Декемврийски бебета 2018

• 65 081
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
Галя, аз за твоя случай си мислех, пробвала ли си със силиконови зърна/протектори? Аз до преди няколко дни кърмех с такива, защото много ме болеше и се разраняваха, но ми правеше впечатление, че с тях зърното става доста по-дълго и силикона е като биберон и даже се чудех дали ще може да суче без тях (успяхме). Така може да си спестиш цеденето Simple Smile

# 151
Галя, много хубаво си го казала, просълзи ме направо 😪. Някак като чуеш, че някой се терзае за кърмата преди да родиш си казваш “е какво пък” и изведнъж като родиш става фикс идея и повод за вина и тъга ако нещо се обърка там...
Аз се мъча от ден 1 с кърмата и засукването и все още се боря вече над 1 месец... не знам до кога...
Весито, моето бебенце също повръща (плюе много и постоянно) и е някакъв филм - хем не се наяжда и храненето продължава вечно, хем пилее така ценната кърма, която стимулирам с всички сили и всичко това ужасно ме депресира. Трябва да се вслушаме в думите на Галя, много е правя. Иначе защо не започнеш да цедиш и замразяваш ако имаш нерви за това? Вярно не е самия акт на кърменето, но пък е кърма...

# 152
Добро утро мами, чета ви редовно, но не съм се включвала досега. Честито на всички, да са много здрави дечицата ни. Моята Михаела е родена на 12.12. дълго чакано и желано дете. Няма по хубаво нещо от нея на света. Искам да питам дали някоя от вас дава АМ анти рефлукс без лекар да го е предписал. Моята буба повръща много от ХИП Комбиотик и от кърмата. Започнах да давам ХИП анти рефлукс, от него е по добре, но пише че е по лекарско предписание, а сме на консултация чак на 15.01. Ще се радвам да споделите мнение.

# 153
Лоли, пробвах и силиконовите зърна, но и с тях не се получи Sad

# 154
Добро утро мами, чета ви редовно, но не съм се включвала досега. Честито на всички, да са много здрави дечицата ни. Моята Михаела е родена на 12.12. дълго чакано и желано дете. Няма по хубаво нещо от нея на света. Искам да питам дали някоя от вас дава АМ анти рефлукс без лекар да го е предписал. Моята буба повръща много от ХИП Комбиотик и от кърмата. Започнах да давам ХИП анти рефлукс, от него е по добре, но пише че е по лекарско предписание, а сме на консултация чак на 15.01. Ще се радвам да споделите мнение.
mmorena, не се притеснявай, че без консултация с педиатър си дала антирефлуксно, по-добре, че си го направила, все пак няма да ти стои детето гладно. Можеш да се обадиш на педиатъра и да го питаш, но според мен ще ти каже, че добре си направила,но все пак си е добре консултация. Иначе, как е след като започна антирефлуксно то, повръща ли и него. Моето бебе е на етапи, има дни не изкарва грам от него, има дни по 2 3 пъти н ядене. Вече нз, аз съм доста притеснена.

# 155
mmorena, не се притеснявай, че без консултация с педиатър си дала антирефлуксно, по-добре, че си го направила, все пак няма да ти стои детето гладно. Можеш да се обадиш на педиатъра и да го питаш, но според мен ще ти каже, че добре си направила,но все пак си е добре консултация. Иначе, как е след като започна антирефлуксно то, повръща ли и него. Моето бебе е на етапи, има дни не изкарва грам от него, има дни по 2 3 пъти н ядене. Вече нз, аз съм доста притеснена.
За сега й понася доста, добре да чукам на дърво:blush:. Дано се задържи така.

# 156
Здравейте мамчета. Имам нужда да ви споделя и да ми дадете съвет, защото изпада в депресия и вече плача всеки ден а това не е добре нито за мен нито за моята беба. Родих на 30.12 нормално. Раждането мина добре, беба се роди 3950 и 50 см дълга. Проблемите ми почват от денят в който трябваше да ни изпишат, оказа се с високи стойности на билирубина 17 така каза педиатърката. Взеха ми я за да я печат на лампа 24 часа и така и не ни изписаха. Второто което е се оказа и с рефлукс, колкото и мляко да поеме го повръщаше (забравих да почна с това, че не я закърмих от раждането, понеже бях 2 дни на антибиотик). Изписаха ни с нормални стойности на билирубина но с физиологична жълтеница и рецепта за АМ на Хип антирефлукс.От тогава до днес 8 дни е само на ам, защото повръщ кърмата а тя пък за мое отчаяние се увеличава с всеки изминал ден а аз немога да си кърма детенцето. Голяма депресия ме хвана заради този факт. Обвинявам себе си а знам, че не зависи от мен.... Нека сподели някоя мама дали е имала подобен проблем.

Знам че има сиропче за бебета които имат рефлукс. На моя позната личната лекарка й беше изписала такова сиропче на бебето вместо антирефлуксно мляко. Попитай личната лекарка дали може да кърмиш и да даваш такъв сироп. Може да опиташ нищо не губиш.
За жълтеницата не се притеснявай тя ще отшуми просто става по бавно. Важното е при деца със жълтеница да се хранят защото с акото се изхвърлят билирубина.
Мойто момче също го пекоха няколко пъти в болницата понеже беше със по силна жълтеница. При контролните прегледи от болницата ми бяха казали че намалявала и до 20-тия ден трябвало да я няма вече.

Gallia - питах за ортопеда понеже същите неща които си написала ми ги беше казал този доктор от ВМА. Той е много добър , аз при него бях водила по голямата ми дъщеря, която сега е на 4г.

# 157
Момичета, вие какво мислите за тези “скокове (или кризи) в растежа”? Днес моето момиче плака неутешимо и искаше мн често да яде, а преди си спазваше нещо като режим едва ли не. Сега понеже спи от два часа, четох за тези кризи и се чудя дали може да е това. Почти на 5 седмици е.

# 158
  • бургас
Момичета, вие какво мислите за тези “скокове (или кризи) в растежа”? Днес моето момиче плака неутешимо и искаше мн често да яде, а преди си спазваше нещо като режим едва ли не. Сега понеже спи от два часа, четох за тези кризи и се чудя дали може да е това. Почти на 5 седмици е.

Ние сме на 6 седмици и 3 дена и днес точно това си мислех, че май има скок в растежа. Тъкмо се нормализираха нещата при нас, дори една нощ спа 5 часа без да се събуди за хранене... днес много плаче, но не от колики, а от глад, та сигурно е скок в растежа

# 159
  • София
Тези скокове в растежа задължителни ли са да се проявят с рев. Моята хубавица и сега е много лакома  и беше капилярите 1300 за 30 дни, казаха, че е доста, и даже, че трябва да я държа по малко на гърдата, но аз естествено не я ограничавам.
Рая вчера направо огромна пауза от 21 часа до 4 и 30 и то защото аз я събудих.
Заспа към 23 иии няма мърдане. Чак се притесних защо спи толкова, не е ли гладна. Мина ми през акъла, че ако много преяжда през деня, може да си махне нощното хранене, но може и да е само еднократно. Ще видим днес, но и днес спинка повече през деня в сравнение с предните дни.

# 160
  • Ловеч
Бобчо за месец е качил 1500гр.😂😂 Но сме изцяло на АМ,нищо не ми казаха за диети а бях при двама педиятъра днес...

# 161
И ние минахме през първия скок в растежа. Наистина изморително, искаше да яде много на често, през деня и през нощта. Нормализираха се нещата след 3-4 дни някъде (3 нощи! 😁)
Адриана от няколко дни яде доста по-кратко, сякаш изведнъж от ядене по 30-40 и нагоре минути стана на 10-15 макс. Често обаче се случва да почне да яде и да заспи, а не мисля, че е яла достатъчно. Оставям я в леглото и след 5-10 Мин се събужда и е гладна. Защо става така? Основно се случва, когато яде от лявата гърда, а тя там се мъчи повечко, дали е заради това? От дясно си яде докато се наяде и пуска и или заспива или е будна, но отказва да се храни повече. Притеснява ме, че така не мога да разбера кога всъщност се е наяла достатъчно.

# 162
Рейн, в коя седмица бяхте по време на скока? Иначе и на мен ми се случва този номер със заспиването и после рев за ядене - случва се и на двете гърди. Това, което аз правя е да я вдигам права, когато мисля, че не е яла много и тя бързо се осъзнава и търси.
Еуфория, доколкото четох при тези скокове по-често търсят да ядат и си искат повече внимание. Ти защо я будиш, особено ако качва добре? Аз моята я будя, ако направи повече от 6 часа, защото се роди по-малка и има да наваксва. Но ти може да си я оставиш според мен.

Вашите бебчета хрипат ли още, моето има дни, в които направо ръмжи от носа.

# 163
  • София
 Много хрипти, най-вече нощем.

И нашият беше качил 1200 грама първия месец, педиатърката също каза, че било много, но не разбирам защо като масово явно децата качват по толкова. Всичките ми приятелки споделят същото, ето, че и тук в темата пак.

# 164
  • Пловдив
Моята бебка първият месец беше качила само 700 гр от изписването и се бях притеснила,че е малко,но казаха че е ок.

Общи условия

Активация на акаунт