Искам да кажа ... (154) през януари 2019

• 238 536
  • 5 432
  •   1
Отговори
# 5 160
Ууу, Тути, много хубави, със здраве да си ги носиш Heart

Рир, благодаря! Друг път ще е, че не ми се пържи.

Ми Флорче, по принцип менюто за снощи беше телешки кюфтаци с пълнени гъби, обаче не се състоя. Или това да направя, или султан кебап, ама и с гъби или пица с блат от кайма. Имам сирене, яйца, кашкавал и топено сирене, печени червени чушки Grinning

# 5 161
  • ту тук, ту там
Обаче се боя, че в училище ще я искат наизустена таблицата. Хубаво е детето да намери логическия път до стигането на определен резултат, да реши задачата използвайки тези логически връзки, за които говорим, но не мисля, че ще го оставят да мине между капките, ако не може да рецитира таблицата. Или греша? 🤔

Тути, да си ги носиш с кеф!
Най ми харесаха лачените (аз имам такива, ама ярко червени 😳) и животинският принт! 😳😳Слагам оцъклени човечета, защото много се изненадах сама от себе си. 😁
Просто твърде острите върхове не са по мой вкус, явно затова залепнах за другите! 😊

# 5 162
  • Бургас
Тути, зелените най-много ми харесаха. С ни един чифт обаче няма да мога да вървя аз, такъв спънат кон съм Simple Smile Сложа ли обувка с ток мисля само дали няма да стъпя накриво, да падна, сковавам се цялата.

Алечка, не е честно. Подкукороса ни тука с този кебап и сега скатавки.

# 5 163
По мои спомени и нас ни караха да я знаем наизуст, но логическите връзки аз сама си ги направих.
Обяснявала съм на моите на мен как ми е било лесно да ги запомня, но всеки мисли по различен начин Rolling Eyes

Тути, със здраве да си ги носиш Hug

# 5 164
Много са хубави, всичките. Оставяй ги.
Само от Зара дето не съм ровила напоследък. Сега и там  Mr. Green
Има части от математиката, които се учат наизус и , части, които се учат с разбиране. Умножението само наизус и много повторения, за да се автоматизира. Така са ме учили в университета, така уча и аз.

Шницел правя само със наукано месо, всичко друго си е панирано кюфте. Между другото шницел от кайма съм срещала само в Бг, а в Австрия ядохме прекрасни шницели от пуешко.

# 5 165
Ааа, Селесте, недей тъй. Аз се чудя дали да го правя само защото ще ме обвинят в надебеляване, иначе нямам колебания, на мен ми е много вкусен. И защото ще останат кори и после ще направя и мини баничка и ей ти скандал Grinning

# 5 166
  • София
Аз съм противник на ученето на нещо от математиката наизуст.
Детето трябва да схване какво означава умножение. И ако се налага и забрави някое произведение да може да си помага с добавяне или вадене. Например 4х8 може да е 2х8+2х8. Ако трудно да се запомни 4 по нещо, то събираш два пъти по две, което е по-лесно. Никога не съм учила наизуст. После ми идва трудно с тези наизустявалите да им обяснявам степени и корени, за логаритми и други и дума да не става.

И моята дъщеря така си ги смята наум, но я карам да учи И наизуст. Разбирането е чудесно и е най-важното и е основата, но твърдо вярвам, че таблицата трябва да може да ти идва веднага наум. Щото с 2, 5 може да е лесно, но като отидат после до 6*7 и 7*8, кой ще ги чака да смятат.
Иначе в училище прекараха много време да ги научат точно на логиката зад умножението, много се упражняваха, според мен го усвоиха идеално, но след това идва ред на научаването наизуст. Не може за 7*4 да седне да ми събира 14+14 (примерно) вместо веднага да й изникне в главата като устойчив израз седемпочетиридвайсеиосем Joy

Тути, супер са! Simple Smile

# 5 167
Пицата ми изглежда най-мързелива и ще използваш повече от наличните продукти. А корите за утре за цяла баница, що да са мини Stuck Out Tongue Winking Eye

# 5 168
  • София
Зелените обувки харесах аз, но Тути, носи ги със здраве и останалите!
Таблицата за умножение я знам наизуст. Преди няколко години помагах на племенницата да я учи-беше лятото и я люлеех на люлката. На всяко залюляване я питах нещо си умножено по друго и тя отговаряше-кога успява, кога не, но сложихме основата и после си утвърди знанията.

# 5 169
  • ту тук, ту там
А, ето Бърди е обяснила какво имам предвид. Няма да я повтарям. 😊

Мериан, разсмя ме с това, че я знаеш наизуст. Аз мисля, че всички така или иначе я знаем наизуст.😊 И децата ни ще я научат, ако не още във втори клас, постепенно ще я научат. 😊

# 5 170
Таблицата я научих в някоя от ваканциите, с дядо ми на двора. Той ме питаше, аз отговарях. Наизуст учех, по-късно започнах да влагам логика;)
Детето също лесно я научи, само че ми направи впечатление, че не учеха умножение с поредни числа, както беше по наше време, явно са сменили нещо, за да им е по-лесно.

# 5 171
Тути, много са хубави  Heart Eyes Да си ги носиш със здраве и с кеф.  Hug
И аз днес си поръчах два чифта сандали на висок ток за лятото.

# 5 172
Aaa, Hris, не може така, давай снимка Wink

# 5 173
Аууу, Бърди, как ми припомни 7*8 и 8*7 като ме питаха винаги блокирах. Кошмар ми беше това произведение.

Тути, честито! Със здраве да си ги носиш! Зелените много ми харесаха Simple Smile

# 5 174
Aaa, Hris, не може така, давай снимка Wink
Поръчах ги, не са дошли още Grinning Като дойдат, ще ги снимам.

Последна редакция: вт, 29 яну 2019, 15:16 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт