Клиника Адела Фертилити - Тема 6

• 64 732
  • 752
  •   1
Отговори
# 555
За д-р Калчев знам, че ще отсъства другата седмица,ако искате звъннете за по-сигурно на акушерка Simple Smile
За Ex Foam - това, което ми обясниха е че не е болезнено, не изисква предварителна подготовка. Аз лично реших да си пусна МБ за всеки случай. Смятам да пия и обезболяващо, защото съм по-страхлива и с нисък праг на болка. Simple Smile
Успех!

# 556
  • София
Благодаря момичета, ще ги питам, а за девойките от рецепция хич не се сетих, че мога да ги питам. Те нали обикновенно все нещо не знаят Simple Smile

# 557
..., а за девойките от рецепция хич не се сетих, че мога да ги питам. Те нали обикновенно все нещо не знаят Simple Smile

о не знаех, че са "незнайни", все още не съм събрала толкова опит. Ама за такова елементарно нещо пък и не съм допускала, че рецепционистка няма да има информация. Дето се вика, това е информация от първа необходимост за пациентите.

# 558
zlatno cvete , Fallingstars разказа за тази процедура скоро:

Здравейте, момичета, не знам дали си спомняте преди около месец разпитвах за новата процедура за проверка на тръбите. Минах през тази процедура и искам ра разкажа, защото може да е полезно на някоя от вас. Така, отидох и си купих пяна от аптеката в клиниката 299 лв и стотинки), изчаааааках си реда и започна процедурата. Не беше болезнена, по скоро доста неприятна. Всичко се вижда веднага, още по време на процедурата. При мен и двете тръби са перфектни, според Калчев. Около 2 часа след процедурата започна еко зацапване, което продължи два дни. Вечерта имах доста силни болки, като менструални и пробожднатия. Вдигнах и лека температура. В общи линии е това, няма облъчване и не е нужно да се спират опитите както при ЦС. В клиниката платих още 40 лв.
Пожелавам успех на всички, по нелесния път към сбъдването на мечтата ни.

# 559
И на мен уж този месец ми предстои проверка на тръбите с Ex Foam. Като ги питах дали трябва МБ, ми отговориха с не, така че не съм пускала.

# 560
И на мен ми казаха, че е нужно, но днес когато се обадих да си запазя час ми казаха, че трябва. По принцип щях да си пусна сама за мое успокоение .Така че , ако имате възможност си пуснете.

# 561
Хм, много странно. Най-обичам такива изненади:confused:
Благодаря за информацията!

# 562
Благодаря Simple Smile
Реших да пусна МБ за мое спокойствие, възнамерявах и микоплазми и уреаплазми да пусна, но няма да е този месец, защото док отсъства.
Желая ви успех с процедурата! Поразгледах из нета информация и казват, че е добър вариант за проверка за тръби. Д-р Калчев искаше да правим ТВЛ, но с навлизането на Ex Foam, се спестява едно приспиване с пълна упойка. Разбира се ТВЛ е по- добър вариант в някои случаи, а ако се наложи се прави. Но АГ преценя. Simple Smile

# 563
Аз за процедурата сама си настоявах, тъй като никога досега не съм правила проверка на тръби. Всеки път ме глождеше мисълта за това. Дори и след отрицателния тест от ЗЕТ при срещата ни Док каза, че не е необходимо да го правя, защото ако е имало проблем/съмнение е щял да ми каже.

# 564
  • София
Аз си имам актуална МБ, Уреаплазма, Микоплазма и Хламидия и в коментар за този начин на проверка на тръбите разбрах, че доктора ще отсъства в понеделник.... но не съм разпитвала повече. Те и хората не са и длъжни да ни дават обяснения, кой къде и защо ще ходи и отсъства. На мен ми предстои Хистероскопия, но си поговорихме и за въпросната пяна, ако не се лъжа...чудя се от къде да започна...то не е едно и две...

# 565
След като правите Зет, няма ли да е по -добре твл? Хем ще огледа матката, може да направи надраскване, може да има кагво да се пипне там вътре и да те подобрят шансовете за имплантазия, пък проверката на тръбите ти е бонус.
Разсъжнавам ти просто.

# 566
Здравейте момичета,
След едно неуспешно инвитро и два неуспешни ЗЕТ-а се насочих към доктор Калчев. Миналата година имах преглед при него и останах впечатлена наистина.
Часа ми при него е на 7-ми май,утре ще отида да си взема документите за смяна на клиниката за Фонда.Въпросът ми е към момичетата,които са си сменяли клиниката, дали според Вас до 7-ми май ще имам новата Заповед,знам,че ориентировъчно се сменя за месец.
И другият ми въпрос е освен серология и вирусология,цитонамазка, микробиология и изследвания за хламидия за стартиране на инвитро процедура,изискват ли се други изследвания (не говоря за хормони,тях ги имам и знам,че той ще назначи ).Мисълта ми е, каквото мога да направя предварително,за да не губя времето на доктора?

# 567
Изисква изследвания на Уреаплазма и Микоплазма ,витамин Б12 и витамин Д. Микробиологията важи 1м. Така че по-добре да не бързате с нея.

# 568
  • София
Не прави нищо предварително. Нека доктора си каже, че си има и валидност на изследванията, а това са пари все пак...аз вече броя всяка стотинка...

# 569
Аз си подадох документите за смяна на клиника на 08.03 и си взех заповедта към 23.03.
Според вас преди първо инритро ще ми проверят ли тръбите, като се има предвид, че сме с мъжки фактор и на мен почти нищо не са ми правили? При Семерджиева съм, ако има значение.

Общи условия

Активация на акаунт