Лична бъркотия

• 41 906
  • 852
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Айде сега почна се,защото не сте били в ролята на изневеряващ и бля бля,бля.
Ами аз лично съм била не един и два пъти привличана от чужди мъже,сваляна,егото ми е било чесано,леко съм се заигравала,но съм знаела къде е линията и кога, и как да не прекося тази линия.
И да не всичко е било идеално в семейния ми живот,но разума ми е работел.
И аз това казвам - че разумът си работи, дори когато линията е мината. Особено при мъжете.
Дали го уважаваме или не - той не пита, важното му е друго. Но това не значи непременно, че си е загубил съня и спокойствието.
За мен разума не работи,когато не мислиш за последствията.
Отново ще се повторя. За мен е едно да развалиш семейството и после да гониш следващия/щата,съвсем друго да намериш следващия следващата и да разбиеш семейството с ясното демонстриране и съзнание ,че е заради трети човек.
За мен във втория случай си егосит,който изобщо не мисли какво ще пречини след себе си.
Като се усещаш толкова зле в семейството,като усещаш,че искаш друго. Слагаш точка на първото и след това, почваш да гониш следващото.

# 436
  • София
Защо? По-леко ли ще е, ако няма трети?
Тогава пък всички познати се чудят защо се развеждаш без видима причина и лишаваш децата от... блаблабла

# 437
Слагаш точка на първото и след това, почваш да гониш следващото.
Откъде накъде! Защото някой си налага правило как да стане? Ти спа ли с мъжа си след като се оженихте, като държиш на някакви морални рамки?

Последна редакция: вт, 29 яну 2019, 15:56 от Анонимен

# 438
То ясно, че моралните категории са доста размити в днешно време.
И все пак би трябвало да има един императив: да причиняваш възможно най-малко страдание.
Ако и това не спазваш, ами съжалявам, не си свестен човек.
Но то пък не всеки иска да се закичи с тоя медал...
Ама доста хора искат хем ...... до края, хем душата в рая. Хем да вършат гадости, хем да ги тупат по рамото, че не е кой знае какво. Не им стиска да застанат пред света такива, каквито са. Да им ръкопляскам ли на такива мижетурки?

# 439
  • София
Има хора, които се самоубиват заради някого. Е, него с камъни ли да го убием?
Ако положението е: или аз, или ти ще страдаме - познай кое избират повечето хора. Все пак не сме мазохисти

# 440
  • София
Слагаш точка на първото и след това, почваш да гониш следващото.
Откъде накъде! Защото някой си налага правило как да стане? Ти спа ли с мъжа си след като се оженихте, като държиш на някакви морални рамки?
В бързината си объркала въпроса си сигурно - преди или след жененето, питаш дали съм спала.
Не слагам рамки на другите,казвам за мен кое е грозно,не бих приела и кое ме отвръщава.

То ясно, че моралните категории са доста размити в днешно време.
И все пак би трябвало да има един императив: да причиняваш възможно най-малко страдание.
Ако и това не спазваш, ами съжалявам, не си свестен човек.

Това съпвада с моето мнение.

Ако положението е: или аз, или ти ще страдаме - познай кое избират повечето хора. Все пак не сме мазохисти
Кой го спира да си гони щастието ,никой. Просто стартовата му позиция за гонене ме отвръщава.

