Кои филми са оставили най-голям белег върху вас?

• 21 278
  • 234
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
1. Seven Pounds с Will Smith - филмът, който наистина ме разтърси!!
2. Public Enemies с Johnny Depp като John Dillinger Cupid #ByeByeBlackBird

# 106
  • София
И аз дойдох тук за идеи, "разтърси", разбирам, като филми, които те оставят в размисли и чувства дълго време и въздействат, а не на които плачеш силно

Български:
 - Сезонът на канарчетата
 - Вчера
 - Възвишение

Американски прелести
Отблизо
Тя
Мостовете на Медисън
Тя е толкова прекрасна
Предай нататък
Първи контакт
Аватар
Матрицата

# 107
Два филма съм гледала само по един път и не мисля, че някога бих могла да изгледам отново. Вторият май е по действителен случай:

Irreversible (2002) (Необратимо) с Моника Белучи и Венсан Касел.

Winter Butterfly (2011) (Зимна пеперуда).

# 108
"8 мм" - това е филма, след който съм се чувствала най-тежко психически.
"Анна и кралят"
"Американски прелести"
"Малена"
Това си филмите, за които се сетих без да чета вашите, а вие ме подсетихте и за много други.

А сега почти привършвам маратон с "Приятели". Не очаквах пак да ми хареса толкова много. Даже мога да кажа, че ме докосва, макар да не е филм с някаква дълбока философска или художествена стойност.

# 109
„Приятели” е за мен най-страхотния сериал на света Simple Smile Имам на компа всички сезони и поне веднъж годишно ги гледам всички и винаги гледам, ако го дават по тв. Никога няма да ми омръзне, и съм се смяла, и съм плакала... Като се замисля от това по-голям „белег” здваве му кажи... вече 20 години не спирам да го гледам и да ме радва Simple Smile

# 110
„Приятели” е за мен най-страхотния сериал на света Simple Smile Имам на компа всички сезони и поне веднъж годишно ги гледам всички и винаги гледам, ако го дават по тв. Никога няма да ми омръзне, и съм се смяла, и съм плакала... Като се замисля от това по-голям „белег” здваве му кажи... вече 20 години не спирам да го гледам и да ме радва Simple Smile
+Сексът и градът

# 111
А аз харесвам Всички обичат Реймънд и Малкълм. Макар и американски, показват общочовешки проблеми и отношения и винаги са смешни и забавни Simple Smile

# 112
The cool hand Luke - Не знам дали изобщо е превеждан на бг.
Cat on the hot tin roof - Котка на горещ ламаринен покрив - не пиесата, филма, с Елизабет Тейлър и Пол Нюмън.
Le salaire de la peur - Възнаграждение за страха.

Първия е най-великия филм за всички времена, макар точно в този форум надали би бил оценен Simple Smile

Тези филми са непознати на младите. И къде да ги гледат? Гледала съм и трите много отдавна. Доста от старите филми, които са ме разтърсвали навремето, сега са ми малко остарели. За да не е спам - филмите, за които се сещам
Зорба гъркът,Речта на краля Изборът на Софи, Гордост и предразсъдъци, но сериала с Колин Фърт

Спадам в категорията на младите и трите филма съм ги гледала, има ги из мрежата все пак, даже и субтитри на български се намират.

# 113
"Полет над кукувиче гнездо". А "Сезонът на канарчетата" го гледах на паузи, разтърсващ филм, наистина.

# 114
Ellie, да, има ги, но много често няма сийд. Да не говорим ако търсиш стар руски, полски или унгарски филм. Така дълго и упорито търсих "Угощението на Бабет".

# 115
Сезонът на канарчетата - сори, ама бяха се оляли. Просто то бива нещастия, бива, ама тоя филм накрая не се търпеше от желанието в него да бъдат навряни всички възможни злини. На мен не ми хареса никак.

# 116
Момичета всички филми , които сте споменали съм ги гледала - не споря ,че са забележителни , но този не знам кой е *Чуй ме* - брутално трогателна история с великолепната игра на Пенелопе Крус , аз съм гледала само няколко нейни филми , не познавам добре творчеството и .

Да поясня осносно филма *Чуй ме*. Аз не съм го гледала на български, затова мислех, че носи името на книгата, както е преведено заглавието и. На италиански, на английски, на руски - на всички езици е с различно заглавие. Сега видях , че го има и на бг като * Не мърдай*
Ако списъкът ми от филми, които по-горе предложих Ви допада, то най-горещо Ви моля, изгледайте този филм. Ако искате прочетете и книгата, аз първо гледах филма не на бг, но книгата прочетох после на български. И в двата случая плаках до изтощение. Пенелопе Крус е великолепна актриса, не случайно любимка на много режисьори, в чиито творби присъства редовно.
Не мърдай
2004 г. ‧ Драма/Романтичен филм ‧ 2 ч 5 мин
85% харесаха този филм
Потребители на Google
Дата на премиерата: 12 март 2004 г. (Италия)
Режисьор: Серджо Кастелито
Композитор/и: Lucio Godoy
Награди: David di Donatello for Best Actress, David di Donatello for Best Actor, European Film Audience Award for Best Actress

# 117

[/quote]

Тези филми са непознати на младите. И къде да ги гледат? Гледала съм и трите много отдавна. Доста от старите филми, които са ме разтърсвали навремето, сега са ми малко остарели. За да не е спам - филмите, за които се сещам
Зорба гъркът,Речта на краля Изборът на Софи, Гордост и предразсъдъци, но сериала с Колин Фърт
[/quote]

*Изборът на Софи* - пропуснах го при моите топ десет, но това е филм-преживяване. Ако си майка, ако имаш две деца и се поставиш на мястото на героинята, драмата е пълна. НЕВЕРОЯТНА ИГРА И ФИЛМ! За разлика от филма, книгата/по която е сценарият/ ми се стори прекалено провлачена, прекалено интелектуално претенциозна за простата човешка драма в нея.

# 118
  • Gotham City
Дълъг ми е списъка, но реших да се вклча (не е изключено да пропусна някой филм)

От Българското кино:

Време разделно
Вчера
Козият Рог

От световното кино (на повечето може да не пиша БГ заглавията, но не зная как са преведени тук) :
This Boy's Life (1993) - с участието на Лео ДиКаприо и Робърт ДеНиро
What's Eating Gilbert Grape (1993) - Още една гениална игра на ДиКаприо, този път  в тандем с Джонката Деп. Дълги години мислех, че актьора играещ Ърни Грейп (ДиКаприо) е всъщност наистина с умствено изоставане.
True Crime (1999) - Ето тази сцена ме разтърсва до ден днешен - 20 години по-късно https://youtu.be/THZsoBHDRfI?t=120 на 2:00
Devil's Knot (2013)- Не знам какво да добавя тук, който е запознат със случая би разбрал
Thirteen (2003)
Clip (2012) - фактите за голяма част от младите по Балканските страни
Léon: The Professional (1994)
Tears of the Sun (2003) - като цяло повечето военни ме разтърсват много
The Prestige (2006)
Lolita (1997)
Forrest Gump (1994) и The Green Mile (1999) разбира се

Сещам се за още, но стига толкова за сега, че дълго стана

# 119
Много се радвам, че темата се разви така, много идеи имам вече за това какво да гледам!

Общи условия

Активация на акаунт