Пазаруване от Amazon - тема №81

• 85 898
  • 750
  •   1
Отговори
# 540
  • Пловдив
В дневните сделки има Shiatsu масажор за врат за £34.97 Може да се приложи и 5% voucher
Не съм гледала каква е обичайната му цена.
Аз пък да кажа, получих този масажор за 12Е https://www.amazon.fr/gp/product/B074KHHRXF/ref=ppx_yo_dt_b_asin … ie=UTF8&psc=1 от склада. Пристигна в не отваряна кутия, малко смачкана в единия ъгъл. Върши работа, според мен, но повече от 50-60 лв, не струва.
Поръчах за родителите ми ето този- https://www.amazon.fr/gp/product/B075Q96Z1C/ref=ppx_yo_dt_b_asin … ie=UTF8&psc=1  23Е. Много е хубав. Мачка яко.Simple Smile  Гледам има още един за 23Е, като нов.
Олеее супер ,ще чакам първи впечатления от масажора за врат .
Ако някой пък продава да пише ,имам интерес .

# 541
Къде мога да следя за оферти като онази с подаръка Кош за памперси при покупка над 10 паунда. Тогава нещо така и не ми се получи, за да ми го начисли като подарък, а доста се опитвах, но предполагам, че пускат и други подобни, а нещо не се ориентирам.

# 542
  • Варна
За кое яке Geox говорите?

# 543
# 544
Много лошо ви изппуснах този път Simple Smile  Обещавам да наваксам

Моля, ако има някой, който да е поръчвал от амазон с бизнес акаунт и доставка до България с превозвач, да си признае, защото имам питане. Предварително благодаря!

Аз съм поръчвала до БГ ако мога да помогна.

# 545
Благодаря, момичета. Има неща, които дори с доставка ще ми дойдат доста по-евтини от тук. Ще го пробвам, че бях активирала безплатния едномесечен прайм миналата година. Пробвах на този Черен петък и нещо не ми разреши.

Кои?
Бебешките WaterWipes излизат към 4.50 лв. / пакета в сравнение със 6-7 лв. тук. Даже сега гледам,  че ги има и извън пантрито на тази цена. 24 паунда/ 12 пакета.

# 546
За съжаление water wipes са много тежки и според мен не си заслужава да се поръчват, дори с превозвач. Пробвах веднъж, скъпичко излезе.

# 547
Колко тежат 12 пакета ? Плащаш доставка на 1 килограм 2 лв  може и 2.20 зависи от това кой превозвач ползваш до България.Пък ако трябва и до провинцията да плащаш куриер....

# 548
Големият кашон го дава 6 кг и нещо. Има и опаковка от 4 пакета, пак излизат по 2 паунда/ пакета. Те са 1.72 кг. Права си, Rabelitto, че бая идва доставката. Аз не ползвам куриер, само превозвач, но ще ги помисля.

Последна редакция: вт, 29 яну 2019, 17:44 от @steraki

# 549
Колко намалят якето Геокс?

# 550
  • Сф
40 и няколко евро беше 46 размер, който отговаря на 40, ако не се лъжа

# 551
  • Sofia
pipi_rz , bubchen, мерси!

Въпросът ми е малко счетоводен, може и някой счетоводител да се включи Simple Smile
Ако поръчам директно до Бг , ми е ясно как се случват нещата с ДДС-то,  но като поръчам до немски адрес, пратката ще пристигне с вече начислено ДДС от 19%.  Какво следва, когато пристигне в Бг?
Опитвам се да направя услуга на приятел , направих му акаунт, попълних всички данни, и в амазон и при превозвача и т.н.,  иска да купи оборудване за не малко пари и ми се иска поне да знае дали ще може да си възстанови ДДС.

# 552
  • Sofia
А продавачът откъде е?

# 553
  • София
Въпросът ми е малко счетоводен, може и някой счетоводител да се включи Simple Smile
Ако поръчам директно до Бг , ми е ясно как се случват нещата с ДДС-то,  но като поръчам до немски адрес, пратката ще пристигне с вече начислено ДДС от 19%.  Какво следва, когато пристигне в Бг?
Опитвам се да направя услуга на приятел , направих му акаунт, попълних всички данни, и в амазон и при превозвача и т.н.,  иска да купи оборудване за не малко пари и ми се иска поне да знае дали ще може да си възстанови ДДС.
По-добре питай в темата на счетоводителите. В подфорума за професиите е.

# 554
  • София

Няма ли възможност да го поръчате с доставка до БГ?
При доставка до превозвач Амазон не приема сделката за ВОП, съответно вие си плащате ДДС-то в съответната държава. За нашите данъчни това ДДС е неправомерно начислено и няма вариант да се ползва данъчен кредит. Евентуално, ако успеете да докажете транспортирането на стоката до БГ - примерно с CMR - което при системата на работа на превозвачите не виждам как ще стане, може да се опитате да искате корекция на фактурите...
Ние поръчваме всичко по-скъпо директно до БГ. Така се ползва и безплатно връщане - вече 4 пъти връщаме техника, заради проблеми в рамките на гаранционния срок.
Евтини неща, при които доставката е повече от ДДС-то, поръчваме до превозвач. Платеното ДДС не възстановяваме.

Общи условия

Активация на акаунт