Декемврийски бебета 2018

• 64 714
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
Чакалова, на 3-ти номер сме и ние. Памперс. Вземахме различни от тази марка и от всички сме доволни, които пробвахме. Пуфис пропуснаха няколко пъти. Иначе на 46 дни момичето е около 5200гр.
За кърмата българския лактогонен чай започнах и аз днес. По същите причини като твоите. Преди 8 години ми помогна много и го пиех редовно. И сега заложих на него.
Мъка ми е, че килограмите ми са доста. Още малко обаче искам да суче госпожицата.

# 601
Чакалова, може би е скок в растежа, не се подценявай. Слагай бебчо на гърда кллкото пъти иска и ще отшуми за няколко дни.
Иначе бирената мая е хубава и за мама, не само за бебчо Simple Smile Аз също си взех да пия откакто кърмя, както и шуслерови соли #2, 4, 7, 8. Не знам дали наистина влияят на кърмата, но аз се чувствам добре от приема им.
И ние сме вече на 3 😄 и то от има-няма 2 седмици може би. Госпожицата ми миналата неделя беше малко под 5кг Simple Smile На 2 месеца е вече

# 602
Моят дундьо е на 39 дена и е 5.050 кг и е порастнал с 4 см. Наддал е 1.430 кг първия месец Blush Кърмим се, дано да е все така Blush Аз си взимам чай на Bekley за кърмачки, не знам колко помага, но си го пия. Иначе минахаме на 3-ти номер памперси още преди две седмици. Ползвам Пуфис Сензитив и съм доволна.

# 603
Аз пиех Лактеса, после Лактогонно средство и въпреки това мисля, че също намаля кърмата, но и аз подозирах скок в растежа миналата седмица, така че се надявам да не навреди. Иначе и аз на режим кърмя от края на първия месец и се преродих тогава. В интерес на истината тя сама иска да се храни през около 3 часа да се храни, не я мъча нещо.  Simple Smile Просто ако се събуди в 17 примерно си играем и занимаваме до 18, ако нещо стане вече нервна и 15 минути по-рано да яде не е драма. Ако пък в 18 още спи я изчаквам и тя сама се събужда след малко. Понякога се е случвало с цял час да проспи, но после го компенсираме някъде. Най-често нощем - когато се събуди - тогава яде и в крайна сметка винаги на сутринта изтикваме до към 9 и започваме отначало Simple Smile За памперсите, ние сме още на 2ка Пуфис, но също започнаха да й оставят следи от ластиците по крачетата. В петък сме на консултация и ще рсзбера колко е пораснала. Свърши й крема против подсичане, койти беше на Мустела и не сме имали проблем и сега мисля да изразходя разни мостри, които имам и ме е страх малко да не вземе да се подсече. Имам на Ганчев и Бепантен. Някой ползвал ли ги е?
И един тотално страничен въпрос - някой може ли да препоръча вакуумни пликове за дрехи? Искам да си взема, но четох че някои изпускат, друго продавали непроятен аромат и сега се чудя откъде Simple Smile

# 604
  • София
Lolly_88, започвам отзад напред по въпросите ти Simple Smile Вакуумни пликове ползваме само на Икеа от години. Буквално имаме възглавници, които са прибрани преди 2+ години и така си седят. Преди това сме ползвали пликове от Джъмбо и всякакви от хипермаркетите и все изпускаха.
Аз ползвам Бепантен и съм много доволна. Редувам го със Судокрем и крема за под пелени на Себамед.

Пелени ползваме 3ка на Памперс, вчера го измериха 6400, другата седмица става на 3 месеца.
Чайове пия на Хип, Лактеса и на Веледа за кърмачки. Не знам колко и какъв ефект имат, но кърма си имам. Вчеха ядох тахан халва и за първи път мога да кажа, че усещам гърдите ми да се напълнят осезаемо след храна.

H. Chakalova, наистина давай на поискване за да може бебето да регулира лактацията.

Ние в понеделник вечер ходихме до спешен кабинет понеже малкия беше с разстройство. Цяла седмица беше акал в зелено и педиатърката каза само да му взема Биогая и че било нормално. Е, да ама в понеделник цял ден акаше само докато го кърмех и то с един типичен за диарията звук и мирис. През нощта остави абсолютно водна диря между спалнята и банята и решихме, че няма какво да чакаме. Хубавото е, че си е весел и даже гука на дежурната лекарка, която го прегледа, не е обезводнен. Общо взето казаха, че най-вероятно е реакция от ваксината защото няма кръв в изпражненията за да е бактерия, няма и температура и обща отпадналост. Изписаха му Ентерол по схема и диета за мен за да не го дразня с нещо, което ям.

