Искам да се разделим

• 14 612
  • 257
  •   1
Отговори
# 120
Аз разбирам колко е нещастна жената, сама пише как дори радостта от децата не е могла да почувства заради свадите с него. Просто я съветвам да започне с плана си отдалече и тръгването на работа , децата в градина и училище ще ѝ покажат колко и как може да се справи. Има и съъъъвсем малка надежда мъжът да се поуспокои и промени, но аз не съм оптимист - просто ще е като още едно доказателство павилен ход ли е разводът или не.

# 121
Да, нека не бърза. Едно е да се разведеш с деца на 2 и 4 години, съвсем друго ако са на 4 и 6 примерно или по-големи. Само ако не се търпи съвсем, вече е друга работа.

# 122
Щом не бие и плаща - явно ще се намери кой да го подкрепи и оправдае. Ако това е основното на брака за някого - да му плащат (частично) сметките, да седи.

За мен е пределно ясно, че любовта си е отишла, че обстановката е потискаща и депресираща, че единствено плащането на сметките и "не ми се ходи, там където мога да отида" държат брака. Но не би трябвало да е така, плюс авторката звучи като човек, който може да постигне доста повече в житейски план от потисната домакиня, която не смее да си каже мнението и ходи на пръсти, за да не "дразни" мрънкащия, стиснат провайдер.

Но хора има различни.

Алтернативно предложение имам - да говори пак с него за раздяла и като ѝ каже "аз съм си в къщата", да си стегне куфара тя и да иде за един месец при родителите си.

Без децата!

По мъжки да действа. И като се обади той на втората минута, че не може да се оправи с нищо, да му каже, че той си е в къщата, децата МУ също, а тя иска раздяла и да каже как да стане, щом не му харесва този вариант, който сам е предложил.

Но изисква малко хазартни умения за блъфиране този подход, защото със сигурност на нея ѝ пука 100 пъти повече за децата от него. Все пак не мисля, че нормален човек ще им направи нещо или ще ги остави да им се случи нещо.

# 123
При евентуален развод не е добре такова "мъжко" поведение от страна на майката. Ако си иска децата, де.

# 124
  • Варна
Бианка, аз съжителствам с БНД заради детето и заради точно такива битови изгоди, които ти описваш. И нека ти кажа нещо - хич не е лесно. Психически се товаря много. А той даже не си позволява реплики като тези, които описва авторката. Преди това бяхме разделени за около година, т.е. не живеехме заедно. Сто пъти по-спокойно ми беше, нищо че  на моменти ми идваше финансово тежко.

Та, идва един кантар - кое е по-важно, душевното равновесие на майката, която гледа децата или финансовото им подсигуряване от двама родители, а не само от един?

# 125
При евентуален развод не е добре такова "мъжко" поведение от страна на майката. Ако си иска децата, де.
Мислите, че той ще ги поиска при развода ли? Wink

# 126
Разбира се, че има причина.
Но, всеки отхвърлен става все по- зъл, кисел и обиден- много сме си говорили с приятели по такива поводи.

Скрит текст:
Мъжката логика е- иска от мен да работя и нося пари, да помагам за детето, да пазарувам, да домакинствам, а като си легнем, тя пак е уморена, пак няма желание и пак ме кара да се чувствам като навлек и просяк.
Че и виновен, че " все това" ми било в ума.

HighSpeed
, не е вярно- репликата "взимай си децата и се махай" е след като тя говори с него за това, че иска да се разведат.
Толкова ли е трудно да се придържаш към фактите?
Ами, да вземе тоя киселия да се държи като бял човек, че да не бъде отхвърлен.
Щото, нали, няма начин ти да си разиграваш коня както си искаш, пък като те напъдят, да "ревеш", че те изритали....
Ако беше добър съпруг, баща, грижовен, отдаден, съпричастен, дали щеше да е изритан от семейното ложе?

Скрит текст:
Га бЕхме по-млади с моя мъж, се е случвало на шега, разменяйки реплики за изневери и любовници по някакъв повод, да го "предупреждавам" да мисли какви ги върши, защото в нашето семейство децата вървят с бащата.
Сгафи ли някъде, си събирам тоалетите и гримовете и ги оставям тримцата да се оправят по мъжки.  Smiley  + втората им майка, ако се навие да ги гледа.
Досега не се е възползвал, ама те и синовете вече пораснаха....   Smiley
Сега, ако се забърка с друга, ще трябва да я учи след време да му сменя "старческите памперси"....   Laughing

# 127
  • София
Жената също каза, че има спестявания, че е с добър стаж и професия, която й позволява да си намери сравнително добре платена работа, както и притежава собствено жилище, макар и в друг град. Това жилище, дори и да не се продаде, може да носи един наем примерно. Колко от разведените с деца могат да кажат същото? Дупе знае 2 и 200, са казали. Хайде поне от двете страни да разглеждаме нещата.

Разглеждам ги от двете страни и аз, но за разлика от теб "тук и сега, в момента", докато ти го правиш "по принцип".

Да, тя има някъде жилище- имаш ли представа за колко време се намират купувачи или наематели в малко градче?
Да, тя има образование и професия, и може да си намери работа- имаш ли представа след колко време, как ще посрещнат първия ѝ болничен, а втория, още в изпитателния срок?
А, как ще се справи с водене и взимане на 2 и 4 годишни, след като бащата, на този етап, е против развода и разбира се, ще направи всичко възможно да ѝ натрие носа?

