На НОЕМВРИЙСКОТО човече,зъбче се показа вече :-)

• 10 867
  • 282
  •   1
Отговори
# 15
ивка ъ ако малката се радва на хора, на вода и навънка според мен ще е щастлива на морето . там има и хора и zабавления и впечатлен ия и всичко  Wink

# 16
   Никси, през деня спи гола, а през нощта с боди без ръкав и без крачол. Без завивки, защото ги изритва.

# 17
Първо да ви почерпим, е днес Димана става на 7 месеца.  cook
Бяхме на консултация. Наддала е 750 гр, което ми се вижда малко множко и е пораснала с 2 см. Биха и и 3-тата хепатитна ваксина. Държа се доста прилично, почти не плака.
За спането - спи само по боди с къс ръкав и завита с чаршаф. Но не забравяйте че живеем в Плевен, т.е. много е топло, а и климатик нямаме още.
За режима ни на хранене ядем през 2-3-4 часа. В различните часове на деня разлино. Сутрин  около 6,30 -  кърма, в 10.30 - плодово пюре+кърма, в 14.00 - зеленчуково или месно пчре, в 18 - каша, в 20.30 - кърма

# 18
  • София
Деситка, и бутилка ром...... Laughing. Между другото, аз виждам "На ноемврийското човече зъбче се показа в", липсва "ече".
Леле, днес цял ден съм във форума ooooh!
Ивка, ние ще ходим на море с двете деца, но от 1-ви септември и плажът ще бъде преди 11 и след 16.
Режим - Роси яде и през три, и през 4 часа, че и през повече (Но АМ, не кърма):

8-8.30          АМ
12-12.45      Зеленчуково/месно пюре
16                Малко каша+плод/плодово пюре
19                Миниатюрна доза АМ
23                АМ

Никси, Роси спи по боди с дълъг ръкав и в летен спален чувал ThinkingЩе и сложа боди с къс ръкав, всъщност. Вашите, гледам са по-разсъблечени, но може би зависи и колко градуса е в стаята. След като аз спя завита, не си представям детето да е голо. Не съм зиморничава.

# 19
Ние не се кърмим, ама хапва мляко около 5, после закусва към 9 мляко с обикновени бисквити, обядва към към 13 пюре ( за сега само зеленчуково), към 5 хапва каша и после в 9 преди съм мляко. Напоследък нещо се назландисва на млякото, ама пийва по малко.
Деситка, обрив сега нямаме, ама то си е на приливи и отливи, дано да не се появи повече, мажем с козметика за суха кожа и се молим. Последно казаха, че си е АД, без да е предизвикан от алергия.
Довечера ще го оставя да спи по боди, а чорапки оставяте ли им?

# 20
  • София
Никси - чорапки и навън и вкъщи през топлите дни не носи....

Някой пробвал ли е пюретата на бебевита - отзиви?

# 21
бубуто ний сме ги пробвали . ок са.
никси, ние спим беz чорапки , но zавити. и с пижама  Wink

# 22
Проблемът е там, че той изритва всички одеала или си ги усуква около главата Shocked а вкъши е около 27 градуса, ама не знам нощем до колко пада. През деня седим на климатик на 24 градуса, ама нощем не знам какво да го правя Thinking

# 23
И Стоян си изритва завивката. Досега спеше по потник и памперс и аз ставам през час, два да го завивам. Вчера го набутах в една торба - гол...ми пак ставах да видя как е Simple Smile
Нашия режим за хранене и спане е плаващ..не мога аз да спазвам режими  newsm78

# 24
Май ние сме на най-свободния режим. Кърмя на поискване, което обикновено през деня е между 2 и 5 часа (по-често по-малките интервали), по обед се мъчем със зеленчуково или месно пюре - да, на Бебивита са хубави, само че в плодовите май има захар  - , от онзи ден се мъча да пробутам следобед плодово-зърнено-млечно нещо, а вечер с кеф хапваме каша.
Спи по боди с къс ръкав и символично тънко спално чувалче. Добре му е.

# 25
  • София
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=19386.0;all

заради тази тема питам....аз сега му дадох тиква с пиле и омете почти целия буркан за отрицателно време - нещо, което отдавна не се е случвало...и се зачудих защо така са им реагирали мамите тогава....

