Кой ли тази година ЮНСКО бебенце ще има :) Тема III

• 35 564
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
И при мен мина 2-ра Фм, всичко си имаме и сме вече 331 гр. в 20+1,(при 170 гр. в 16+4) и доктора ми напомни че си имам в пакета ФЕ, да не забравям да си запазя час. Да кажете как минава - коремен ехограф или нещо друго (знам, че някой беше минал вече при Евтимова в Щерев). И нещо, което ми направи впечатление, може ли досега да е била предна плацента (16+4), а днес да е задна плацента (20+1). Знам, че мигрира, но чак пък толкова..

# 616
  • София
Прегледа ми при нея продължи почти час. Много обстойно ме прегледа, бебето постоянно се въртеше и тя не можа да види нещо, което я интересуваше. Прати ме да се разхождам малко. Въпреки, че каза, че всичко изглежда нормално и е сигурна, че и това, което не вижда ще се окаже нормално, все пак подходи много отговорно и докато не се завъртя бебето, така , че да го огледа от всякъде, не ме пусна да си ходя. Прегледа е като при ФМ - коремен ехограф. Записах си час за 22 седмица. Горе долу и аз съм била в 20 като се обадих...значи някъде две седмици напред е зает графика.

# 617
Благодаря ditmade, да, аз също си запазих час за 8 сутринта, за 22 +3 г. с.

# 618
  • WonderLand
Хм, аз сега си гледам лиата от прегледа и в него има 2 попълнени графи, едната е за ФМ, а другата за ФЕ. Истината е, че лекарката много обстойно гледа и сърцето и каза, че показателите са отлични. Та предполагам прегледа е бил комбиниран, отне повече от час. Истината е, че е включен в пакета ми и лекаря знае кога на какво ме праща, но тъй като всички прегледи са в клиниката му той просто ми казва "иди при др. Иванова за 4д прегледа" и аз ходя, прегледа минава и после разбирам, че е било например ФМ или ФЕ. Ама така е, като ме е срам да питам... да ми се чуди човек защо.

# 619
И моята ФМ мина.Аз я правих при следящия ми Аг, който прави фм също. Но нямаше 4d. Всичко е наред, бебето шаваше, но каза че за него сърцето е ок, но все пак мисля да ида и при Евтимова, защото ММ не можа да види бебка този път. Лекаря беше в спешно секцио и се забави и мм отиде да вземе малката от градина.
Та Евтимова гледа ли цялостно бебето, т.е. ММ ще види ли поне този път бебето?
Помолих го да ми измери шийката, че нещо бях психясала с тази кашлица миналата седмица, каза че е добре. Взе пак секрет за МБ,  ама май пак се появиха гадните гъби.
Изписа ми и магнерич 3х2 до 34 г.с., защото мисля че понякога получавам втърдявания, а пък и плацентата ми е ниска и задна. Ако не се вдигне задължително секцио, но повече се притесних, че се получавало кръвоизливи и можело да е опасно за бебето и мен. Та дано се вдигне...
SilverDream на теб какво ти казаха за ниската плацента?

# 620
  • София
Евтимова глед само сърцето. Монитора си е обърнат към нея, ти общи взето не виждаш нищо, а и тя не ти показва. То няма и какво да покаже,накрая дава снимки, но те пак са само на сърцето. Общо взето скучен преглед за майките и татковците:)

# 621
  • София
И моята ФМ мина.Аз я правих при следящия ми Аг, който прави фм също. Но нямаше 4d. Всичко е наред, бебето шаваше, но каза че за него сърцето е ок, но все пак мисля да ида и при Евтимова, защото ММ не можа да види бебка този път. Лекаря беше в спешно секцио и се забави и мм отиде да вземе малката от градина.
Та Евтимова гледа ли цялостно бебето, т.е. ММ ще види ли поне този път бебето?
Помолих го да ми измери шийката, че нещо бях психясала с тази кашлица миналата седмица, каза че е добре. Взе пак секрет за МБ,  ама май пак се появиха гадните гъби.
Изписа ми и магнерич 3х2 до 34 г.с., защото мисля че понякога получавам втърдявания, а пък и плацентата ми е ниска и задна. Ако не се вдигне задължително секцио, но повече се притесних, че се получавало кръвоизливи и можело да е опасно за бебето и мен. Та дано се вдигне...
SilverDream на теб какво ти казаха за ниската плацента?
И моята е ниска, но предна. Казаха, че ако не покрива канала има шанс да се вдигне до 28 седмица. Не мислех, че задната е проблем. Дано ни се вдигнат.

# 622
Не е проблем, че е задна, а че е ниска. Дори каза, че задна е по-добре от предна. Не разбрах дали покрива канала, мисля че не, защото каза, че ще чакаме да се вдигне, но не ми предписа почивка, болничен и т.н. На листа от ФМ пише: задна плацента, ниско прикрепена. Каза, че съвсем малко да се вдигнела и можело естествено да родя, но аз така или иначе мислех секцио. Каза че, ниската плацента може да доведе до много проблеми, което естествено ме притесни...
Дано ни се вдигнат, да Hands Pray

Последна редакция: ср, 06 фев 2019, 10:03 от Elsi86

# 623
  • София
На мен нищо не са ми казвали за проблеми, заради това, че е ниска, док не се е притеснила. Надявам се всичко да е наред.

# 624
Здравейте мами! И аз да се запиша с момиченце на 18.06. 😇😇

# 625
Моята беше висока предна в 16+4 и затова много се очудих дали може да мигрира и да стане задна в 20+1?

# 626
Моята от самото начало ми казваха, че е задна, високо разположена, на последната ФМ миналата седмица пак беше така. Не мисля, че има как да се премести. Grinning

# 627
И аз мисля, че няма как от предна да стане задна... Може да се премести малко, ама чак пък толкова. По-скоро лекаря не е видял първия път, на ФМ е по-сигурно.

# 628
  • WonderLand
При мен докторката много искаше да се увери, че плацентата не покрива канала, оказа се, че е на 2см от него и тя се успокои. Каза, че ще се вдигне в следващите седмици и трябва да я следим, но това е, нищо повече. Аз даже се притеснявах, че бебето е много ниско, но и това не било проблем.

# 629
Той е един и същ и на Фм и на редовния преглед, и аз сега четох, че май не може да се мести, чак толкова.. Но ще видим на следващия преглед, а и ако беше задна, май трябваше вече да усещам и бебето да мърда.. А аз нищо не усещам още.. То и не мърдаше особено на Фм, доктора каза, че много слушало.
]
И аз мисля, че няма как от предна да стане задна... Може да се премести малко, ама чак пък толкова. По-скоро лекаря не е видял първия път, на ФМ е по-сигурно.

Общи условия

Активация на акаунт