Декемврийски бебета 2018

• 65 340
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
Момичета, моя “мъник” е вече 5 кг 🤭 - 1.5 кг отгоре на родилното му тегло, днес е на 43 дни. Очаквах да е тежичък, но се изумих днес като го мерихме при педиатъра.
Хрипти и той защото повръща и през носа и колкото и да го аспирирам не успявам да изтегля всичко.
Аз също подозирах скок на растежа в последните няколко дни, защото беше нещо страшно от ядене постоянно... обаче и много повръщаше (сега малко по-малко) та не знам дали не е било комбинация

# 166
JY беше 3-4 седмица някъде .. четох, че първия скок е 3 седмица или 21ви ден, на нас се случи някъде 24-5-6 някъде.
Вие как оригвате бебоците? И по колко време ги държите прави? Аз нещо не се справям с оригването

# 167
Бебка до вчера беше качила 800 грама на 24 дни . За нощтното хранене успях да го прескочим само 2 дни , снощи отново хапна в 3 часа . Прескачането успявах предишните  дни с даване на вода , но снощи не се получи и хапна 60гр иначе яде 90 гр. И ние много хриптим /грухтим , сънят и е супер неспокоен . Не знам на какво се дължи . Утре пак сме на лекар да видим как е малката (за първи път при нашата педиатърка ) . Ще питам за неспокойният сън и хриптенето . От вчера ММ е хремав ходи с маска но няма как да не споделяме едно помещение на този етап . Много се притесняваам да не заразим бебка . Уж не е вирус беше стоял на студено потен и носът му текна . За депресията и аз съм така , ревя но си казвам че трябва да съм силна заради беба . Просто периода е гакъв че не може да се излиза и с плачещо бебе на ръце е малко трудно . Ще се справим

# 168
Маги най-голям успех имам като си облегна гърба на дивана и го сложа върху себе си с коремче към мен. После го придърпвам нагоре като го държа за мишничките и при самото повдигане се оригва, защото изправя телцето. Иначе на рамо ми е трудно, отделно, че много ми тежи и се изгърбвам като го нося така.

# 169
  • София
И аз се замислих за тези скокове вчера, че малката започна голям рев да му удря 2-3пъти дневно. Всеки път има поза, в която се успокоява, но е всеки път различна и сме като цирк Балкански докато я намеря 😂 Дано е това и минава (на 6 седмици е) че тази нощ след 2 на всеки половин-един час се буди. Стопи ми лагерите.

Тя нервничи и търси да суче, предполагам за успокоение, но мисля че преяжда, връща (с което отваря място) и пак търси да суче.. Има ли и други в подобен омагьосан кръг? Как процедирате? Биберон отказва напълно, дори да търси да суче в момента, като й го дам и прави физиономия и го плюе със звук като от повръщане.

В нослето капя натриев хлорид разтвор и тя си изкихва каквото има или само се подава като издиша и дебна със салфетка 😁

# 170
Здравейте, и аз тъкмо исках да питам за този скок в растежа - явно си вървим групово Simple Smile
Ние обаче сме на АМ - до преди 2 дни ядеше по 110 мл (в момента сме на месец и половина) и огладняваше на 4 часа. Сега обаче започна да се събужда гладна на 2.5 часа. От вчера увеличихме на 120 мл мляко, но днес продължава да е така. Знам, че при кърмените бебета е нормално и отминава естествено за 2-3 дни, но при АМ не знам как да процедирам. Страх ме е да увеличавам още количеството мляко, за да не я прехраня и да повръща после. Някой от вас на АМ с такава криза? Вие на 1.5 месеца по колко мляко давате/давахте на хранене? Аз знам, че за втория месец трябва да е 120 мл ...
Относно хриптенето на нослето - и ние сме така. Някой знае ли как се разпознава, ако бебето има хрема, а не е просто върнато мляко?
За оригването - аз забелязах, че най-добре и звучно се оригва като се изправя, подпирам й гръбчето в моите гърди като я държа с една ръка през гърдичките, а с другата леко подпирам дупето, но така че коремчето да е опънато, и се навеждам заедно с нея леко напред. Понякога преди (или след) това я хващам с две ръце под мишничките и я вдигам бавно във въздуха над главата ми около 3 пъти.
За депресията - дръжте се мами, още малко и ще премине Simple Smile Аз си повтарям, че това са просто хормони. Понякога се чувствам като от групите на анонимните алкохолици Simple Smile  - гледам само ден за ден да изкарам с възможно най-малко рев. Майка ми в началото се шегуваше, че плача повече от бебето Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Последна редакция: вт, 08 яну 2019, 21:30 от gallia

# 171
Педиатъра каза, че повръщането е от незрялата система, а не от преяждане. И Адриана повръща, предполагам, защото не мога да я оригна. Флъфи ще пробвам твоя метод. До момента или я слагам на рано или върху ръката си, но тц. Не става.
За тия вечери със скока в растежа беше наистина трудно. След 3 вечери на неспане, когато дойде свекърва ми на гости да види малката само казах на мъжа ми да я занесе във всекидневната, аз останах в спалнята, затворих пердетата и поспах малко. Наистина е трудно, но няма начин. Мен този разпокъсан сън ме съсипваше в началото, но вече взех да свиквам. Сега има ново 20- след храненето в 3ч се почва ръмжене и мъркане, демек колики - вече втора вечер.
Относно яденето аз бих давала по-начесто, но нямам опит с ам и не знам.
За нослето и аз капя физиологичен разтвор и почиствам с бебешка клечка за уши.
Ако има кой да ви помага, а вие да поспите малко, или да излезете или да правите нещо , което ви кефи ще ви помогне да се преборите с депресията. Но да, хормони са това и няма как да не се изживее, все избива на някъде. Ще мине Simple Smile

