Астрология - 14 тема

• 53 550
  • 744
  •   1
Отговори
# 465
Съдружията са по 7 дом. Като отиваш да работиш за някой не си точно бизнес-партньор с него.

# 466
За работа се гледат 6ти, 7ми и 10ти. Всеки от домовете има различни отенъци.
Според някои източници дори 10ти не винаги означава кариера, а обществен престиж, как те вижда обществото.

# 467
Няма общо 7 дом с работата. Да не объркваме аудиторията, моля.
Само материалните домове са свързани - 2-ри, 6-ти и 10-ти.

# 468
http://www.astroto.com/sarticle.php?id=13
А според теб какво са бизнес партньорствата? За мен те са свързани с работата - но представени чрез клиенти или някакви контрагенти.А някои автори слагат в 7 и съдебните дела.

# 469
Ти като работиш за някой, не си партньор с него, т.е. не си равнопоставена. Не получаваш половината печалба на фирмата като дивидент, нали? Нито пък неговите клиенти и контрагенти ти са партньори. Ти си им служител /служенето е по друг дом, не по 7-ми/ - както на шефа ти /или фирмата/, така и на субектите свързани с него.

# 470
Въпрос на тълкуване. Но събитията винаги  са многопластови и смятам, че е препоръчително да се гледа и 7ми дом.
В моята карта  транзит към 7ми никога не ми е носил любов, брак и прочие партньорство, а ангажименти свързани с бизнес партньори.

# 471
Въпрос на основи в астрологията, бих казала. Wink

# 472

В моята карта  транзит към 7ми никога не ми е носил любов, брак и прочие партньорство, а ангажименти свързани с бизнес партньори.

Какъв знак ти е на К7 и евентуално планети в седми ? Транзитното Слънце през кой дом транзитира по това време ?

Последна редакция: чт, 14 мар 2019, 13:03 от starinthenightsky

# 473
По 7 дом могат да минат и нашите колеги, ако са ни равнопоставени. Ако са ни подчинени или служители, тогава минават по 6ти. Седми дом е повече свързан с бизнеса, отколкото с работата като подчинен или наемен служител.
Например на мен други колежки, които нито са ми шефове, нито подчинени, често ми превъзлагат част от своите проекти, ако не сами не успяват да се справят. За мен са равнопоставени и работим в екип, макар и дистанционно – по 7 дом. Първо една натална карта се оценява от гледна точка на това дали нативът може да работи като наемен служител и това да го удовлетворява, дали се стреми към йерархична подчиненост и израстване в такава структура, дали бързо се отегчава и търси промяна/предизвикателство или по-творческа работа, дали е способен сам да създава бизнес контакти и да задвижи свой бизнес, или пък може да работи свободна професия по проекти на различни възложители /тук се изискват качества като синхронизация и комбинативност/. Във всяка карта първо се определят сигнификаторите на професията, сигнификаторите на доходите, оттам нататък се оценяват перспективите.

# 474
Никъде не съм срещала 7-ми дом да се свързва с колегите. Обикновено ги означават чрез 3-ти или 6-ти.
Което смятам и за правилно.

# 475
Колеги, които са ти равнопоставени.
Срещам го при братята руснаци, които практикуват традиционна астрология.
Има го и в хорарната астрология – по 6 дом се гледат слуги и подчинени, а по 7ми се гледат колеги/сътрудници, с които сте равни. По 3 дом са роднини, братя и сестри, съседи, да срещнеш някой познат на близкото кръстовище.
Доколкото ежедневната комуникация се свързва с 3 дом, донякъде може да се съотнесе и с нашето взаимодействие с колегите.

# 476
  • в 1001-та нощ
А 3 дом в каква връзка - като близко обкръжение ли?

# 477

Вероятно в този контекст се разглежда – комуникация с близкото обкръжение.

# 478

Точно така!

The 3rd house: immediate surroundings, siblings, short trips, and studies.
It deals with communication, the close environment (siblings, colleagues, schoolmates), primary and secondary education, apprenticeship. It also describes short trips, transportation, modern means of communication and all practical things. The third astrological house is in analogy to the third sign of the zodiac, Gemini.

От тук е цитата:
Астрологичните домове и тяхното значение

# 479
Има резон, все пак това е ежедневна комуникация с обкръжението.
Но в хорар 3 дом не се гледа за колеги, поне в традиционната астрология. В модерната може нещо ново да са измислили, знам ли, аз отдавна изгубих интерес към нея.

Ако прочетем значенията на 8 дом в посочената статия, веднага става ясно, че това са модерни трактовки – смърт, раждане, секс и трансформация, т.е. Плутон и Скорпион. В традиционната астрология 8 дом не се свързва нито със секса, нито с раждането /децата/. Така че всичко е въпрос на предпочитана школа и интерпретация.

Общи условия

Активация на акаунт