Какъв крем за лице използвате? – Тема 13

• 79 774
  • 737
  •   1
Отговори
# 285
Първо, Биотен не е българска козметика, а гръцка.
Второ, моят съвет е - отиди на лекар! Форумът не е място за медицински консултации.
Права си, но помислих, че и други са имали този проблем и просто да споделят как са действали.

# 286
  • София
Аз съм имала такъв проблем преди доста години и се оказа нещо, което няма общо с козметичните грижи. Затова, от личен опит те съветвам да не събираш мнения от форума, защото може повече да навредят, отколкото да помогнат.

# 287
Аз ползвам Биотен и българска козмвтика също,такъв проблем нямам и не съм имала.
Но преди години установих, че мазането с масла ми причинява обриви по кожата, така че реално може да е козметиката, но може да е вътрешен проблем, с хормони например.
Да не заклеймяваме козметиката.

# 288
Махай Биотена!
Аз станах така , след седмично ползване на Биотен/подлъгах се по истерията ноември във форума по тях/ сега се въздържам от БГ козметика ...соря ама за н-пореден път през годините са подвеждам мислейки си , че са се напреднали нашите козметични компании!

Някои от нашите компании са прекрасни и отговарят и на най-високите стандарти!
Биотен не е българска. Имат много хубав сайт, но в него липсва инфото къде се произвеждат продуктите им. Надали е случаен пропуск.
Същото е с Виктория бюти. Суперинформативен сайт, подробно описание на фермата за охлюви, на качествата на продуктите. Отиваш на сайта на производителя - Camco, който твърди, че произвежда 4 собствени марки и дистрибутира 32. Виждаш подробни контакти - но...там са само офиси и складове. Фирмата няма собствена производствена база. Няма лошо. Много фирми са така, но пък пишат къде са произведени продуктите им, на кого са поверили производството на собствените си марки. Camco не пишат. За мен това не е приемливо.
Та... ако приемате съвет от човек с опит в козметичния и фармацевтичния бранш - винаги гледайте кой стои зад производството на даден продукт. Това има огромно значение. Винаги. Фирмите, които няма какво да крият, с гордост обявяват къде произвеждат или коя коя компания са наели за това. Тези, които не го правят, просто не искат потребители да знаят истината.

# 289
  • София-Младост
Е пише си, "2010 г. Камко придобива собственост над завода с емблематичното име "Бъдеще" в град Пловдив , където днес творим нашето бъдеще"
http://camco.bg/misia-i-istoria/#

# 290
Е пише си, "2010 г. Камко придобива собственост над завода с емблематичното име "Бъдеще" в град Пловдив , където днес творим нашето бъдеще"
http://camco.bg/misia-i-istoria/#

Да, само че не става ясно там произвежда ли се нещо, или там е складова база (както е с много бивши социалистически заводи). "Творим бъдещето си" е витиеват, нищо не казващ израз. "Творим бъдещето на фирмата" не означава "произвеждаме". Обърнете внимание по-надолу, че сертификатите ISO, с които се гордеят, са за търговия на едро, не за производство.
Затова съм озадачена. Завод "Бъдеще" се е намирал на адрес Пловдив, "Цариградско шосе" 112 - в момента там е централният офис и склад на Камко според контактите в сайта. Но за производствена база не се споменава.
Не разполагам с техен продукт в момента, но съм почти сигурна, че не пише "Произведено в България", а нещо друго, по-общо, като "Произведено в ЕС".
Заинтригувах се обаче и ще проверя на място. Скоро ще имам възможност.

Последна редакция: ср, 30 яну 2019, 11:20 от Vetrena

# 291
Като става въпрос за масовата истерия Wink по някоя марка, да споделя, че ако например харесвам серума с охлювите на ВБюти, това изобщо не означава, че всичко на марката е хубаво за мен. Околоочният с охлюви беше доста добър, серумът ми се отрази много добре, но кремът около очи с канабис май беше-изобщо не ме впечатли. И приключвам с Виктория бюти. Същото е и с Биотен-един околоочен харесах доста, гелът за лице не беше лош, но до тук. Нищо друго не съм изпробвала, нито имам намерение.
Препоръките са нещо много опасно. За мен добре, но за друг се оказва нещо зле. И ми става поне на мен много неприятно, че съм накарала човека да си изхарчи парите напразно.

