Какъв крем за лице използвате? – Тема 13

• 79 774
  • 737
  •   1
Отговори
# 270
Съгласна съм за поддържаната кожа, но за мен базата е това, което не е задължително да дава на кожата ми нещо, а по-скоро да се сработи добре с грима над нея. Искам ФДТнът ми да изглежда хем като кожа, хем да е покривен и да ми дава по-равна база за грима над него от кожата ми по принцип. Съответно хидратиращата база за мен не е задължително да хидратира кожата ми, грижата под нея го прави, а да даде такъв вид. За мен 200 лв не гарантират това, нито при грижата, нито при базата. Аз също пробвах Биотен, ВБ, които са хвалени тук, но за мен не са ефективни, затова сега гледам малко повече състава на грижата, на базата-не. Харесах Герлен L’or лятото за леката консистенция, която добре взаимодействаше с ФДТна, но за зимата ми трябва нещо по-мазничко, което обаче да не изглежда лъскаво на кожата ми. Днес ще пробвам и dr pawpaw като база, луда съм по него за устни и сухи участъци, скоро го получих и си припомних защо ми хареса навремето.

# 271
Ау, аз съм отвратена от Lor! Но ето как различно кожите ни възприемат продуктите. На мен сега идеален като основа за грим ми е балсамът Хидра бюти флаш на Шанел. Също и Hyaluronic Hydra на by Terry.

# 272
  • Sofia
Да ви попитам нещо, във връзка с апликацията – винаги, когато си сложа крем (независимо дали е просто хидратиращ или липиден, дневен или нощен), по лицето ми, особено в назолабиалната област, се появява леко лъщене, което, ако не премахна със суха кърпичка своевременно, може да се задържи цял ден.
Това, според вас, нормално ли е или означава, че кожата ми не може да поеме добре продукта? Да не би да слагам голямо количество? Като сложа малко пък, чувствам, че не ми е достатъчно.
Положението с лъщенето се усложнява, ако лицето ми леко се запоти – тогава става още по-видимо.
Как да се справя с този "проблем"?

# 273
Пробвала ли си да нанесеш на леко влажно лице? Така много бързо попиват продуктите.
Другото е, като нанесеш обичайно крема, каквото не попие, да го обереш с книжна кърпичка или с листчета за попиване.

# 274
  • Sofia
Да, доста често се случва да го нанеса и на влажна кожа и пак се получава същото.
Но проблемът наистина е само в областта около устата – по бузите, челото и брадичката сякаш нямам такова лъщене.
Положението се усложнява сега, зимно време, понеже често влизам от студено на топло и по този начин лицето ми допълнително се овлажнява / изпотява.
Май ще си продължа с кърпичката. Laughing

# 275
някой ползвал ли е този и какво ви е мнението?
https://cdn.nicehair.dk/products/75870/origins-plantscription-sp … cream-50-ml-1.jpg

# 276
Не знам дали тук е мястото да попитам, но какво е това според вас? Като обрив е, появява се и се маха, когато поиска. И с какво бих могла да го третирам?

# 277
  • Варна
Не знам дали тук е мястото да попитам, но какво е това според вас? Като обрив е, появява се и се маха, когато поиска. И с какво бих могла да го третирам?
Скрит текст:

прилича на хормонално, аз се изпъпчвам така покрай цикъл или овулация, ако смяташ че е от козметика ще трябва да се наблюдаваш по внимателно кога точно ти се появява, за да разбереш причинителя

Последна редакция: ср, 30 яну 2019, 12:06 от Не се сърди, човече

# 278
Скрит текст:

На алергия ми прилича.

Последна редакция: ср, 30 яну 2019, 12:06 от Не се сърди, човече

# 279
Аз имам такива пъпки при студено време- т.нар студова алергия, дъщеря ми също. При по-интензивна хидратация или Колд крем ми минават за 24ч.

# 280
Благодаря момичета. Не е от студа, това поне мога да кажа. Сутрин ползвам на Биотен хидратиращия с водна лилия, а вечер 3д хиалуроник-а. Появи ми се преди седмица. И преди пак е имало периоди, но се маха само.

# 281
Махай Биотена!
Аз станах така , след седмично ползване на Биотен/подлъгах се по истерията ноември във форума по тях/ сега се въздържам от БГ козметика ...соря ама за н-пореден път през годините са подвеждам мислейки си , че са се напреднали нашите козметични компании!

# 282
Препоръчаха ми този измивен продукт на Биодерма. Някой ползвал ли го е?

# 283
  • София
Първо, Биотен не е българска козметика, а гръцка.
Второ, моят съвет е - отиди на лекар! Форумът не е място за медицински консултации.

# 284
Препоръчаха ми този измивен продукт на Биодерма. Някой ползвал ли го е?
Да,това е хубав продукт.

Общи условия

Активация на акаунт