Декемврийски бебета 2018

• 65 087
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
В този ред на мисли, другата седмица в Лидл пускат някакъв инхалатор за 70лв., може да помислите за една такава покупка. Ние за баткото бяхме купили пак от там, но друг модел за 40-50 лева и върши чудесна работа. Сега бебето нали беше с бронхиолит в болница и после като ни изписаха вкъщи продължихме няколко дни само с физ. разтвор. Но наистина вкъщи за толкова малко бебе няма какво да се направи - само промивки на носа и евентуално инхалации. Знам какво висене е пред кабинетите в този сезон, но наистина водете бебето да го преслушват в момента, в който ви се стори, че има проблеми с дишането, че при нас от един сопол буквално за една събота и неделя се развиха нещата.

# 496
И нашия младеж е със сополки и излязоха стафилококи за съжаление. Сега е на капки и локален антобиотик. По добре изследвайте бебенцата със сополки. Дано не излезе нищо! Иначе и инхалациите са супер, промивка с физиологичен разтвор и издърпване на сополите

# 497
  • Пловдив
Извинете,че ще помрънкам,но съм БЯСНА.Моите свекър и свекърва имам чувството,че са най простите същества на света.Свека работи в селската детска градина в която не е обявена в момента грипна епидемия,въпреки че в цяла БГ е обявена и там пращат децата болни,защото няма кой да ги гледа и сега ми напират в неделя да идвали при бебка да видели.Аз им казах че не ОК заради епидемията,че е страшно даже педи каза на ММ като се прибира от работа като е при бебето да седи с маска и това им го казах и те се направиха,че не ме чуват.Толкова съм БЯСНА  и ВЪЗМУТЕНА от тъпотата им че ми идва да хвана гората......

# 498
  • София
Говори с мъжа си да ги предупреди че ако дойдат ще открият заключена врата..

Извинете за тъпия въпрос, но как вземате секрет от нос за изследване? Той е толкова малко, в контейнер ще е твърд докато стигна до лаборатория, на клечка за уши ще попие, а и едно сополче 2 на 3 милиметра стига ли им като проба?

От няколко дни малката често ме бие ожесточено докато я кърмя. Юмруци със засилка. Само права и ходейки мога да я нахраня нормално. Мислех че това е стачката, но е вече 4-5 дни. Случвало ли се е на някого?

П.п. да живее грипната ваканция! Така се притеснявах за ваксините, сега отложихме за 8ми.

# 499
svee, купуват се тампони със среда от аптеката - https://apteka.framar.bg/30043523/%D1%82%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%BE … 0%B4%D0%B0-300290 .
Отваряш пакетчето, бъркаш с тампона в двете ноздри и затавяш тампона в транспортната среда.

Say My Name, затваряте вратата и толкова.  Има много несъобразителни хора значи. 

Иначе и ние сме малко като под домашен арест, даже ме е страх, че прекалено много го пазим, но няма как, такъв сезон е.  Чак с маски не ходим, но силно сме ограничили посещенията, за излизанията да не говорим.

# 500
Svee, и моето момче ми раздава юмручета.Докато засуче е едно опъване, едва успявам да го придърпам към себе си.И много ме драска докато го кърмя, уж не са му дълги ноктите пък...
И аз съм възмутена от несъобразителни хора.Ограничила съм всякакъв пряк контакт.Смятам да сме изолирани още дълго докато отминат гадните вируси.Чесно да ви кажа ме е страх и прозорците да отварям.Преди  отварях широко балконската врата и обличах малчо с по-дебели дрешки и одеалце да поспи на въздух.

# 501
Момичета, при нас е голямо упорство с последното вечерно лягане. Вече трета вечер си правя експеримент. Първата започнах да го храня в 10:30, а заспа в 1, втората започнах в 9:30, а заспа в 1:40 😱, а днес го храня от 8:30, в момента сме 12:30 и той ми виси на гърдата и като се опитам да го разкача настава паника и див рев 😬
Ако изобщо заспи си прави пауза от 5-6, дори вчера 7 часа, ама не мога да го сложа да спи 🤔 имам чувството, че иска да сме всички легнали в стаята и тогава той да легне и да е спокоен, че не е сам. Ако не се случи истерясва, превъзбужда се и иска да се успокоява на гърда докато припадне от умора... някакви идеи какво може да се случва? От 4 часа непрестанно сучене вече ме боли ужасно много 😰 а той дърпа със злоба и се нахвърля 🤧

