От Великобритания до България – Превоз и закупуване на поръчките ни – 18

• 50 370
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
Е как ще прекати дейност,значи всички фирми занимаващи се с внос от Англия ще затворят врати така ли?Ддс ще е калкулирано в цената и стоките ще поскъпнат според мен.

# 556
Те не са вносител. Вие като собственик на стоката сте задължени да оформите износа и вноса.

# 557
Това общо взето е ясно, но как ще става обмитяването на всичко, което превозвачът кара - различни продукти, ще отварят пакетите ли, как?
Не
Ще прекратят предоставянето на услугата. Или ще вдигнат цената. Не виждам как превозвач ще се ангажира да оформи цялата митническа документация по износа и транспорта на толкова разнообразни стоки. Все пак той не е собственик на стоката в камиона Grinning

И за мен това е логичният вариант. Освен това няма как автоматично сайтовете да  начисляват ддс като пазаруваш след като посочваш адрес в Англия, а пък мито съвсем.

# 558
Явно има начин. Все пак ГГБГ доставят и от Америка. Но там обемът поръчки надали е толкова голям като от Англия.

# 559
Разбира се. Цената на килограм става £10, депозит минимум 20% върху фактурната стойност, без възможност за връщане на ДДС  в кралството. Това ми хрумва на прима виста

# 560
Да, явно има начин, но реално ще се обезмисли пазаруването от UK - веднъж сайта, от който се пазарува, ще начисли 20% ддс и втори път при оформяне на внос от превозвача до БГ - пак 20%, плюс комисионната за транспорт..
Дано се споразумеят тия англичани с ЕС.

# 561
Вероятно е да се промени и цената на услугата. Така ме е яд, тъкмо открих Ebay преди месец Smile Ще поживеем и ще видим

# 562
  • гр. София
Дали английският курс на ggbg е тук? Някой дали е проверил?

# 563
И аз със същия въпрос! Предния път много бързо ги оправиха, сега много се забавиха!

# 564
Вече е тук Simple Smile

# 565
Има фирми внасящи от САЩ, но цената е доста различна. Ако няма споразумение с ЕС е много вероятно да се случи същото и за покупки от UK. Отговорността за ДДС и евентуално мито е на нас като купувачи. Другото е услуга, за която се заплаща съответна комисионна.
Част от фирмите ще затворят, други ще се пренасочат към други държави.

# 566
Еми няма да пазаруваме от Англия,като гледам не са се отчаяли  фирмите превозвачи.

# 567
Въобще нищо няма на стените им на превозвачите.Нито предупреждения ,че спират да возят ,нито да спираме да поръчваме!Нищо! И да възникнат някакви такси ,като гледам Великобритания колко и е ясно какво ще иска....ама как ще го иска и от кой......Пазарувам сии това е.Али експрес като не е в Европа ,пак пазаруваме?!

# 568
Е как да има, като никой не знае какво ще стане и кога.

# 569
  • София
Дами, имам проблем с пратка, която я няма при GGBG, а е пратена и продавача има документ кога я е шипнал /преди 2 седм/. Закупена е чрез ибей, няма инфо кога е доставена, но пък има кога е пратена. Имах и други пратки през този период, но тази липсва, нямам и имейл със снимка за нея, какво мога да направя и къде 8а я търся Cry

Общи условия

Активация на акаунт