Декемврийски бебета 2018

• 65 082
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Днес правим два месеца 😍
Ползваме всичко, но само въртележката успешно. Големите не й обръщаха внимание, а малката като я види и размахва крайници и диша като превъзбудено кученце 😁
Все още не й харесва по корем. Не настоявам много. Баткото е бил по корем много повече от каката, а само тя пълзя и проходи много по-рано.

# 511
Виждам, че не само моята мома е в кърмаческа стачка. Simple Smile Ще премине, няма страшно. Изнервящо е, но ... Моят мъж все още си е вкъщи и много ми помага. Имаме си график. През нощта спи той, а през деня аз. Simple Smile

# 512

Шезлонг и аз ползвам от самото начало, но гледам да не прекарва много време в него.
Втора сутрин се събужда със сумтящо носле.Взела съм ампулки със солена вода и уж го почиствам но не виждам нищо да излиза, може би просто е запушено.
Момичета, някой бебок със сълзящи очи дали има?
Лео ситринта се събуди с насълзено оче, цял ден му е така, няма секрет.Писах на педиатърката и ми каза да му слагам антибиотично гелче и в двете очи.Обиколихме близките три аптеки и никъде го няма въпросното гелче.
Незнам дали не съм пренесла някое възпаление по време  на раждане.Уж бях излекувала всичко.😒

# 513
На моята дъщеря и тече оченцето, на домашното посещение личната лекарка каза засега да почистваме само с лайка, а днес купихме и физиологичния разтвор на Уриаж, който е за очи и нос и започнахме и с него. Другата седмица, ако отменят грипната епидемия сме на консултация и ще видим дали има нужда от друго лечение, но ако се наложи ще звъня на лекарката и по-рано.

# 514
  • София
Рая прекарва много време в леглото на пусната въртележка, смее се и гука, докато ги гледа, използвам момента да ям и да свърша неща из нас. На шезлонга също кротува, но една идея по малко, ако играчките се въртяха, като на люлките тип Лорети, сигурно щеше да седи повече и там. На активната гимнастика я слагам най-рядко.
И ние имахме запишено слъзно каналче, но с промиване и масаж мина за сега. Но ни казха, че може пак да почне да сълзи.

Да се оплача, нямам търпение да се стопля времето и да почваме по дълги разходки. Пт два дни не сме излизали, че времето не ме кефи и вече полудявам. Утре сигурно ще я изведа, само вътре не си е работа.

# 515
Аз почиствам нослето само с обикновен физиологичен разтвор.
Шезлонга го ползвам от самото начало. До скоро много обичаше да седи и сои в него, макар ме гледам да не прекалява, но на последък не седи много там. Въртележките над леглото изобщо не ги отразяваше и даже ги бях махнала че ми пречат многокато я слагам и взимам от леглото ( на някой друг пречат ли му или съм само аз? ) Но днес реших пак да ги пробвам и доста се загледа в, тях ( вече е на 2м и 3 дни). От днес сякаш и играчките на активната гимнастика повече ги забелязва, но като цяло не й е любимо място и малко се задържа там.
По коремче не обича да стои и само от време на време я слагаме. Знаете ли от кога би трябвало да могат да си държат сами главичката?

# 516
Здравейте, на Дани много му харесва на активната гимнастика, хили се на играчките и случайно си удря и се чуди какво става Simple Smile. Но въртележката на леглото май не я харесва. Обръща усничката надолу и започва да хрипа и жално да плаче. Все едно му е тъжно от музиката, незнам може и страх да е.
Нослето почиствам с физ. раствор и после с помпата, ако не стане си пратя фисурче от т. хартия и така ги вадя.

Аз имам притеснение от няколко дни, бебо лежи само на една страна /на ляво /. Мисля че го боли, с хванат ли е незнам. Ушенцето му е по-сплескано в резултат на това. Някой с подобен проблем?

# 517
  • Пловдив
Благодаря за отговорите, като станем на 2 месеца ще взема да и купя поне едно от нещата.
И един може да ви се стори тъп въпрос. Като чистите нослето, какъв цвят излизат бокшучетата от вътре? Аз слагам само физ. разтвор, така каза педиатъра, но пък днес изкарах леко зелени и с по-твърда консистенция боклучета.

# 518
Момичета, да попитам дали почиствате нослетата на бебетата с нещо и какво? В стаята на бебка отопляваме с радиатор, отгоре държа канче с лайка, но пак ми се струва сух въздуха и понякога сутрин усещам нослето и запушено. Мъчих се с бебешкия Стеримар и ръчен аспиратор да почистя и овлажня нослето, но не се получава много успешно май, а и тя много плаче и се върти докато трае цялата процедура.
Иначе започват да я мъчат коликите все по-осезаемо, слагаме и възглавничката с черешови костилки, даваме Био Гая и Био Амика, но пак се свива и си поплаква.

Аз слагам само физиологичен разтвор и се оправя. Аспираторът знам, че не е хубаво да се ползва често, а само при нужда.

# 519
Ползвате ли активна гимнастика и въртележка над кошарката, както и шезлонг? Чудя се от кога могат да се ползват. Ники е само на 46 дни и си мисля, че е още малка.

Аз сложих въртележка над леглото. Бебката доста се заглежда, почти на два месеца е вече. Също много обича да разглежда в стаята, когато я нося, ококорва очите през рамото ми, държи главата и забравя за всичко.

Последна редакция: нд, 27 яну 2019, 23:22 от M_Oliviya

# 520
  • Димитровград
Нас ни приеха в болница утре сме на ренген и ще пиша как е полужението. На антибиотик през устата сме и кортикостероиди. Утре ще си купя инхалатора от лидл тук в болницата ни правят доста. Пазете се момичета много е гадно да го гледаш мъничето как се мъчи и да не можеш нищо да направиш. Гушкането помага за сега.

# 521
Бързо да се оправяте Сладката 🙏🏼

# 522
Бързо да се оправяте! Хубавото при малките бебчета е, че както се разболяват докато се усетиш, така и оздравявят. Неприятно е, но ще мине.

# 523
сладката кака, стискам палци да й мине много бързо ❤ Кураж на теб!

# 524
  • София
Сладката кака, бързо възстановяване на бебето, на теб Кураж! Всичко ще е наред. Скоро ще сте си вкъши.

Нека да са живи и здрави всички бебчета 🤞😇

Общи условия

Активация на акаунт