Кой ли тази година ЮНСКО бебенце ще има :) Тема III

• 35 550
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Това за стриите и аз мислех, че е ген, ама да ви кажа не е съвсем. Аз съм изключително предразположена, от пубертета имам много по бедрата и бях убедена с предната бременност, че ще се нацепя яко, още повече, че коремът ми тогава изхвръкна внезапно в 7ми месец и пак така внезапно се прибра за един ден в родилното (което всъщност е голяма предпоставка за стрии). Мазах се много активно с Палмърс, взех си го и в родилното и не спирах да се мажа, та така се спасих. Тази бременност пак съм заложила на Палмърс и мажа вече един месец, ама като гледам с какво темпове расте този път имам известни съмнения дали ще мога да се спася пак. Гледайте си козметиката дали е подходяща за бременни, не всичко е
Кой продукт на Палмърс използваш? И аз заложих на тях и си взе концентриран крем.

# 571
И аз се боядисвам, ходя на маникюр и на кола маска. Не мисля, че има проблем една жена да се поддържа и докато е бременна. Даже на лазерна епилация ходя веднъж на 2-3 месеца. Аз също се мажа с маслото на Палмърс и съм доволна, надявам се и този път да ми се разминат стриите, въпреки че коремът ми е по-голям. Имам проблем със спането откакто съм забременяла - будя се нощем и няма заспиване. Ама поне си чета книгите така, че иначе нямам време Sweat Smile

Попитай АГ-то за лазерната епилация за всеки случай. Моята ми обясни, че не е желателно. Иначе кола маска може. Аз се престраших и си ходя, даже имам чувството, че ме боли по-малко. Но за лазера разпитай най-добре. Simple Smile

# 572
На кола маска и аз си ходя, лазерните процедури, мисля че не са съвсем окау не за друго, ами защото има вероятност да се получи пигментация. Но да, консултирай се най- добре. Маникюра и аз го правя с гел, принципно не поддържам някаква кой знае каква дължина, но преди раждането сигурно ще ги скъся до долу, макар да не мисля, че ще ми пречат много. Но ще продължа да си слагам гел, надявам се, че няма да е много трудно да си вместя козметичните процедури и в ежедневието с бебе.

# 573
  • София
Аз на лазер ходя само за няколко косъма на брадичката и то на 2-3 месеца веднъж. С първата бременност си ходих и нямаше проблем.

# 574
На мен предния път ми казаха, че мога да си слагам гел, лак и др, но влезна ли в 9ти месец да спра. Много е важно ноктите да са ви чисти когато влезнете в болницата за раждане, защото гладат тях за някои неща особено при операции. На майка ми й ги бяха чистили преди да влезне в операционната и добре, че е било само лак.
Иначе за козметик утре имам час за почистване много съм пъпчасала и изведнъж ми се омазни кожата, а иначе е суха.

# 575
За ноктите е вярно, не трябва да имате никакъв лак, когато влезете за раждане.
За лазерна епилация също съм чувала, че не е ок.
Аз откакто съм бременна спрях и гел лака, лакирам се с обикновен.

# 576
Това за ноктите не важи ли основно за секцио или, когато се ползва упойка? И безцветния гел, дали не е опция, ако ще се вижда под него дали в цвета на ноктите настъпва промяна? Иначе ще питам лекаря, при който ще раждам, ако кажат без, ще го махна, няма да е голяма драма месец или два да не ходя с маникюр.

# 577
Винаги има риск нормалното раждане да премине в спешно секцио. Аз бях така с дъщеря ми.

Ето инфо защо не трябва да си с лакирани нокти: https://ladyzone.bg/article/zdrave/v-bolnica-ne-se-postapva-s-la … ite-zashtoto.html

# 578
Здравейте Blush включвам се и аз с термин 30.06 с момче HeartpulsePeople Baby

# 579
  Здравейте! Да се включа и аз с термин 29.06 с момченце. Имаме си батко на 11г.
  Някоя от вас има ли болки в таза? На моменти съм като инвалид, едва стъпвам 😢

# 580
Здравей Sunshine!!
Честито!!!аз съм на 28.06 -момченце🧒.
Иначе и аз съм като теб..особенно нощем като ставам до тоалетна едвам стъпвам...а при първата ми бременност нищо не ме болеше..сега картинката е друга.😔

# 581
  • София
Добре дошли, момичета! И аз понякога имам болки в таза, нормално е, стига да не ви пречи чак да се движите. petrovajoana, заедно сме Simple Smile

# 582
И аз съм на 28.06 с момиченце 😁

# 583
Искам само да вметна, че за пиещите Л Тироксин/Еутирокс и Магнерот /или някой друг медикамент, съдържащ Магнезий/, има значение през колко часа се приема. Магнезия се пие 4 часа след Л Тироксина, като последната вечерна таблетка магнезий се пие минимум 8 часа преди Лтироксина. Споделям, защото на мен не ми казаха като ми изписваха Магнерот, че трябва да се съобрази с приема на Лтироксин. Същото важи и за Лтироксина и желязото, но там времевия интервал е по-голям. Оказа се, че взаимно си пречат при усвояването им от организма. Онзи ден се успах и като се събудих си натъпках в устата Лтироксина и Магнерота едновременно, след което се сетих, че може би не е окей и тръгнах да търся информация в интернет и се оказа, че има огромно значение. А после лекарите мъмрят да не четем в нета... Еми как щях да разбера, като никой не ми е казал, братче?! Да не съм длъжна да ги знам тия работи? Дано съм само аз тази, на която не са казали. Прощавайте за дългия пост...

# 584
  • Plovdiv, Bulgaria
Да, и аз го знам. С първата бременност пиех еутирокс, желязо, магнезии.. Отделно витамините.
Също имале нещо за млечните продукти (калции) , но не помня за желязото или магнезия трябваше да има 2 часа. Сутрин докато ги изпия и закуся и ставаше обяд.. Joy Сега пия само магнезии и витамините..

Общи условия

Активация на акаунт