Кой ли тази година ЮНСКО бебенце ще има :) Тема III

• 35 560
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
Още нищо не съм купувала. Мисля, че е твърде рано.

Много е относително да се каже рано ли е или не за купуването. Аз с първата бременност съм купила чак в 9ти месец сет за леглото и няколко дрешки, другите работи след раждането взех. Чувствах се добре и тогава ходих по магазините. Обаче сега се чувствам не толкова добре и с напредването на бременността ми става все по тежко реших, че е по добре отрано да взема някои неща.
Сега дебна помпа на авент ако изпадне някъде на промоция да взема.

# 601
Март ще има бебемания в Интер експо център. На който му се мърда към София може да разгледа, аз за изложението не знам дали ще успея, че е на 15-17 март, мъжа ми още няма да се е прибрал. Но обмисляме разходка така или иначе към София, че поне за количките има повече избор, отколкото във Варна.

Последна редакция: вт, 05 фев 2019, 14:21 от Lys Bleu

# 602
  • София
Аз ще следя за Електрически стерилизатор 3-в-1 Philips-Avent на промоция. Някой, ако види, да свирка. В момента цената му е 139 лв. Или, ако имате и други предложения, от които сте доволни?

# 603
Магси, ако не държиш на Авент и на Томи Типи са добри, в Mothercare излизат на доста добра цена. Може и на Авент да имат, трябва да погледнеш. Томи Типито е около 70 паунда в момента, стерилизатор, бутилки, резервни биби, две залъгалки, нагревател, термочантичка и мисля, че четка за почистване имаше също в комплекта.

# 604
  • София
Бях с такъв с първото дете, взех го от приятелка. Сега мисля да си взема просто такъв за микровълнова. Не си заслужава за кърмено бебе. Използвала съм го 5 пъти. Но иначе е много добър, ако имаш за какво да го ползваш.

# 605
  • Плевен/Пловдив
Здравейте,
Патенце какъв модел количка си купи я сподели?
За стерилизация и аз като ditmade първата имах, но малко го използвах, през втората в микровълновата. И сега смятам така. Основните неща за мен са: помпа за кърма много използвана и през двете бременности. Марка най- съм доволна от Авен, имах и други евтини марки. Въпроса е дали да е електрическа или ръчна- мисля го, защото много се уморявах вечерите, докато се изцедя. Шишета поне 2 бр. и две биби. Аз съм кърмила дълго и двете си момичета до 2 години. Нямах нужда от много неща. На по- късен етап може машина за готвене на пара и пюрета. Количката маневрена комбинирана и лека да 12 кг. Шезлонг или ел.люлка когато върших домакински работи ми беше от полза.

# 606
Аз за помпа ще изчакам. Че кумицата ми си взе, и в крайна сметка нямаше кърма, от началото са АМ. А и, принципно не смятам да се цедя редовно, освен ако не усетя някакво напрежение. Струва ми се излишно упражнение и загуба на време, ама ще видим де. Все пак ще е първо бебе, нямам опит още, само голи теории.

# 607
Взех ето тази количка от много разгледани. https://www.enikom-m.com/bg/product/0/detska-kolichka-rachel/67800-7_83_296.html Търсих лека, маневрена и удобна за прибиране в колата количка. Харесва ми това, че може да се свие с коша без да се сваля докато при други марки задължително се сваля. И определено е една идея по лека от тези на Кика бу и Чиполино за този ценови клас. За стерилизатора на Авент 3в1 съм с 2 ръце който иска. Следете в Аико пускат го от време на време на много добра цена. Аз помпата и стерилизатора 3в1 ги купих чак към 3тия месец на бебето. Преди това ползвах този за микровълнова ама аз ли не случих хич не ми беше удобен. С кърмено бебе съм до 9ти месец, но съм ползвала помпа. Имаше периоди в които не искаше да цока от гърда и се цедях.
Шезлонга също е много добра покупка. Нашият още става ама съм се загледала в един който е 5в1 и ще го дебна ако го намалят да го взема.

# 608
  • София
Абе и аз така си мислих, после помпата ми беше най-добър приятел. Аз използвах лорели за 20 лева. Доволна съм, ще си взема същата. Напълно отговаряше на нуждите ми. И аз две малки шишенца и две биби, друго не ми трябва. Мога да взема и една авент от приятелка (вероятно е много по-добра от лорелито), но още се чудя.

# 609
Ако е ръчна няма значение каква е марката според мен. Моя близка беше с ръчна на Авент, съмнявам се, че е била по- добра от друга по- евтина. После си купи електрическата на Авент,  работеше със същата скорост, просто с тази разлика, че не помпаше ръчно.

# 610
Както досега все повтарям и сега ще се повторя всичко е индивидуално. За помпите за кърма аз в началото взех електрическа на Кенгуру мислейки си, че ще ми е по-лесно да не помпам на ръка. Обаче тя така ми разраняваше зърната и не можех да изкарам повече от 30мл кърма от 2те гърди. Добре, че бебчо си ядеше от гърда без проблем. И да отбележа до 5ти месец бебето е било само на кърма без вода, чайове, сокове и т.н. След 3тия му месец имаше периоди на скок в растежа в които някой път иска гърда друг път не и взех ръчната на авент. С нея кърмата потичаше като фонтан и с няколко щраквания изцеждах 100мл. Старата на Кенгуру я дадох на приятелка, която пък с нея успяваше да изкара много кърма без да я разранява. Затова пробвайте един е доволен от 1 друг от друго

# 611
Аз идвам да се възмутя! Отивам си аз да ми вземат контролна микробиология(уфф.. пусти гъбички..) и гледам един хубавичък стажант чак лигите ми потекоха. Викам си сега ако този трябва да ми взима секрет няма да се разберем.. Добре, че докторката ми видя влажния телешки поглед и лигата потекла от едната страна, че го прати на поръчение. Как може такива хубави стажанти и накрая какво хапчета за високо кръвно... Grinning

# 612
  • София
Хахаха, аз като бях при Милчева също имаше един бая симпатичен младеж там.

# 613
Бе май с конкурс са го избирали, една усмивчица и хормоните ми почнаха да се облизват.... Аз си мислех да пусна неустоимия си чар на кит-убиец, но едно тънко гласче в мен каза " Жена и без това се излагаш достатъчно с тая гънка и половоина, недей повече"

# 614
  • WonderLand
Влизам да се похваля, че мина и моята МФ и всичко е наред с бебо, само лицето не успяхме да видим добре, че така беше застанал та все се криеше. Имаме иначе няколко снимки от секундите, в които се показа. По време на прегледа обаче не се спря за секунда, даже ми уради няколко бая силни ритника, че чак подскочих. Успокоих се, че не съм си въобразявала за мърдането, но съм с ниска предна плацента, затова и чак сега съм го усетила.

Общи условия

Активация на акаунт