# 292
Не че не чета ревюта на продуктите, които купувам , но определено по мое мнение винаги си трябва, ако е възможно тест.
От 10-тина години основно ползвам Clarins и като почистване и като грижа; много вмъквам и други за проба от същия ценови клас че и отгоре, но пак към тях. Не мога да кажа за моите 34 години за някакъв уауу ефект, но все нещо трябва да се мацам:-)))
Тази зима пробвах Chanel - hydra beauty micro crème-- и съм определено очарована- за моята вечно жадна кожа...стои все едно напълнена с вода, някак сочна. Ползвам го за дневен и си търся нещо за през нощта.
Огледах се в Thalgo- дали някоя дама има коментар в тази осока, че из нета няма много инфо
Благодаря

# 293
Махай Биотена!
Аз станах така , след седмично ползване на Биотен/подлъгах се по истерията ноември във форума по тях/ сега се въздържам от БГ козметика ...соря ама за н-пореден път през годините са подвеждам мислейки си , че са се напреднали нашите козметични компании!
Биотен, не е ли гръцка? Това че една козметика не се понася от дадена кожа не значи, че е лоша. Из темите има хора с реакции от всякакви марки, включително скъпи.

На мен серумът за лице и кремовете ми се отразяват повече от чудесно. Никога не съм имала токова хубава кожа. Пробвах да сменя с друг серум, веднага започнаха пъпчица тук, сухо там.

А дори не е ясно дали е от него...

# 294
И aз не обичaм зaклеймявaнето нa продукти и мaрки, зaщото всичко е строго индивидуaлно. Товa, че нещо не е моето нещо, не ознaчaвa, че продуктa е лош, ознaчaвa единствено, че не е зa моите нужди. A и нaли знaете, боклукa зa едни е съкровище зa други. Обобщения от родa - тия продукти сa боклуци говорят рaзни нещa, но те не сa в ползa нa нaпрaвилия ги, още по мaлко сa в помощ нa тези към които сa отпрaвени.

# 295
Заклеймяването на продукти и марки идва, когато повече хора се информират за съставките в даден продукт и кои съставки им влияят добре. Например, Биотен използват феноксиетанол, а много хора получават реакции от тази съставка, тя не е и препоръчителна за дългосрочна употреба.

Факт е, че когато дадена марка/продукт имат по-изчистени и добре подбрани съставки, толкова са по-добре възприети от широката публика. Затова и марки като Биотен винаги ще имат протироречив отзвук.

Момичето да си отиде на дерматолог, там ще й обеснят какви съставки са ок за кожата й, какви не и после целенасочено ще си подбира козметиката.

# 296
  • София
Не че не чета ревюта на продуктите, които купувам , но определено по мое мнение винаги си трябва, ако е възможно тест.
От 10-тина години основно ползвам Clarins и като почистване и като грижа; много вмъквам и други за проба от същия ценови клас че и отгоре, но пак към тях. Не мога да кажа за моите 34 години за някакъв уауу ефект, но все нещо трябва да се мацам:-)))
Тази зима пробвах Chanel - hydra beauty micro crème-- и съм определено очарована- за моята вечно жадна кожа...стои все едно напълнена с вода, някак сочна. Ползвам го за дневен и си търся нещо за през нощта.
Огледах се в Thalgo- дали някоя дама има коментар в тази осока, че из нета няма много инфо
Благодаря

Ползвала съм продукти от серията с колаген, хиалурон и силиций, както и тези от серията Colagen Marine. Много добре ми действаха. Първата серия е за по-сухички кожи, а втората - за нормални. Разкошни продукти!

# 297
  • Варна
Моя опит до тук със избора на козметика ми показва, че е почти невъзможно да уцелиш подходящия за теб продукт от първия път. Общо взето всичко е проба-грешка, пък и има един момент в който ако първоначално ти е харесал един продукт като усещане, след известен период на употреба установяваш че няма ефект от него и пак си на стартова линия. Другото което е няма как всички продукти на една марка да са еднакво добри. Точно поради тази причина аз си избирам всичко единствено четейки състав а не марка, затова козметиката ми е като цяло сбирщина от марки. Е, целя се в по нискобюджетни продукти, но въпреки това съм доволна от всичко което ползвам, най вече защото виждам ефекта.
Определено обаче един продукт няма как да е добър за всеки тип лице, да не говорим че чувствителността на всеки е различна към състава на този продукт, както е различна и потребността на всяка кожа, една иска повече хидратация друга не и т.н. Така че това че примерно на мен нещо ми се е отразило супер, не значи че е подходящо за всички.

# 298
И аз доста време се чудих откъде дойдоха едни ситни червени пъпчици по краката ми и през лятото. Направо не можех да сложа пола - все едно съм се бръснала. На второто лято се усетих - от олиото на Nuxe явно правих реакция. Спрех го и кожата се успокои и оттогава не съм имала този проблем.
Мисля че определени масла или други съставки в козметиката, която ползваш дразнят кожата ти.

# 299
Парюмирани продукти и слънчеви лъчи, изобщо не се разбират и може да ви докарат доста неприятности - алергии, пъпки и оцветяване на кожата, че и ракови образувания.   

Общи условия

Активация на акаунт