Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 55

• 43 818
  • 754
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Много пъти е коментирано, че пулсът може да се повиши и при ниска доза (или хипофункция) от повишен норадреналин, и при висока доза (от прекалено много хормон). При Г-ца Д може би дозата е малко ниска, а при Нели малко висока (само предположение на база симптоматиката). Резултатът и при двете е ускорен пулс, но причината е различна.

Нели, точната доза не се уцелва лесно. Но не се отчайвай. Продължавай да опитваш, само внимавай да правиш смислени корекции в дозите. Ако корекциите са много големи, може нивата да се движат нагоре надолу подминавайки "златната среда". Балансът на ЩХ е много труден и затова е важно да се осмислят резултатите и корекциите да са по-адекватни. Понякога е нужна съвсем малка корекция.. Успех! Simple Smile

# 586
  • Бургас
А някой приема ли л- тирозин?
Четох, че при леко завишение на тсх, смъква стойностите.

# 587
Утре имам час за преглед при д-р Начев. Имам изследвания направени преди месец и мислех да му ги покажа тях. Но вчера имах едно неприятно за мен разминаване в една лаборатория и сега се чудя дали да не изследвам наново хормоните, ей така за сравнение на резултатите на две различни лаборатории, а и да си имам по-пресни резултати. Иначе четох някъде, че са с давност 6 месеца, но май клоня към повтаряне (макар и напоследък да се разорих от изследвания)

И дали някой би искал да хвърли око на едни резултати от вчера, като дебело искам да подчертая, че са доста (и не са (пряко) свързани с щитовидна жлеза)? Smile Записах час при доц.Русев, но ще е чак след месец. Според мен всичко е добре, като изключим ниско желязо и феритин, а ми иска и някой друг да погледне дали нещо няма да му направи впечатление, докато чакам за консултацията.

# 588
Някой бил ли е на преглед при Начев скоро? Искам да питам нещо на лични

# 589
Здравейте отдавна не съм влизал във форума и искам да ви попитам всички които сте с Хашимото тук (Хипотиреоидизъм), понеже имам и други здравословни проблеми незнам кое от кое би могло да е. Когато стана сутрин и се раздвижва почвам да изпитвам крампи по цялото тяло, ако не са крампи то е нервност и ригидност и то доста сериозно като най често са в гърба, рамената, вратът, стъпалата ? Това е всеки ден едно и също през деня най вече като се движа, също така нещо ми е едно никакво такова депресирано и сиво. На 27 Декември си направих изследване на ТСХ при горна граница 4,5 моето беше 15 (като най високо ми е било 8 ), сега си пия както и преди това хормона Левотироксин 50мг пак чувствам същите гадости. Идната седмица ще го изследвам пак. Та понеже имам и други проблеми незнам тези на жлезата ли да ги отдам или не. Вие как мислите?

# 590
Изследвал ли си Витамин B12? Приятел имаше подобни симптоми и се оказа, че се дължат на дефицита на витамина. Беше с някакви критично ниски нива

# 591
Не не съм го изследвал. Знам че витамин B12  и D могат да доведат то такива оплаквания, но не съм. Ще ги изследвам сега когато ходя за TSH. Просто гледам че Хипотиреоидизъм-а също може да ги причини. И незнам на какво да го отдам.

# 592
Крампите се дължат на нисък магнезий.

# 593
Хвърли едно око и на симптомите при дефицит на витамин В12. За магнезия и аз съм чела, че действа добре при крампи. Може да си вземеш някакво олио с магнезий за мазане или хапчета и да видиш дали ще има промяна.

Доколкото знам, освен ТСХ е добре да се изследат и ТФ4, ТФ3 и антителата ТАТ и МАТ. Струва около 60 лева, витамин В12 - около 20, витамин Д - 25 лв, а магнезият - около 5 лв.

# 594
За първи път от години насам Тат ми влезло в норма а Мат е 6 пъти по надолу но все още два пъти над горната граница. Другите два не съм ги изследвал скоро. Антителата намаляха и намаляват драстично след като отказах ******* , но пък ТСХ ме изуми че е толкова високо. Даже след 6 месеца като пусна Пак се надявам антителата най накрая да влезнат норма защото мисля че намерих източника изобщо за това ми заболяване. Но ще пусна и другите за да видя какво става.

# 595
Кое си отказал?

# 596
Кое си отказал и кой е източника? Как го намери?

# 597
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Крампите се дължат на нисък магнезий.

понеже и аз имам крампи и си взех магнезий за пиене, от който разбира се получих веднага разстройство (2 приема, 2 пъти по-ниска доза, от която ми е казала гинка)  Rolling Eyes
според аптекарката и лекарката, щом получавам разстройство, значи не ми е нужен магнезий и тялото го изхвърля и крампите се дължали на нещо друго. разбира се, не знаят на какво  Whistling

при разни схващания в гърба ми помага Б-комплекс.
според ЛЛ нямам недостиг на Б12  newsm78

# 598
А според форума? Grinning Какви са ти стойностите?

Никой ли не е ходил при Начев скоро? Rolling Eyes

# 599
Потърси друга форма на магнезий, аз през целите бременности пиех, че бях постоянно с контракция... голямо сменяне беше, докато уцелихме, на системи ме сложиха, да понаваксам малко и си продължавах до ражданията... Май с магнерот се уцелих да не ме разхлабва...

Общи условия

Активация на акаунт