Покажете си детските стаи - тема 25

• 66 698
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте имам нужда от съвет за цвета на стените на стаята на сина ми на 13.Само освежаване на стените на тавана.Но дали да сложа тапети или отново латекс- дали отново в бежово или зелено? Приемам предложения.Ето снимка на стаята
На 13 г. (значи 6 клас), той да си каже. Отидете заедно в магазин за латекс, да си избере. Ако не ти харесва неговия избор, пробвай да го уговориш, но мама да избира цвят на стените на дете, дето вече не е дете, не е добре.
И да сбърка с цвета, голяма работа, ще пребоядисате отново. 1 ден работа и 50-60 лева са.

# 166
Подкрепям горното мнение - на 13 години детето сигурно вече има собствено мнение за стаята си и промени неизбежно предстоят. Отидете заедно да разгледате боите или поне нека каже какви цветове предпочита, вземете няколко мостри вкъщи и тогава изберете. С това бежаво в момента стаята изглежда много по-тъмна, отколкото вероятно е в действителност.

# 167
  • В сърцето на любимия човек

Харесвате ли такъв тип креватче? 
Много ниско ми се струва, но ако се прави от дърводелец може да се измисли да е по - високо, за да не спи детето на земята.

Това може да се постигне лесно като се преработи детско легло от Икеа, модел KURA, има много DIY блогове как да се направи.
https://www.google.com/search?q=kura+bed&client=ms-android-s … rc=N27WXtAsErsipM

# 168
  • София
Много ви благодаря.В същност той сам си избра и килима ...от там и цвета на шалтето е зелен.Но това бе преди 4 г.Той е този дето иска зелено на стените,но все на нещо изкрящо се спира,което ми боде очите.Затова си мислех за млечно зелено,но няма ли много зелено да стане.Дори ми се струва че ще стане по тъмно в стаята,сега е бледо бежово ....Със сигурност се съветвам с  него,няма как иначе,той и на седем години имаше мнение,пък сега ли няма да има.Дори за фотоапарат с графити съм си мислела точно на тази стена до леглото....но надали ще се справя с лепенето.

Последна редакция: пн, 25 фев 2019, 22:22 от vnd

# 169
Шалтето и килима(дори и да си подхождат, и да са избрани от детето) сага са като нещо взето от друга стая, и сложени в детската без никакъв замисъл.

# 170
  • Бургас
Дори за фотоапарат с графити съм си мислела точно на тази стена до леглото....но надали ще се справя с лепенето.

Ще се справиш. Изглежда по-трудно отколкото е.
В детската стая сложихме този, но по-малък три и нещо на 184 см - https://tapeti-burgas.com/3D-fototapeti-kosmos-nebe-zvezdi-karti-3435.html
Двамата с мъжа ми го залепихме. Никога преди това не бяхме пипвали тапет, ното фото, нито никакъв. Много се притеснявах, че нищо няма да направим, ама стана. Вече почти година си стои и не е паднал все още. Grinning

# 171
Зелено на стените според мен няма да стои добре в тази стая. Моето предложение е да изберете някой нюанс на бялото или много светло сивото и да закачите цветни постери по стените. По-лесно и по-евтино даже ще ви излезе, отколкото фототапета.

# 172
  • София
Идеята ми е да направя малко по-високо, нестандартно легло. Да събира повече багаж, а и м.г.малкия видя такова в магазин и много му се зарадва. Сега е на 6г., вече от няколко дни. Притеснението ми е дали ще е удобно и до колко ще е лесно за оправяне?! С падането ще видим, много се върти. Примерно рамката да е 60см. висока, матрака да влиза около 10 см.и толкова да е отгоре,т.е цялата височина ще е 70 см

# 173
  • София
https://www.mebelshop1.bg/kolekcii-mebeli/kolekciya-mebeli-bdj/leglo-bdj29.html нещо подобно ли?
Мисля, че такава височина ще е удобна и всъщност оправянето ще ти е по-лесно, отколкото ако беше по-ниско.
 Ще поръчваш да ти направят, или ще си търсиш?

# 174
  • София
Относно креватчето- в нашия случай ще е за момче на 5г. Чудя се дали е подходящо,  чудя се и колко пари ще излезе. По принцип аз съм за функционални мебели, първо гледах легло с чекмеджета отдолу,  такъв вариант най- ми допада, пести пространство.  От друга страна пък ми се иска да създам приятна атмосфера на детето, нещо което ще радва него, не мен Grinning  Дори си представям да й метна някакво подходящо покривало на тая къща, като че ли е с покрив.  Умувам го още. Зависи от цената.

Как ме е яд понякога, че мъжа ми не е дърводелец, какви неща щях да го карам да ми прави...

Напълно те разбирам! И те подкрепям, купи го! Ако много го искаш, направи си удоволствието, защото...
Аз пропуснах легло, което моята щерка все още иска, макар че е на 8. Как ме е яд че не го купих, вече няма за кога. Ето това

https://www.como.bg/mebeli/obzavezhdane-za-detska-staya/leglo-125004-888-2.html

Последна редакция: вт, 26 фев 2019, 11:03 от Arim

# 175
  • София
Ние събрахме няколко оферти за двуетажното легло което искам и гардероб. Ще ми се някаква макар и най проста програма за нареждане на мебелите в стаята. Не мога да реша как да подредя.
Две деца момче и момиче, на 4 и 9. Спели сме на 4 крила гардероб. Да се стопли малко и ще идва майстор да направи стените и тавана.

# 176
  • София
Елена от Авалор, налага ли се такъв голям гардероб в детската? Може пък четирите крила да са отделни и да ги подредиш в ъгли, които не стават за игра?

# 177
Намали малко крилата на гардероба за сметка височината.

# 178
  • София
...
В детската стая сложихме този, но по-малък три и нещо на 184 см -
https://tapeti-burgas.com/3D-fototapeti-kosmos-nebe-zvezdi-karti-3435.html
Двамата с мъжа ми го залепихме. Никога преди това не бяхме пипвали тапет, ното фото, нито никакъв. Много се притеснявах, че нищо няма да направим, ама стана. Вече почти година си стои и не е паднал все още. Grinning

Може ли да ми кажеш от този сайт ли го поръча? - какъв материал поръчахте - обикновенна хартия или фартия на флис основа? Не ми се иска да е просто хартия , за да не се скъса при лепенето
Много е неприятно това с тези фототапети като няма къде да го видиш, да го пипнеш и да прецениш

# 179
  • Бургас
Нашия е флис хартия. Доста дебел и някакси гланциран стои. Нямам опит и не разбирам от тапети, но както писах го сложихме много лесно с мъжа ми.
Аз го купих директно от магазина им в Бургас. Те даже са два магазина един срещу друг и имат голям избор.

Общи условия

Активация на акаунт