Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са симптомите на заболяване на щитовидната жлеза?
Какви тестове са необходими за диагностициране на заболяване на щитовидната жлеза?
Какви хранителни добавки се препоръчват при заболяване на щитовидната жлеза?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са симптомите на заболяване на щитовидната жлеза?
-
Какви тестове са необходими за диагностициране на заболяване на щитовидната жлеза?
-
Какви хранителни добавки се препоръчват при заболяване на щитовидната жлеза?
-
Какви храни трябва да се избягват при заболяване на щитовидната жлеза?
-
Какви са препоръките за начина на живот при заболяване на щитовидната жлеза?
. Реално има 6 дни между двете изследвания, но не съм пила хормон през това време. Има голяма разлика в стойностите, но приемам,че се нуждая от 25 мкг еутирокс и започвам от утре. Смятам да направя контрола след 3 седмици, за да проследя как влияе и след това отново след 3. Знам,че трябва да минат поне 40 дни, но планирам нова стимулация и трябва да съм наясно с дозата.
Четох, че ако са над 1-2, значи при всички положения има вероятност за Хашимото, дори горната граница да е 34 или 115. И просто с течение на времето е вероятно да скочат над нормата. От друга страна, има случаи и на спонтанно нормализиране на антителата. Има и много хора, които по един или друг начин с конкретни действия са успели да ги нормализират, макар и невинаги трайно. Но важното е, че движението от 18 до 33 не говори кой знае какво, освен че процесът съвсем леко се е задълбочил. Но утре в друга лаборатория може цифрата да излезе 10, така че не бих се притеснявала много за това повишение. Антителата често са стотици или хиляди, така че това е незначителна стойност и незначително повишение. За значителна промяна може да се говори, ако от 1000 спаднат на 20 (или ако скочат от 20 на 1000).