# 172
  • София
Маги, ние оригваме по този начин най-успешно

Малко страшничко ми изглеждаше в началото, но викайки неволята стигнахме до тук. Иначе и това, което Флъфи е описала върши работа.

svee, и ние минахме през описания омагьосан кръг. Аз в крайна сметка давах да суче по малко, вдигах го и започвах да се разхождам гушкайки го. Отмина, период беше, според мен имаше нужда от успокоение и гушкане.

titkata89, педиатъра ли ти каза да даваш вода? Притеснява ви качването ли?

Днес поздравихте ли бабите с първия им празник? Малкия цял ден раздава усмивки и ги зарадвахме с много хубави снимки, които надписах.

# 173
Лаленце, това ще го пробвам 😊 мислех, че е само за дечица, които вече могат да седят, но това е много бебе.

svee, точно такива драми имах последните дни и направо бях изригнала тук в отчаяние 😇 Малко поотмина, да не казвам голяма дума, може би е преходно... пожелавам ти да мине бързо

# 174
Добро утро, имах кошмарна нощ. От 12 до 04 не спря да реве. Имах чувството, че няма да спре изобщо. Много ми липсва съня, ама много. Притесних се, че с този рев ще събуди каката и баткото, но сутринта като станаха за училище казаха, че не са я чули.
Искам да питам момичетата родили секцио, прибра ли ви се корема? Вече трета седмица от раждането още ми седи тъмната черта на корема, а и самия корем си ми е големичък.

# 175
Medovik, аз съм секцио и за корема не съм много сигурна Grinning Поприбра се, но още си има доволно много, което не мога да преценя дали е от сланинките или има още да се прибира (остават ми още 5 кг до теглото ми преди бременността и в момента са основно на корема според мен).  
Обаче моят съвет е да не го мислиш на тоя етап, защото са ни много ограничени нещата, които можем да правим - като тръгнем по разходки и започнем малко по малко упражнения ще си дойдат нещата на мястото.

Лаленце, аз доколкото знам Бабинден е ден на акушерките, не на бабите.  Преди са казвали на акушерстването "бабуване" и оттам е останало името.  Самият празник е много интересен, обичаят е бабата (акушерката) първо да обиколи къщите на жените, които е изродила през годината, а после те идват у тях и ѝ измият ръцете и носят разни неща.  Тя съответно също ги черпи нещо и се получава много мило  (по стечение на обстоятелствата моите баба и прабаба са акушерки, та празнувахме до доста късно). Ето малко по-подробно ако на някого му е интересно - http://club50plus.bg/categories/life-society/articles/narodni-tr … dicii-po-babinden .

Ние бяхме днес при педиатърката, малкият за един месец е качил точно един килограм и е завидните 4780.  Каза да не му увеличаваме храната и да се опитаме да махнем нощното хранене (това ми се струва мисията невъзможна, но ще опитам да го измествам с по 15 минутки на вечер, пък да видим).  Дадоха ни направление за ортопед - трябвало да се отиде до третия месец, питах и за витамин К, защото на епикризата му пише, че трябва прием, изписаха ни някакви капки, които трябвало да изпие около 30-ия ден.  
Другият месец стартираме с ваксините, ще видим как ще му харесат, че днес опищя света просто защото го изпъна, за да измери колко см е Grinning
Както подозирах пъпчиците под гушата са най-вероятно от претопляне, така че ще намаляваме още температурата и вече официално ще съм с по-дебели дрехи от детето Grinning

Последна редакция: ср, 09 яну 2019, 10:01 от Alyssa

# 176
  • бургас
Месец и половина след секциото линията на корема дори не е започнала да избледнява, чак се притеснявам вече. И изглеждам като бременна в 4 месец, но и аз не знам дали не са сланинки, че доста качих.

# 177
  • София
Аз не съм секцио, пък линията нс корема си ми седи същата, много е грозна.
Корема ми се по прибра, съвсем малко ми остана, но съм ми останах 3, 4 кг отгоре ии те са в паласки и остатък корем.

Вече два дни  Рая прескача нощното си хранене. Тази нощ спах 5 часа, направо съм друг човек. Дано се задържим така, силно се надявам да не е просто съвпадение. 🤞🤞🤞

Последна редакция: ср, 09 яну 2019, 11:08 от Еуфория16

# 178
  • Ловеч
Аз съм секцио.Линията си стои много тъмна а корема ми се лепна за гърба вече.Ма то с това чудо как няма...Не съм се мерила,може и да съм по-слаба от преди да забременея.Не исках рязко да отслабвам,но Борил спомага много затова.Поне стрии нямам...
Блазе на тия с прескачането на хранене.И Борил пробва един два пъти,но се оказа съвпадение.Снощи спаха с баша си,яде в 21:00ч,но после си е ял и в 02:00,и в 05:00.
Не искам да мрънкам много,че само ви товаря

# 179
  • София
Линията си стои, а коремът ми е като на 4-5 мес. бременност. Аз качих доста плавно 20кг по време на бременността, останаха 11кг след раждането, които плавно намаляват и вече са 8кг.
Но с кърменето ми е трудно да се ограничавам и си хапвам доста добре.

Общи условия

Активация на акаунт