Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 55

• 43 821
  • 754
  •   1
Отговори
# 570
А кой колаген бихте препоръчали за по-дълъг прием? Става дума за майка ми и баба ми, тоест за по-възрастни хора.

# 571
Аз съм купувала преди от колагена на "Флекси" - направо от офиса им го взимах, на "Прага" 7, но от години не съм ходила.

# 572
Заинтригувахте ме с този колаген, мисля, че този е с по-поносима цена, какво ще кажете?
https://remedium.bg/product/140076/kolagen-forteks-11500-plyus-s … ha-h30-broya.html

# 573
Леми добре звучи при положение че е с отстъпка  иначе ми се вижда скъпо аз съм поръчала още един от немския амазон и го чакам 500 гр 20 евро идва което си е за месец и половина или два зависи каква доза се пие че може и за повече време но първоначално е добре по висока доза. https://www.amazon.de/Collagen-Protein-Pulver-reines-Rinder-Koll … =collagene+pulver
Този който споменава Шоки ми се вижда  доста изгоден  ако е същото https://apteka.framar.bg/30039082/%D1%84%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81 … -250-%D0%B3%D1%80

# 574
Да, това е. Аз винаги съм се чудила какво му е качеството, но няма как да се разбере.

# 575
Ами качествените колагени се разтварят отлично във вода нямат почти никакъв вкус и мирис и цвета е бял при разтваряне е много много бледо жълто.

# 576
Аз този го слагах в кафето и не усещах абсолютно никаква разлика, но майка ми твърдеше, че го усеща (в кафето).

# 577
  • Варна
И аз искам да пия колаген, още повече, че влизам във възраст, в която започва да намалява -близо до 40години съм.
Днес разглеждах в iherb , толкова много има, абсурд е да преценя кой е правилния.

И аз много добавки поръчвам от Амазоните, последно една мега нова коластра, с NK клетки, която изненадващо я дават, че помага при АИ заболявания, като Хашимото, мигрена също

Още не е дошъл мой ред да я пробвам, давам я на едното ми дете за конкретно нещо, а и идва доста скъпа, но съм решила да пробвам и нея.

Отчетох се при кардиолог днес, всичко е ОК със сърцето, и всичко е пак от ЩЖ. Но аз съм си паника, имам нужда някой да ми повтаря, че съм добре ... Laughing 
Предложи ми бетаблокер, най-ниската доза, 25мг, но при положение, че не съм постоянно с този учестен пулс има ли смисъл ? И той това каза - "...вие си решете"

От друга страна пулс 80-85 за този кардиолог не беше никак висок, каза че е в нормите и да не търся под вола теле, а да си гледам Хашимото и хормоните .

ТСХ 3.3 му се стори също добра стойност, че да си вдигам дозата ...Изобщо момичета, ние тук какъв анализ му удряме, то съотношения, то фази на хормоните, пък посред нощ, пък преди МЦ и тн и тн ...лекаритееее, вятър ги вее за тия неща .

# 578
Пулсът е ок. Ако в покой е над 100, тогава бета блокер, защото се товари сърцето.
Аз около 90 и малко повече го поддържам с бета блокер.
До 90 е ок по принцип.

# 579
  • Варна
Мери,аз и 90 пулс съм имала в покой,но това са моментни състояния, за часове, после пада,после пак стига до толкова...но това не е всеки ден. Затова не мога да се реша на бетаблокер, макар че доктора каза,че тази ниска доза може да спре по всяко време.
Снощи си легнах с пулс 64,днес цял ден съм 80-85, а докато чаках пред кабинета мина 100. В момента е 77...Такова движение имам ,като не ми стига дозата,но ще издържа още няколко дни до контролата

# 580
Имам въпрос към всички понеже съм д хипо-фукция ,хашимото понякога получавам ужасни тихакардии с задух.Някой от вас получава ли такива неща.Хормоните са ми перфектни иначе с л -тироксин ,но от вчера го смениха с еутирокс.Ходих и на кардиолог нищо. Heart

# 581
Аз освен Хашимотото имах и WPW синдром (малък вроден дефект на сърцето), който обаче преди 2 години се активира и след няколко прегледа и холтер, ми направиха катетърна аблация в София и сега съм добре. Бяха ми казали, че често Хашимотото върви ръка за ръка със сърдечен проблем...

# 582
  • Варна
Имам въпрос към всички понеже съм д хипо-фукция ,хашимото понякога получавам ужасни тихакардии с задух.Някой от вас получава ли такива неща.Хормоните са ми перфектни иначе с л -тироксин ,но от вчера го смениха с еутирокс.Ходих и на кардиолог нищо. Heart
Нели, вчера кардиолога ми обясни, че имало нетипична тахикардия-май така се изрази, която е често срещана при Хашимото. Т.е. няма сърдечен проблем, няма и друг наличен, който да води до тахикардията, но тя е на лице. Извади , като аргумент че се получава от самия Тироксин. И понеже и двата препарата са с едно и също активно вещество е възможно и от Еутирокса да я получаваш.

Постоянна ли е при теб?

Задух имам и аз, пак когато ми е малко дозата. А това най-добре го чувствам преди ову и ПМС дните, след това отшумява, а аз почти веднага пускам контрола и коригирам дозата ..

# 583
Нели, вчера кардиолога ми обясни, че имало нетипична тахикардия-май така се изрази, която е често срещана при Хашимото. Т.е. няма сърдечен проблем, няма и друг наличен, който да води до тахикардията, но тя е на лице. Извади , като аргумент че се получава от самия Тироксин. И понеже и двата препарата са с едно и също активно вещество е възможно и от Еутирокса да я получаваш.

Постоянна ли е при теб?

Задух имам и аз, пак когато ми е малко дозата. А това най-добре го чувствам преди ову и ПМС дните, след това отшумява, а аз почти веднага пускам контрола и коригирам дозата ..

Ами аз без л тироксивн или еу тирокс пак съм имала ,но много рядко на 7 години веднъж,а сега като взема тоя скапан хормон от 3 год.постояяно и хич не ми е добре.От една годино в чудо се видях то не беше кръвно ,2 тихакардии,и взех да чета листовките и познайте същите симптоми имам аз,възможно трепене,сърцебиене,затопляне на лицето и топлина и др.всичкото го имам аз прочетете листовките.Grinи без хормон съм ги имала ама много рядко с години .И задух съм имала без хормон и със хормон то като гледам е все едно,но ако тсх ми е много високо над 20 ме души повече и пия хормон.Frowning Незнам понякога мисля да мина на  хомеопатия.Имах чувството че сърцето ми ще се пръсне Frowning1 гадни тахикардии .Ходих и в спешното и нищо.No Mouth сега си варя глог ,мента и маточина.Между другото аз съм с ниско кръвно.Бях почнала да го вдигам незнайно защо Rolling Eyes.

# 584
Някои споделят, че след като са започнали с Т3, тези оплаквания са изчезнали. Разбира се, преди това нивата им на ФТ3 са били ниски, а мисля, че и на ФТ4, т.е. ниска доза при всички положения, но и недостатъчна конверсия.

Общи условия

Активация на акаунт