Декемврийски бебета 2018

• 65 067
  • 740
  •   1
Отговори
# 135
Ох и моя повръща почти след всяко хранен, ама то е защото е много лаком. Аз даже го спирам, защото той няма спирачка, дигам го да се уригне и ме е оповръщал.
Има доста пъпчици по лицето и по гушката, с какво ги мажете за пъпчиците?

# 136
Сандра, при мен пъпките бяха уж от моето прекаляване с шоколад. Поизчезнаха обривите, още са леко грапави бузките и челцето, но няма зачервявания. С нищо не мажа, само не ям шоколад. Педиатърът ми каза да внимавам какво ям и да следя ако пак пламне. Забелязвала ли си някаква особеност?

# 137
  • София
При нас пъпките и беленето на кожата изчезнаха някъде като малкия навърши месец.

# 138
  • София
Аз мажа с мицеларна вода, мисля че има ефект и позавехнаха и изчезват.

# 139
С мицеларна вода на биодерма чистих лицето на баткото, сутрин и вечер и се махаха пъпчиците.

# 140
Нашата педиатърка каза да не ги мажа с нищо, а има ужасно много пъпки.Незнам дали го сърби, защото от както е с пъпки е неспокоен.
Бях чела някъде, че това е бебешко акне и изчезва за 1,2 седмици.
Ползвам само Македонски крем, той е с
Д -пантенол

# 141
Честито кръщене на Борил! Да е жив и здрав и само с хубаво да се споменава прекрасното му име! Heart

Честит имен ден ако имаме именици днес - да сте живи и здрави и много детски смях да има в живота на всички!

И Андрей е от два дни с пъпчици под гушата, аз по-скоро клоня към претопляне - аз съм изключително зиморничава и съответно ми е много трудно да преценявам как да го обличам.  ММ се смее, че ще съм единствената майка с един кат дрехи повече от детето си и никак не е далече от истината Grinning Сега се опитвам да държа по-хладно у нас, ще видим.  Иначе може и да е реакция към това, че непрекъснато се плюе и заради тройната брадичка не съм убедена, че някой път не е останало влажно там и да е раздразнило кожата.  В сряда сутринта сме на лекар, ще видим какво ще каже, засега с нищо не мажа. 

# 142
И Алекс има доста пъпчици по бузките от около 2 седмици. Мажа с Бочко,  със Судокрем и пак има. Едни завяхват, нови се появяват.
И ние повръщаме по 1-2 пъти на ден, даже и през носа.

# 143
Здравейте, понеже дтана дума за столчетата за кола и извивките им, днес бяхме на ортопед и той каза че са съобразени за новородени и няма проблем (както и шезлонгите). Каза възглавничката за изправяне на извивката да се махне на меец и половина, но не разбрах дали са нужни преди това, май не.
И още нещо интересно каза. Като започнат да прохождат за да нямат плоскостъпие трябва да ходят боси в къщи и когато е възможно и навън - без чорапи и обувки, независимо каква е настилката у дома, дори и да е теракот. Каза да предупредим изрично бабите и че е нормално краката им да са студени Simple Smile Децата си имали инстинкти и сами отказвали чорапи и обувки, само трябвало да се съобразим с тях.
Каза също че нямало смисъл от проходилките, по-добре количките за бутане.
Доста ме впечатлиха тези неща, та реших да ги споделя с вас Simple Smile

# 144
Нашият големият така проходи, но още като е бос, ходи на пръсти, иначе с обувки няма проблем. Ще взема най накрая да го заведа на ортопед покрай бебето.

# 145
Полезни съвети е дал ортопеда.Аз с момичетата ползвах проходилка, но сега мисля че без нея ще е по-добре.
Чудех ви се защо не искате да слагате бебетата в шезлонг, но сега и аз съм на мнение че Лео е прекалено свит когато е в шезлонга.
Ето една снимчица от нас 😁.     

# 146
Здравейте, понеже дтана дума за столчетата за кола и извивките им, днес бяхме на ортопед и той каза че са съобразени за новородени и няма проблем (както и шезлонгите). Каза възглавничката за изправяне на извивката да се махне на меец и половина, но не разбрах дали са нужни преди това, май не.
И още нещо интересно каза. Като започнат да прохождат за да нямат плоскостъпие трябва да ходят боси в къщи и когато е възможно и навън - без чорапи и обувки, независимо каква е настилката у дома, дори и да е теракот. Каза да предупредим изрично бабите и че е нормално краката им да са студени Simple Smile Децата си имали инстинкти и сами отказвали чорапи и обувки, само трябвало да се съобразим с тях.
Каза също че нямало смисъл от проходилките, по-добре количките за бутане.
Доста ме впечатлиха тези неща, та реших да ги споделя с вас Simple Smile

Ортопеда при който си ходила д-р Драганов от ВМА ли е? Simple Smile

# 147
Чакалова, сладко дупе и крачета! Докато са малки - да ги изяде човек!

# 148
Здравейте мамчета. Имам нужда да ви споделя и да ми дадете съвет, защото изпада в депресия и вече плача всеки ден а това не е добре нито за мен нито за моята беба. Родих на 30.12 нормално. Раждането мина добре, беба се роди 3950 и 50 см дълга. Проблемите ми почват от денят в който трябваше да ни изпишат, оказа се с високи стойности на билирубина 17 така каза педиатърката. Взеха ми я за да я печат на лампа 24 часа и така и не ни изписаха. Второто което е се оказа и с рефлукс, колкото и мляко да поеме го повръщаше (забравих да почна с това, че не я закърмих от раждането, понеже бях 2 дни на антибиотик). Изписаха ни с нормални стойности на билирубина но с физиологична жълтеница и рецепта за АМ на Хип антирефлукс.От тогава до днес 8 дни е само на ам, защото повръщ кърмата а тя пък за мое отчаяние се увеличава с всеки изминал ден а аз немога да си кърма детенцето. Голяма депресия ме хвана заради този факт. Обвинявам себе си а знам, че не зависи от мен.... Нека сподели някоя мама дали е имала подобен проблем.

# 149
Илияна, ходихме на ортопед в Горна Баня, д-р Ефремов
Весито, ако детенцето се чувства добре с АМ значи всичко е наред според мен. Аз също имах доста кърма, но малката така и не засука нито веднъж ( аз също бях един ден на антибиотик след раждаането и започнах опитите за кърмене след това). Съответно и аз не я кърмя, въпреки че имам кърма. Цедях известно време, но това с цеденето направво ме съсипва и в момента намалям кърмата постепенно и едва едно хранене на ден има с кърма. И аз много се обвинявах че не съм направила достатъчно за да засуче, че е трябвало да съм по-упорита или поне да продължа да цедя заради бебка, но осъзнах, че кърмата не е всичко. И децата на АМ стават хора, а за едно дете е по- важно да има една усмихата и щастлива мама, която го храни с АМ, отколкото една подтисната, тъжна и нещастна майка, която плаче по цял ден защото цеденето я смазва. Така че се успокой и се радвай на бебчето. Кърмата е хубаво нещо, но не трябва да е на всяка цена. Понякога нещата просто не се получават както ни се иска. Важното е бебчетата да да живи и здрави, останалото са подробности. Гладни няма да останат Simple Smile
Имай предвид че в момента и хормоните ти много бушуват и вероятно те също са причина да се чувстваш така. Приеми го че е нормално и ще мине. Аз също плачех много след раждането за каквото се сетиш - сякаш мозъкът ми се опитваше да намери логично обяснение защо се чувствам така. И всичко ми изглеждаше напълно основателно. Но нещата се оправят.

Общи условия

Активация на акаунт