# 605
Лаленце, дано вече сте добре. Къде ходихте на спешен кабинет (в София ли сте)?

# 606
  • София
В София сме, да. Ходихме в ПЪРВА ДЕТСКА КОНСУЛТАТИВНА КЛИНИКА на бул. България до Джъмбо.

# 607
  • София
Привет, момичета, много се кефя като ви чета как растат вече бебоците ни.
Аз да похваля д-р Фурлакис. Ходихме при него в МЦ Неоклиник на преглед с направление и доплащане 25лв за ехограф. Много хубаво обяснява, изключително полезни и практични неща показва, а поведението му е много приятно. Той има и бебе на 20дни и е още по-готин в разясненията си. Simple Smile
Доста неща запомних-за упражненията, рефлексите, правилното носене на бебето, масажите...
Искам да споделя, че моето дете се оформи вече като зверче и аз реших, че като няма да е мирно като първото ми дете, явно ще трябва да приема нещата и да започна да се наслаждавам, че детето ми не е заспало. Хахахахах
Вчера доста ме измори-спа 2 пъти по 20 минути и вечерта заспа към 16,30ч. Събудих го към 18,30ч, за да може да спи нощес. Легнахме към 21,30, но спа до 6,30 сутринта като леко цокна към 4,30ч.!!! Много готино!!!

# 608
Бюри, може би не е зверче, а просто е в растежен период... https://xedra.wordpress.com/articles/livingwithbaby/8magicleaps/

# 609
Здравейте момичета Simple Smile Една леля на мъжа ми ни беше подарила една малка книжчица, когато се роди бебето, но чак вчера я прочетох...и много се трогнах. Реших да споделя с вас няколко странички. Да са ни живи и здрави всички бебенца и да съумеем да им се радваме, въпреки всички грижи. Някой ден ще си спомняме с носталгия за този период..и ще сме досадните тъщи и свекърви, които чакат внуче, за да се докоснат до тази магия отново. Blush

# 610
Явно и моят Лео е в растежен период.Вчера цяяял ден мрънка.Спал е два пъти за не повече от 10 мин.Вечерта реших да го оставя да спи до мен, за да не ставам по сто пъти, но спинка сравнително добре.Хубавото е , че кърмата ми тръгна нормално, сега даже трябва да цедя, че той не изяжда всичко.

Замислих се и аз скоро, колко бързо стават големи и вече не искат прегръдки и цвлувки от мама.Иска ми се по-дълго да се наслаждавам на бебешката му муцунка.Снимам го и си мисля, когато стане голям как ще му показвам бебешките му снимки, а как ми се иска и аромата му да запазя и когато дойде носталгия по бебешките моменти да мога да си ги припомня с аромата му.Обожавам ги, когато са толкова малки и миришат на мляко.Това е ангелски парфюм.❤

# 611
Лоли, много истински думи, трогнах се!

# 612
  • София
Лоли, прекрасно е! Благодаря, че сподели с нас! Разчуствах се и аз ❤️

Наистина толкова са прекрасни бебчоците, иска ми се всички да са здрави и да растат щастливи!

Всяка една усмивка ме изпълва с неземно щастие 😇
Всеки ден я гледам и още не мога да повярвам, че е мое дете ❤️ толкова е мъничка и прекрасна. Само да е жива и здрава, всичко ще направя за нея.

На 12 ще ходим на ваксини и от сега ми се къса сърцето. Отложихме с 1 седмица, заради грипа, но другата седмица трябва да я направим, да я прегледат и измерим.

От няколко дни почнах да пия прясно мляко (тъй като за сега коликите отминаха) , вие позволявате ли си вече?

Почнахме да гледаме оферти за моренце края на Юни, когато все още няма да е много топло. Вие планирате ли попивка с бебчето?

# 613
Лоли, прекрасни са цитатите! Simple Smile
И на нас ни подариха някаква книжка, от която моето любимо попадение е "Казват, че любовта на мъжа минава през корема.  На жената също - за около 9 месеца, след това се ражда".  

Утре при нас ще са първите ваксини, купихме си по случая термометър, но се надявам да няма никакъв проблем.  Хващам се на моменти, че много ги драматизирам за себе си тия ваксини, а реално дори да вдигне за малко температура - ще я свалим и сме готови.  Той като му срязаха юздичката на езика не плака почти изобщо, едно набождане няма да го впечатли.  
Хубаво е майките да се стараем да сме максимално спокойни, защото ако ние сме нервни, бебето със сигурност го усеща и ще преживее всичко по-тежко.  Аз го хващам моя юнак, че като ми е криво и той киселее повече, така че ще стискаме зъби Simple Smile

Еуфория, ние точно вчера си запазихме да идем за няколко дни до Сандански началото на май, не съм ходила от дете и решихме, че ще е прекрасно място за малко човече.  Лятото със сигурност ще ходим на море, но още не сме решили къде, че нали в Турция имаше разни епидемии от мирбили миналата година, а ваксината за тях е чак след годинката и не ми се рискува.

За прясното мляко не мога да помогна, на мен ми е категорично забранено засега, че брат ми направи като бебе алергия точно към него (а беше изцяло на АМ) и ще чакаме да порасне бебо още малко поне.

Последна редакция: чт, 07 фев 2019, 22:53 от Alyssa

# 614
Кърмя, но не съм се ограничавала нито с баткото, нито сега.

Общи условия

Активация на акаунт