Последна редакция: сб, 26 яну 2019, 00:39 от Fluffy Fluff

# 502
Момичета, при нас е голямо упорство с последното вечерно лягане. Вече трета вечер си правя експеримент. Първата започнах да го храня в 10:30, а заспа в 1, втората започнах в 9:30, а заспа в 1:40 😱, а днес го храня от 8:30, в момента сме 12:30 и той ми виси на гърдата и като се опитам да го разкача настава паника и див рев 😬
Ако изобщо заспи си прави пауза от 5-6, дори вчера 7 часа, ама не мога да го сложа да спи 🤔 имам чувството, че иска да сме всички легнали в стаята и тогава той да легне и да е спокоен, че не е сам. Ако не се случи истерясва, превъзбужда се и иска да се успокоява на гърда докато припадне от умора... някакви идеи какво може да се случва? От 4 часа непрестанно сучене вече ме боли ужасно много 😰 а той дърпа със злоба и се нахвърля 🤧

# 503

При нас е същата история! Малко по кратко но от 9.30 до 11-12 истерия, сукане, дърпане, грухтене докто не припадне. Вчера пробвах с играчки и залъгалка вместо сукане но освен че се удължи процедурата с още един час нищо положително не постигнах. Немога да разбера какъв е проблем. През деня не изперква така. Ако намериш решение пиши моля Simple Smile

# 504
  • София
Довечера ще покажа последните простове на ММ, че той си мисли, че само нашето бебче е така и само се изнервя 🤣

При нас няма ден с ден еднакъв. Поне от 2 дни успявам да я сложа да си спи в леглото, и силно се надявам това да си остане, че големи мъки докато спеше при нас.
Рая заспива за дългата си пауза едва към 23, 24 часа.
Само оня ден заспа в 21 и стана към  1, после на 3 часа се будеше за ядене,  но венага заспиваше, дори и след сменен памперс. Но такива идеални вечери явно де случват веднъж в месеца 🤣

За сега съм толкова доволна, че си спи в леглото, че и на заспиване в 12 съм доволна щом спи до 4 и 30,като тази нощ.

И пак да питам през деня само Рая ли не спи? Само на разходка прави дъглга пауза, но сега с тоя грип и сняг нама да излизаме ии това сънче ще пропусне..

# 505
Момичета, да попитам дали почиствате нослетата на бебетата с нещо и какво? В стаята на бебка отопляваме с радиатор, отгоре държа канче с лайка, но пак ми се струва сух въздуха и понякога сутрин усещам нослето и запушено. Мъчих се с бебешкия Стеримар и ръчен аспиратор да почистя и овлажня нослето, но не се получава много успешно май, а и тя много плаче и се върти докато трае цялата процедура.
Иначе започват да я мъчат коликите все по-осезаемо, слагаме и възглавничката с черешови костилки, даваме Био Гая и Био Амика, но пак се свива и си поплаква.

# 506
Епълче, аз ползвам Стеримар и електрически аспиратор Agu. Почиства, ама примерно като е повърнал през носа и хърка от млякото, не мога да го изтегля с аспиратора. Маха само тези, които са близко до ноздрите.
Коки и Еуфория, дано е някаква фаза и да го израстат скоро, че е много неприятно.

# 507
  • София
Еуфория16, браво за успеха с леглото! Все така да е и всички да спите спокойно. И моя мъник напоследък не спи много през деня, интересното е, че не е кисел и не мрънка, просто не му се спи. Ние днес излязохме с количката-бъги и много добре ни се отрази. Хем малкия се наспа, хем аз се освежих, че напоследък с този дъжд все с колата излизам и съм на закрито.

Applegarden, след баня ми е най-лесно да дръпна сополите ако има. Иначе пръскаме с Бейби кап и дърпам с Носко за прахосмукачката.

# 508
  • Пловдив
Ползвате ли активна гимнастика и въртележка над кошарката, както и шезлонг? Чудя се от кога могат да се ползват. Ники е само на 46 дни и си мисля, че е още малка.

# 509
  • Пловдив
Ползвате ли активна гимнастика и въртележка над кошарката, както и шезлонг? Чудя се от кога могат да се ползват. Ники е само на 46 дни и си мисля, че е още малка.

Шезлонга го ползвам от самото начало.А активна гимнастика от скоро ползваме,а има и въртележка на кошарата,но много не в интересува.Божидара е на 2 месеца и 6 дни.На активната ни гимнастика пише 0+,а започнах да я слагам на нея на месец и половина.

Общи условия

Активация на акаунт