Искам да кажа ... (154) през януари 2019

• 238 453
  • 5 432
  •   1
Отговори
# 5 400
  • постоянно
Ша , обоснови се ако обичаш за млякото . Защо не е полезно ?

МиДко дали е добре ?

# 5 401
Нещо беше с остеопорозата свързано, виж има много статии  и дискусии по въпроса
Не мога конкретен линк да дам, но ако потърсиш, има доста информация.

# 5 402
# 5 403
  • ту тук, ту там
И аз съм чела, че след 3-годишна възраст горе-долу млякото не се преработва добре от човешкия организъм. Отделно увеличава секрецията в организма и деазни лигавиците. Затова като са ми болни децата, се опитвам да го ограничавам и при тях. ММ и децата пият много мляко, от вчера до днес следобед изпиха 3 л домашно мляко. Аз в кафето добавям, в печивата също, но чисто прясно мляко да отпия, е абсурд. Направо ми се гади от вида му. Това започна някъде в студентските ми години, преди това пиех, макар и не много често. Много години след това четох някакви статии за действието му върху човешкия организъм.
Нямам представа дали и доколко е вярно, обаче моят организъм ми подсказва, че за мен не е ок, и не желае да го консумира. Заради тези подсказки на тялото всъщност коментирах. 😊

# 5 404
Истината за млякото е съвсем прозаична. На около 2 годишна възрст човек загубва ензимът, който е отговорен за преработката на млякото. т.е. млякото се изхвърля непреработено.

Пробвайте следният експеримент- няколко месеца без млечни продукти и след това започнете да приемате. Първите симптоми са особенно показателни

# 5 405
  • Mediterraneo
А защо трябва да експериментирам с нещо такова? Няколко месеца без млечни нито искам, нито мога да изкарам. Слава богу, не ми се налага, де.

# 5 406
Аз тук съм запомнила,  че Краси с тортите, беше писала, че откакто мъжа и спрял млечните, спрял да хърка. Надявам се да  не я бъркам с друга, ако е така моля за извинение, но това съм го запомнила, защото ми се стори странно каква връзка може да има между сиренето и хъркането.Grinning
Но явно имало. Натрупва се  слуз в дробовете.

# 5 407
Етти, да ти минава бързо!

Не понасям прясно мляко в чист вид. Консумирам го единствено разбито на пяна в капучино. Иначе няма шанс да го докосна. Обожавам сирене и кисело мляко обаче Simple Smile

# 5 408
  • София, Младост
 Тарти буквално описа консумацията на прясно мляко вкъщи. От години не сме замръквали без прясно мляко в хладилника.

# 5 409
То и в статията си пише, полезно е, но от
здрави и свободно пасящи крави,  както едно време на село бабите ви са дояли. Но сега от къде да го взема, нямаме крава на балкона Joy.Blush
Затова тая  мъртва бяла течност в магазина, просто  я подминавам.

# 5 410
  • постоянно
И ние пием мляко  в къщи - купувам само пълномаслено и органик.

Аз се ограничавам с млякото заради въглехидратите.

# 5 411
  • София
Алечка днес не е пролет.Дори мъгел имаше по едно време и се смрачи и заваля.
На мен пък ми допадна рецептата на Тарталета,мога и да я пробвам.Имам и домашен мед.
Но да попитам маскарпонето колко трябва да бъде като грамаж и също течната сметана?

# 5 412
Много искам да спра млечните, но не ми се получава.

# 5 413
Здравейте,

и моят мъж е болен а на всичкото отгоре е сам и далече. Писах му какво да си купи, дано се оправи.
Ще го мисля сега и него, много ми е притеснено.

Прясно мляко не обичам изобщо, не мога да го пия. Оставя ми един отвратителен вкус и дъх в устата, брррр. Отврат. Децата си го ядат в зърнени закуски но не пият. За сметка на това кисело мляко се яде в промишлени количества. Особено на таратор.

Отивам да си прибирам децата.

# 5 414
И аз не мога да пия прясно мляко в чист вид, най-много в кафе (рядко). Кисело мляко обичам, но като цяло съм на периоди с млечните. Понякога месеци наред не сещам, след това пък ми идва глад за млечни (кисело мляко и сирена). Слушам си тялото.

Общи условия

Активация на акаунт