Декемврийски бебета 2018

• 65 088
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
Еуфория16 и ние имаме същия проблем със спането в креватчето, след като ни изписаха от болницата е спал точно две нощи в него и след това заспива докато суче и след като го преместя все едно съм го хвърлила върху тръни или веднага се събужда или дреме 20 мин и се събужда... Така пробвах няколко пъти да си го оставям в креватчето, но не става и не става... И открихме спането в кошчето за кола, само там спи и за да мога и аз да се понаспивам го оставям до мен на спалнята и така нощем. Иначе през деня или е върху мен, или го слагам по корем на една възглавница и така спи...Отдавам проблема и на коликите, защото много ни мъчат и му е добре да е свит или затоплен върху мен. Направо не знам как ще се нагодим да си спи в креватчето, сега татко му спи в детската стая с баткото, но евентуално ще се върне при мен и малкия ще трябва да си научи мястото Grinning Надявам се като преминат коликите да започне да си спи в леглото.

# 481
Еуфория16 и ние имаме същия проблем със спането в креватчето, след като ни изписаха от болницата е спал точно две нощи в него и след това заспива докато суче и след като го преместя все едно съм го хвърлила върху тръни или веднага се събужда или дреме 20 мин и се събужда... Така пробвах няколко пъти да си го оставям в креватчето, но не става и не става... И открихме спането в кошчето за кола, само там спи и за да мога и аз да се понаспивам го оставям до мен на спалнята и така нощем. Иначе през деня или е върху мен, или го слагам по корем на една възглавница и така спи...Отдавам проблема и на коликите, защото много ни мъчат и му е добре да е свит или затоплен върху мен. Направо не знам как ще се нагодим да си спи в креватчето, сега татко му спи в детската стая с баткото, но евентуално ще се върне при мен и малкия ще трябва да си научи мястото Grinning Надявам се като преминат коликите да започне да си спи в леглото.
В столчето за кола не е добре да стои бебето продължително време - най- много 2 часа.

# 482
  • Ловеч
Старо,но златно!

Жив е той, жив е! Там под юргана, потънал в мляко, лежи и пъшка.
Юнак, току-що сукал от мама, … юнак с двумесечна сила мъжка.
На една страна захвърлил памперс, на друга – помпа на две строшена;
очи прежумват, глава се люшка, уста ще лапнат цяла вселена!
Лежи юнакът, а във шкембето сякаш е скрито ръмжащо мече;
майка повдига пак деколтето, и кърмата още по-силно тече!
Вечер е сега…

Пей, мила мамо, тез детски песни!
Приспивай дете. На ръце. Нощна смяна. Ще пропуснеш и тоя сън…
Но млъкни, сърце! Тази, която се с колики бори, тя не умира:
ала нея жалеят мъж и комшии, а свекървата спори, че нейните
песни по-грижовно се леят. Сутрин майка преварява водица и почва
да чисти, да готви, пере; телефонът звъни – съвети по жица свекърва-експерт цял куп ще даде!
Настане вечер – месец изгрее, звезди обсипят свода небесен; майката броди, детето зее.
Бащата хърка на дивана тесен! И сестрички, и братче събудени идат и се чудят на пищялката дребна,
по едно чувалче играчици мъкнат и при юнака дойдат, та седнат.
Една му гривна на китката върже, друга му тика биберона студена,
бати го дръпне за чорапа бърже – а той ги гледа – тайфа смутена!

“Кажи ми, сестро, де е бащата? кога ще ме друска като пружина?
Кажи ми пак да лапам гърдата, – аз искам, сестро, да суча за трима!”
И баща, и майка сина си прегърнат, и спомени трупат нови с децата,
той люлее, тя кърми, дорде осъмнат, и ожидат на старини тишината …
Но съмна вече! В зори задрямал, лежи юнакът, кърмата тече… днес,
във фейсбука(форума) на мама ще се говори за това дете.
Автор: неизвестен.

# 483
Глори, напикахме се от смях с мъжа ми 🤣🤣🤣 безценно!

# 484
barborancheee доста четох по този въпрос, защото се притеснявах, а и има много противоречиви мнения трябва ли да го оставям по продължително време или е вредно, в крайна сметка след разговор с ортопед се успокоих, че може.