# 441
Скрит текст:
Ами аз лично съм била не един и два пъти привличана от чужди мъже,сваляна,егото ми е било чесано,леко съм се заигравала,но съм знаела къде е линията и кога, и как да не прекося тази линия.
И аз това казвам - че разумът си работи, дори когато линията е мината. Особено при мъжете.
Скрит текст:
Дали го уважаваме или не - той не пита, важното му е друго. Но това не значи непременно, че си е загубил съня и спокойствието.
Ще се плаче като на Мостовете на Медисън
Ама пострадали нямаше, освен Франческа. Ако мъжът си изкара 3 дни с ГЛ, но остане при семейството, макар и с разбито сърце, а жена му няма представа - сигурно и Францоаз ще одобри
Само дето на аншия герой разума Ич го няма......ама грам.
За него е важно да си го топне, пък ...след него и потоп.
Ама те всичките кръшкачи/чки са така, не е чудо невиждано, та не се учудвам изобщо, че автора и идея си няма какви ги е сътворил.
Той сега живее в тийн-еуфорията, че една фуста му е вързала.И хич не му дреме до какво може да доведе това....
Ами, ще си сърба попарата/ще си събира лайната скоро.

# 442
Black_Sapphire от тая история може нищо да не излезе, освен двумесечна афера. Един свестен (но уви влюбен) човек ще си мълчи, докато не види накъде вървят нещата.

Всяка промяна идва с разрушаването на нещо старо, болка и прочее, а д а п т и р а й се или страдай, това са опциите.

# 443
  • София
Black_Sapphire от тая история може нищо да не излезе, освен двумесечна афера. Един свестен (но уви влюбен) човек ще си мълчи, докато не види накъде вървят нещата.

Всяка промяна идва с разрушаването на нещо старо, болка и прочее, а д а п т и р а й се или страдай, това са опциите.

Защо трябва да чака да види на къде ,ще отидат нещата с другия. Ако не станат,да продължи с голямата болка и агония.Ако вземат ,че станат да има болка ,но по-голяма за друг.
Защото лъжата и измамата ,предаденото довери,могат да са много  унищожителни.
Пак опираме до това

+ егоизма,на мен да ми е добре,след мен потоп.

# 444
  • София
Потопът с големи деца често е едно никакво поточе. Единствен облак е мюсюлманството на мъжа й.
Сякаш разводите и разделите са от вчера. А може хич да не се стигне дотам, че много жени са силни само на думи.

# 445
Викаш, авторът да се самоубие от любов?
Това ме разсмя, честно.
А пък за хората, които си шетат на кефа за сметка на чуждото страдание, си има име. ОК, бъдете си егоисти и подлеци, не се срамувайте. Ама не се правете пред хората на многострадални Геновеви, щото сте...просто егоисти и подлеци.

# 446
И сега в момента мога да разбия семейството си,защото пак усещам напъните на един,краси,с добре платена работа,подсигурен много добре и знам,че ще ме носи на ръце. Той с вече разбито семейство,но не заради трети в схемата, а изчерпване на връзката и стигане до непоносимост. Защо Него го уважавам ,а автора не. Защото преди да тръгне да търси друга е сложил болезнения край,а не е чакал пеперудите и новата,за да го сложи или да се почувства пак Жив и Мъж.

Ако говориш за моите писания, аз край никога не съм искала да слагам, нито съм имала намерение да търся друг.
А този също не е много за уважение след като явно се опитва да се сдобие с омъжена жена, т.е. все пак ще стане трети в схемата.

# 447
  • София
Викаш, авторът да се самоубие от любов?
Това ме разсмя, честно.
А пък за хората, които си шетат на кефа за сметка на чуждото страдание, си има име.
Имах предвид, че не може да отговаряш за емоциите на чужди хора. Не се изразих добре - питам виновен ли е онзи, заради когото са се самоубили? И колко е виновен?
Страданието понякога е неизбежно. А понякога - чиста поза. Говоря и за двата пола.

# 448
  • Сф
Да, виновен .Подлъгваш ли някой ,без да си готов и ти да поемеш последствията за другия , а да се изнижеш, си виновен.Все едно да продаваш наркотик и виновен да е само взимащия.

# 449
  • София
Сещам се за 1 филм - Фатално привличане.
Направо ме уби - да не смея да се харесам някому, че отде да знам дали не му хлопа нещо и аз ще съм виновна. Отивам да си купя бурка

Общи условия

Активация на акаунт