Дупе знае 2 и 200, но когато е чуждо, може и 100 тояги на голо да му удариш.......

# 128
Мислите, че той ще ги поиска при развода ли? Wink

За емоционално изнудване върши работа, а и може да има свекърва евентуално в картинката и да поеме децата. Че той няма капацитет е ясно.

# 129
Не разбирам авторката какво очаква от темата си? Решила, че иска да се разделя, даже не се чуди (явно е минала през етапа "ще направя всичко възможно"). Единствено, ако не са ходили на терапевт могат да пробват, но според мен няма много смисъл стигне ли се до такова решение. Жилища, финанси, логистика...на всичко се намира решение това не са проблеми, които да те спрат, ако смяташ, че ти и децата ти живеете в отровна обстановка и сте подложени на тормоз ежедневно.

# 130
Не разбирам авторката какво очаква от темата си? Решила, че иска да се разделя, даже не се чуди (явно е минала през етапа "ще направя всичко възможно"). Единствено, ако не са ходили на терапевт могат да пробват, но според мен няма много смисъл стигне ли се до такова решение. Жилища, финанси, логистика...на всичко се намира решение това не са проблеми, които да те спрат, ако смяташ, че ти и децата ти живеете в отровна обстановка и сте подложени на тормоз ежедневно.

Тя нали пише, че са имали час, но той не отишъл и при терапевта се появила само тя.

"Предлагала съм посещение на семеен терапевт, дори се свързах с такъв и на края отидох сама, защото той отказа да дойде. Предлагала съм срещи с график или друго под формата на някаква игра, каза ми, че това са глупости. "

# 131
  • Варна
"Искам да се разделим"-анонс,желание,констатация,личен избор.Мисля,че авторката е взела личното си решение.Компромиси в брака са нужни,но при липса на синхрон,подкрепа, общи цели и любов какъв вид връзка е това?Психическият тормоз не е за подценяване,ще отключи и физически неразположения.Дилемата е депресирана, нещастна майка или освободена от бремето на безизходица, с нови проблеми но и рестарт,шанс за по-добър живот.Не случайно има метафора за вид брак като присъда.Липсата на подкрепа и обич,в трудни емоционални моменти на жена, с малки деца не са за подценяване.Тук няма двойка,съюз,единство.Как ще се справи тя при поява на по-драстични проблеми и осезаемата липса на мъж в брака Им?Тя сама е анализирала и констатирала негативите, пасивите и недостатъците на характера му.Илюзия е той да се промени коренно.Да живеят като съквартиранти,в скандали не е идеална среда за деца.Ролята на баща,съпруг явно е непонятна и неадекватна в случая.Как ще изтърпи авторката още дълги години, агонията ще я смаже? Трябва ли да изчака до физическо насилие,изневяра или др.крайност за да вземе окончателно решение?За мен лично,този персонаж не е мъж,а бреме.Ще растат претенциите му,а тя ще бъде една от многото жени -войни, който трябва да изпълнява и мъжките задължения в брака.Ако развода е необходима алтернатива,авторката трябва първо да ди намери доходна работа,сигурни финанси, дом.Надявам се,че родителите и ще я подкрепят в случая.Събеседването с добър адвокат ще и помогне.Законодателно една от причините за развод е психическия натиск,влошено здравословно състояние,следствие от действия на другия,липсата на помощ, доходи или неразумно изразходване на средства,от страна на съпруга(та).Понякога и различното решение  за работа в чужбина, на единия от съпрузите и несъгласието на другия е мотив за развод.Животът е един,ценен,кратък....

Последна редакция: чт, 10 яну 2019, 12:53 от Viviana91

# 132
Жената написа, че е предлагала семейна терапия – киселякът е отказал и нея.
За мен даже пред нея не стои дилема, тя се е "отказала" вече, защото колкото и да пробва и има желание един човек да събере парчетата, то в един момент чисто физически прегаряш, изчерпваш се.
Сега ѝ предстои да подреди в ума си как ще подреди бита си и този на децата самостоятелно и за в бъдеще. И да действа в тази посока. Стъпка по стъпка. Като начало помощ от родител, близък, приятел. Намиране на работа, която да е удобна за нея и децата – надомна, дистанционна. Ако киселякчо се заяде за къщата, издръжка за нея и децата, с които да плаща наем. Не бих съветвала да бърза да продава и купува имоти още в началото след раздялата. И постепенно да прецени дали да търси работа на друго място или в същия град, да устройва децата на ясла, градина, училища за постоянно.

# 133
Авторката се е консултирала. Абсолютно наясно е с всичко.
Според мен, ето в това от първия и пост , е разковничето:
Цитат
Въпреки доходите си няма как да плащам наем, сметки, транспорт, храна и др. разноски за две деца сама. Не искам да оставам в къщата, твърде голяма е, но ми се искаше разумно да предложи вариант за издръжка и и някаква част от наема да покрива, за да останат децата в този град и той да ги вижда редовно съответно.

Някаква част от наема, което е вече въпрос на негова добра воляа не юридическо задължение. При такъв стисляк, как да разчита на това. А и той и е противопоставил да си ходи в града.
От това следва, че на този етап, тя просто не  е готова финансово да стартира на чисто.
Да, беше написала и че в два от три месеца в яслата , малкото дете било болно.

# 134
  • Варна
Добре, Абсурт, щом смяташ, че ти знаеш по-добре...

Общи условия

Активация на акаунт