Астрология - 14 тема

• 53 300
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
  • в 1001-та нощ
Тогава, какъв е смисълът да се приказват общи приказки тук в темата. В нета бълва от клишета и  общи указания за обект в знак. А всяка карта е уникална, и следва да се разглежда в нейната цялост и специфики.

# 601
Просто ми беше интересно какво мислите, тъй като виждам, че тук доста хора са запознати. Благодаря все пак за отговора.

# 602
Щом сте доволни от такива астролози, винаги ще има щампи и клишета по планета в знак.
Въпросната скорпионска Луна в коя част на знака се намира? Да не е в първата му половина, преди средата на знака?

# 603
Да преди средата е в дом 3-ти.

# 604
Накшатра Свати, както и предположих. Затова клишето за обсебването и ревността не е сработило във Вашия случай.

# 605
Накшатра Свати, както и предположих. Затова клишето за обсебването и ревността не е сработило във Вашия случай.

Може ли малко пояснение? Извинете невежеството ми.

# 606
Лунна стоянка – всеки знак се разделя на такива отрязъци. Това е ведическа астрология – Джьотиш.

# 607
В момента астрологията, която се пробутва е изключително повърхностна и бих казала жълта. То не бяха развий женската си енергия, то не бяха пиши желания по новолуние, то не бяха семинари за щяло и не щяло. Отблъскват ме такъв тип астрология и астролози.

# 608
Sotis, благодаря за любезното съдействиез
Zazzy, така е, много неща , много информация, всеки избира в какво да вярва.

# 609
Ще добавя още нещо. В момента това е цял бизнес, при известни наши астролози, да правят безкрайни семинари и курсове с точене на локум, като не се споделя нищо съществено, никакви техники. И след 2-3 години обучение курсистът е още на ниво планета в знак и планета в дом, не знае как да тълкува хороскоп. А при някои по-предприемчиви астролози и 10 години може да продължава преливане от пусто в празно, подава се информация за уводно ниво. И така с един куршум два заека – преподавателят хем не споделя ценни техники, които да направят учениците му практикуващи астролози някой ден, хем се събират големи групи от начинаещи и така капят парички, доста регулярен доход. То и без основа не може, ама да се дъвче основата години наред... Понастоящем бизнес моделът сред астролозите у нас е да се правят семинари за начинаещи. Ако искаш ниво за напреднали, експертно ниво – просто няма, дори ако си плащаш. Може би само някои утвърдени школи с учебен план и стриктна организация правят изключение, но и там са много модули, които трябва да преминеш. При повечето независими астролози, които не са обвързани с конкретна астрологична школа, се организират безкрайни семинари за въвеждащо запознаване. Плащаш, плащаш, плащаш... и накрая излизаш само с една елементарна база, в най-добрия случай.

# 610
В момента астрологията, която се пробутва е изключително повърхностна и бих казала жълта. То не бяха развий женската си енергия, то не бяха пиши желания по новолуние, то не бяха семинари за щяло и не щяло. Отблъскват ме такъв тип астрология и астролози.
А какво би Ви допаднало ?

# 611
А какво би Ви допаднало ?

Във всеки случай не ми се слуша за ретрограден Меркурий, за семинари как да осъществим мечтите си посредством наталната карта. Не мисля, че има достатъчно информация на български как примерно да развием северния лунен възел, защото много хора си пропиляват живота, живеейки само по южния. Няма информация за стелиумите, ето аз имам цели два и няма откъде да прочета подробна информация за тях, а са ми интересни. Има още неща, които ме вълнуват, но не искам мнението ми да стане прекалено дълго.

# 612
Значи искате повече информация  и знания за и от науката "астрология" , което за момента в България можете да получите само в качествен курс при качествен астролог. Но,ако искате да разберете себе си чрез астрологията ще трябва да "улучите" своя "астролог",което е дълга и "финансовоемка" процедура.

# 613
Това, което питате също може да се нарече повърхностно. Ето Ви повод, давате идея на някой който чете форума, да спретне семинар на тема "Стелиумите в рождената карта" или "Как в няколко лесни стъпки да развием северния си възел ?" Smile  Даже и за книга. Все ще се намери някой Месия, който да ви сложи на Тепсия или да налее с Фуния, нещо по въпроса.

А в астрологията както за всяко нещо, за да ти си отдава, си трябва талант. Никой не може да научи някого на семинар, от книга, как да мисли и анализира. Шаблоните, готовите рецепти създават в повечето случаи само посредственост.

# 614
А не се ли сещате, че не можете да анализирате един стелиум, без да сте наясно относно важните неща в хороскопа, от какво започва неговата оценка? Дневни и нощни карти, силни и слаби домове, качества и сила на планетите. От това се тръгва, а не от стелиуми и възли, което пак е разглеждане на парче.

Общи условия

Активация на акаунт