Пазаруване от Amazon - тема №81

• 85 888
  • 750
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Просто начислява първо доставка и после я премахва в точката "Promotion applied" (минус еди колко си, където я има и сумата за доставка)

# 571
Охх прави сте....а как не ми хрумна просто да сметна и се чудя от къде идва тази допълнителна отстъпка, а тя е всъщност доставката. Заблудих се понеже я изписва ☺☺

Благодаря ви момичета!

# 572
  • София
aDaMaNt^ Момичетата вече казаха относно доставката, че всичко е точно.
Не е нужно поръчката ти да е над 20п след прилагане на отстъпките. Важното е преди това да е над 20 паунда. Дори и само витамините да поръчаш, пак ще ти даде безплатна доставка, въпреки, че тогава пада на 14.

# 573
Това е много добре, не го знаех Simple Smile) Благодаря ти Simple Smile)

# 574
# 575
  • София
но е само за праим потребители

# 576
# 577
  • София
dioni, да, за жалост после видях. Кофти.

# 578
  • София
Някой има ли опит с връщане на пратка на амазон - поръчана до английски адрес на превозвач и в момента пратката е в Австрия. Имате ли идея дали мога безплатно да я върна от Австрия?

# 579
  • Luxemburg
Някой дали е получавал следното съобщение от ДЧЛ
Your DHL parcel 2537042491 is awaiting collection at Access Self Storage Hornsey, 15 Tottenham Lane, Cranford Way Ind Est, Hornsey -, N89DJ London. Please remember to bring ID with you when collecting e.g. picture id and proof of address. Please see www.dhl.co.uk/idrequired to view our ID criteria
Какво трябва да означава? Уж адреса е същият като на Габиели, а пък очаква да го взема. Получател е формата в Англия. Сега не знам дали е пристигнал или не. В сайта им няма данни да е пристигнал пакет за мен. Опитвам се да ги намеря по телефона, но не отговарят.

# 580
  • София
Рони, опитай да им пишеш на мейл info@uktobg.com. Преди няколко години през този мейл контактувах директно със служител от офиса в Лондон.

# 581
  • Sofia
pipi_rz , bubchen, мерси!

Въпросът ми е малко счетоводен, може и някой счетоводител да се включи Simple Smile
Ако поръчам директно до Бг , ми е ясно как се случват нещата с ДДС-то,  но като поръчам до немски адрес, пратката ще пристигне с вече начислено ДДС от 19%.  Какво следва, когато пристигне в Бг?
Опитвам се да направя услуга на приятел , направих му акаунт, попълних всички данни, и в амазон и при превозвача и т.н.,  иска да купи оборудване за не малко пари и ми се иска поне да знае дали ще може да си възстанови ДДС.

Няма ли възможност да го поръчате с доставка до БГ?
При доставка до превозвач Амазон не приема сделката за ВОП, съответно вие си плащате ДДС-то в съответната държава. За нашите данъчни това ДДС е неправомерно начислено и няма вариант да се ползва данъчен кредит. Евентуално, ако успеете да докажете транспортирането на стоката до БГ - примерно с CMR - което при системата на работа на превозвачите не виждам как ще стане, може да се опитате да искате корекция на фактурите...
Ние поръчваме всичко по-скъпо директно до БГ. Така се ползва и безплатно връщане - вече 4 пъти връщаме техника, заради проблеми в рамките на гаранционния срок.
Евтини неща, при които доставката е повече от ДДС-то, поръчваме до превозвач. Платеното ДДС не възстановяваме.

Много благодаря за изчерпателния отговор!
За съжаление доставка до Бг няма.

# 582
  • Сф
Изгоря ми прахосмукачката, беше Самсунг ниския клас, но съм много доволна.
Спешно ми трябва нова, не повече от 200лв. Някой с предложение? В нас няма килими, на ламинат сме, но с 2 котки

# 583
Много благодаря за изчерпателния отговор!
За съжаление доставка до Бг няма.
Малко ви заблуждават. Не можете да търсите данъчен кредит в България, но можете да го потърсите в Германия.

# 584
  • София
Малко ви заблуждават. Не можете да търсите данъчен кредит в България, но можете да го потърсите в Германия.

Може ли малко повече подробности как става това, когато се купува стока/техника и продавачът доставя до адрес в Германия? Как се доказва, че стоката е напуснала Германия и е доставена в БГ?

Общи условия

Активация на акаунт