# 485
  • бургас
Глори, напикахме се от смях с мъжа ми 🤣🤣🤣 безценно!

И ние, и ние Joy

# 486
Глори, направи ми вечерта Simple Smile Особено с  „помпа на две строшена” - тъкмо тази  вечер мойта я запратих с все сила в мивката заедно с кърмата, така се бях ядосала. Добре че не се счупи че струва 200 лв Simple Smile

# 487
Момичета, на които бебчетата са изцяло на кърма, по колко време ви трае едно кърмене? Марина в началото откарваше по 1 час, скоро забелязах, че вече е около 30 мин, ама вчера-днес мина на 10- 15 и започва да се дърпа. После си е спокойна, спи си, памперсите и са пълни, но не мисля, че е толкова задобряла в сученето или че от мен е започнало да тече като чешма и не мога да разбера как се наяжда така..

# 488
Lolly_88 при нас понякога откарва по 30-40 мин, друг път 15-20 мин... Нормално е, а и бебетата не изяждат едно и също количество кърма на хранене. Щом бебка е спокойна и пълни памперсите, не се притеснявай, взима си нужното. Blush А и наистина с времето също задобряват в цокането Grinning

# 489
Lolly, на мен също ми е странно как за толкова бързо може да изяде количество като от шише например, защото там с очите си виждаш за колко време го изяжда. Аз също си мисля, че не яде достатъчно, особено при положение, че от няколко дни кърмя ексклузивно (а и онова съмнение “дали имам достатъчно кърма”), но памперсите са пълни и той отказва повече ядене, тъй че явно си знаят колко да си хапват, едва ли ще се оставят да гладуват.

# 490
Аз също кърмя изключително. Не всеки път продължителността е еднаква. Понякога гърдите ми омекват като суче, понякога остават твърди. Вода не приема. Предлагам всеки ден, но приема 1-2 глътки и до там. Така знам, че това, което е в памперсите е резултат от това, което е приела. Нощна пауза няма. Иска да суче на около два часа. Много рядко паузата е 3 часа. Има и пауза от 1 час. Да, товаря се, но ... Като навърши 40 дни ще опитам да вкарам малко режим нощно време. Но няма да настоявам.
Вчера бяхме на консултация. За 32 дни е пораснала със 7см и е качила 1700гр. За грамовете може да има малко разлика, защото беше с памперс на везната. Но сантиметрите са толкова, защото я мерих и вкъщи. Лекарката настоява да започваме ваксиниране тези дни, но ми се струва много тъпо в този грип да слагам ваксини. Имаме батко, който ходи на училище. Ужасно ме е страх

# 491
  • София
С анд М  браво на вас! Водите класацията с наддаване и порастване😇 нека си папка, честичко щом така и е сладко.

И аз кърмя изключително, всеки път продължителността е различна, но от 30-40 мин висене на гърда в началото, вече се храни по 10 - 15 мин. Даже имало и по 7,8 мим. Щом е спокойна, сама се отказва, аз не я махам, пълни памперсите съм спокойна.

# 492
Момичета,

Ако някоя от вас иска да пробва Lefax срещу колики, то моля да ми пише ЛС, тъй като имам 3 броя от Германия, а не са ми нужни.

# 493
  • Димитровград
Момичета ние сме болни. Аз изкарах нещо си само с кашлица и сополи сега и беба го кара. Не мога да я гледам как се мъчи от кашляне...откачам вече и рева постоянно. Слушат ни гърдичките всичко е ок горна кашлица е. Температура за сега не ми е вдигала. Знаете ли някоя бабина рецепта да я облекча малко...нечовешко е такова кашляне. И сополи смучим ужас е. Пазете се не излизайте никъде

# 494
сладката кака, вземи си разпрашител (небулизатор). Аз и себе си лекувам така, но за бебенца и деца е страхотно, защото е инхалация с физиологичен разтвор главно, а действа успокояващо и чистещо при кашлица. Ползва се и с някои медикаменти, но те се предписват от лекар за конкретния случай.
Да се  оправяте бързо! 😘

Общи условия

Активация на акаунт