Кои филми са оставили най-голям белег върху вас?

• 21 250
  • 234
  •   1
Отговори
# 90
"Време разделно". Изчела съм много книги за периода на турското робство, но след този филм вече близо 30 години... съм в стрес. И всичко, свързано с турското робство, ме разревава, на книги за Априлското въстание винаги рева, не мога да спра. Стигнах дотам, че не мога да гледам нищо за Батак - не мога, защото нямам сили. Такава мъка изпитвам, че сякаш сърцето ми ще се пръсне.

Втория филм е Изборът на Софи, също така тежък за съжаление.

# 91
  • София
"Изкуплението Шоушенк"
"Вечната Аделайн"
"Шесто чувство"
"Игра на тронове"

# 92
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Jessica_(miniseries) , има такъв минисериал, който отговаря на описаният сюжет
Мисля,че точно за него става дума , май беше 2-3 серии, но със сигурност беше австралийски .

# 93
Fallen /Падналият ангел мисля го превеждат/ с Дензъл Уошингтън... след този филм животът ми не е същия - виждам хората и събитията под друг ъгъл. За който не го е гледал - предупреждавам, че е зловещ.

# 94
 Hoop Dreams
12 години робство

# 95
Така и така сме на тема филми, а виждам, че и Дензъл Уошингтън е любимец на повечето от нас горещо, ама много горещо препоръчвам "закрилникът"

# 96
Джуманджи, Междузвездни войни, Водно конче, Зеленият път и един с Джим Кери и Кейт Уинслет, дълго заглавие Simple Smile

# 97
Аз съм киноман и много филми са ми оставили белег в сърцето. Но има два, които показват защо филмовото изкуство се нарича Изкуство.
- "Животът е прекрасен", италиански филм на Роберто Бенини от 1997 (La vita è bella). Невероятен филм.
- "12" на Никита Михалков. Един приятел ми го препоръча. Когато прочетох за какво става въпрос почти се отказах да го гледам. Казах си - сигурно е пълен с клишета, 90% от действието се развива в една зала, звучи скучно. Но го изгледах и седях сигурно около час, взирайки се в една точка, премисляща това, което бях гледала. Много емоционален и истински филм.
И ще добавя още един любим филм. Този път блокбастър. "Гладиатор". Музиката е страхотна също.

# 98
Маргарит и Маргарита, всеки път, когато го гледам ме разтърсва. На второ място ми е Моят дом си ти, всеки път лея литри сълзи 😂
Още и : Аз преди теб, Титаник, Тетрадката
Добавям и руския сериал Бригада.

# 99
Аз добавям и ,,Алфа,, от 2018г.
Главно се разказва за приятелството между човек и вълк.

# 100
Чета и си мисля за 3:
1. Амадеус
2. Имало едно време в Америка
3. Време разделно

Чудна тема!

# 101
The cool hand Luke - Не знам дали изобщо е превеждан на бг.
Cat on the hot tin roof - Котка на горещ ламаринен покрив - не пиесата, филма, с Елизабет Тейлър и Пол Нюмън.
Le salaire de la peur - Възнаграждение за страха.

Първия е най-великия филм за всички времена, макар точно в този форум надали би бил оценен Simple Smile

# 102
Вчера (много любим)

Списъкът на Шиндлер
Имало едно време в Америка
Forrest Gump
Мълчанието на агнетата

# 103
The cool hand Luke - Не знам дали изобщо е превеждан на бг.
Cat on the hot tin roof - Котка на горещ ламаринен покрив - не пиесата, филма, с Елизабет Тейлър и Пол Нюмън.
Le salaire de la peur - Възнаграждение за страха.

Първия е най-великия филм за всички времена, макар точно в този форум надали би бил оценен Simple Smile

Тези филми са непознати на младите. И къде да ги гледат? Гледала съм и трите много отдавна. Доста от старите филми, които са ме разтърсвали навремето, сега са ми малко остарели. За да не е спам - филмите, за които се сещам
Зорба гъркът,Речта на краля Изборът на Софи, Гордост и предразсъдъци, но сериала с Колин Фърт

Последна редакция: пт, 04 яну 2019, 08:38 от W

# 104

О, да!
Плюс „Уморените коне ги убиват, нали?"/They Shoot Horses, Don't They? (1969)

Общи условия

Активация на акаунт