# 26
Привет момичета Hug

ние днес бяхме на консултация. Вчера звънях на педиатърката, да ми каже каква точно беше ваксината за хепатит Б, че пак си загубихме рецептата Crazy Обаче татито снощи като я купил забравил да я сложи в хладилника, а ходихме на гости и се сетихме чак когато се прибрахме. Днес като и споменахме и тя едвам не се ядоса - имаше друга ваксина в нейния хладилник, на някакво бебе, което било болно и не му я сложили, та взехме нея, нашата я хвърлихме/нямало да подейства/ и хайде пак до аптеката за нова, да върнем тази на другото бебче. Заплеси сме големи и туй тооооо Embarassed аз не бях такава, ама то с какъвто се събереш такъв ставаш Laughing/ама не се оплаквам, много си го обичам мъжо Heart Eyes/
Та биха ни ваксината, прегледаха ни ушите, гърлото, венците, дупето и зизито. Grinning Всичко е ок, само с леко раздразнено ушенце, и сега ще има капкиии.
 Педито тества Поло как седи и каза, че това не било никакво седене /той стои разкрачен и облегнат напред, върху ръчичките си/. Но пък го видя как се изправя по корем върху ръцете си, та чак и лекичко повдига дупето и каза, че не бил много далече от започване на лазене. Поне за манипулирането с ръце каза, че е много напред, и как не - наш Поло и награби всичките инструменти Mr. Green и не иска да ги пуска, та чак се разрева.
Незнам аз как съм мерила и го бях изкарала 73 см newsm78, педито като го премери се оказа, че е 71 см. Малко е наддал и сега тежи 8 340 гр. Това означава, че за месец и половина е качил 590 гр.
Питах за ваксината против туберкулоза и се оказа, че тук я биели само на децата, на които им предстои скорошно влизане в ясла или училище/т.е. в някакъв колектив/. Затова ние нямаме такава бита. Та след месец ще ни я бият, защото аз казах, че България е рискова държава. Лошото е, че това ще ни забави идването в България Sad, но пък предпочитам да я имаме.
Вивита, храним се по 4 пъти на ден - през нощта - не.

Ето ни менюто:

8°°ч - 210 мл мляко;
12°°ч - 200 гр пюре/зеленчуковомесно/+50гр бебешко кисело мляко+100 мл вода;
16°°ч или 17°°ч - 130 гр пюре/плодово/+150 мл мляко;
20²°ч или 21°°ч - 210 мл мляко, като в него има добавено бебешко мюсли/това, което бях постнала веднъж/

Педито сега ми препоръча, вечерта да понамаля млякото и да давам допълнително зеленчуково пюре.
Ами друго за сега не се сещам. Приятен следобяд. beer2
И само да добавя - Поло вечер, а и през деня спи само по боди с къс ръкав - без одеала, без чорапки и т.н.
А съседчето дето е на 1 месец спи през деня само по памперс.

Последна редакция: ср, 21 юни 2006, 15:24 от Pollia

# 27
Докато миех чиниите си мислех, че сбирките на които ходят вивитини са много хубаво нещо, така ми се иска да срещам дребния със същества като него, но уви тук никой не познавам   Sad
Поля какво е зизито ?  Simple Smile

# 28
  • Sofia
Здравейте мами,

ЧЕСТИТ МИНИ РОЖДЕН ДЕН НА ДИМАНА!!! bdbaloni

Днес малко късно се включвам ,но ходих на зъболекар(още ме държи упойката)Уф!Гадно е!:-)
Йоско вече си седи сам стабилно и не иска да ляга.Чат Пат се климби настрани и вика:-)
Днес сутринта му дадох за проба Пудинг Йосгурт на Нестле.Хареса му!И за сега няма  реакция.Мисля да го давам следобед,като редувам с плодовото пюре.Мислех и жълтък да дам на обед,но определено ме е страх с тия яйца.Ще изчакам още.
Ето нашия режим на хранене:
7 сутринта кърмене.
10 попара или адаптирано мляко с бишкоти Алете без кърмене,може и със,но по често без
13.30-14 зеленчуково пюре или месно зеленчуково,ако съм давала мляко с бискоти ,слагам в зленчуковото сирене.и кърмене
17 часа плодово пюре,вече ипудинг ще давам
20-21 часа каша и кърмене
02 часа кърмене,
05 часа пак кърмене
Моите деца и двете си ядат нощем до късно.(приличат на татако си)
Спим по боди с къс ръкав,отвива се,като се събудя го завивам.В чувал не седи.
Вече пием и по малко вода от биберон,да не повярваш.Иначе сокове не отказва Пие исутрин и следобед,стига някой да ги цеди.

# 29
Поля какво е зизито ?  Simple Smile
Патето, пишлето Mr. Green Ето ви нова думичка на френски. Но "зизи" не е като "зизу" - както казват галено на Зинедин Зидан. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт