Искам да се разделим

• 14 587
  • 257
  •   1
Отговори
# 165
Тръгват по квартири, защото в много случаи не ги оставя закона там. Ако са там, мъжът може да им иска наем и да им стъжни живота и още и още.
Законът/съдът не регулират ли колко голям да е този наем като горна граница? Ако е по "официални" пазарни цени - вероятно ще е по-нисък от реалните.

# 166
Тръгват по квартири, защото в много случаи не ги оставя закона там. Ако са там, мъжът може да им иска наем и да им стъжни живота и още и още.

Това, по второто изречение, откъде го знаете? Да не бъркате ползване на съсобствен имот с присъждане временно ползване на жилището след развода?
Съдът се произнася, а законът просто дава такава възможност.

# 167
Ако питате мен какъв източник на тормоз ще има след раздяла ,да ,проблеми с психическо натоварване  е вярно ,но и този мъж дето  тормози да не би да изчезва след раздяла?Поне  известно време ще е същото.Нима ъсветвате веднага и без  сметка как ще се справя да си тръгва ,при положение ,че няма физически проблемен тормоз?И да ,тормоз върху психиката ще оказват много неща, не е само съпруг, нито обкръжение, животът е такъв.Ако някой има силата ,друг-не.И който дава лесни съвети да си каже дали са от личен опит или художествени интрепретации.

# 168
Законът/съдът не регулират ли колко голям да е този наем като горна граница? Ако е по "официални" пазарни цени - вероятно ще е по-нисък от реалните.

Не може да иска по-висок наем, отколкото е определил съдът. А съдът определя наем само за нея, детето живее без наем, т.е. тя може да плаща наем само за половината от семейното жилище, където живеят майката и детето.

Което, естествено, не изключва евентуален тормоз от страна на бащата или други роднини, който съдебното разпореждане не обхваща, и заради който много от жените не искат да живеят във въпросното семейно жилище. то може да не е предоставено изцяло на майката, а свекървата и/или бащата все още да си живеят в него, че дори и да бъде отдадена част от него на неприятен наемател, а съдът да разпореди, че майката и детето имат право да живеят в определена част от жилището.

# 169
Най-голям тормоз, ама истински психически тормоз аз видях след като настоях за развод. От мъж, който 15 години е бил кротък, не е повдигал тон и не е склонен към насилие. Просто не вярвах, че това е същия човек. Развода също не е цветя и рози, и за разлика от брака, бодлите са повечко там Simple Smile

# 170
  • Сан Франциско
За мен едно от най-грозните неща в цялата история е отказа да плаща разходите на децата. Покривал бил жилищните сметки, колата и н'ам си 'кво...що да не мрънкал. Хайде бе, страхотен баща и съпруг е. Лекарства и памперси били лиготии - нали може да им избърше задниците с безплатна брошура от хипермаркета и да им набуха няколко скилидки чесън в устите, така, натурално да се лекуват. А хубава книжка, красива дрешка, любимо лакомство от дъжд на вятър, а не, абсурд, никое дете не ги заслужава тия глезотии.

Психическия тормоз и обидите няма да ги коментирам. Пожелавам ти успех, Николина, в каквото и решение да вземеш, и дано всичко се нареди по възможно най-безболезнения начин за теб и децата.

# 171
Ако питате мен какъв източник на тормоз ще има след раздяла ,да ,проблеми с психическо натоварване  е вярно ,но и този мъж дето  тормози да не би да изчезва след раздяла?Поне  известно време ще е същото.Нима ъсветвате веднага и без  сметка как ще се справя да си тръгва ,при положение ,че няма физически проблемен тормоз?И да ,тормоз върху психиката ще оказват много неща, не е само съпруг, нито обкръжение, животът е такъв.Ако някой има силата ,друг-не.И който дава лесни съвети да си каже дали са от личен опит или художествени интрепретации.

Това, че някои хора броят за истински тормоз само физическия и то само ако е проблемен (каквото и да значи това), по-добре да не го коментирам въобще...
За другото: Именно понеже животът е достатъчно труден и сложен, а пък и кратък - няма нужда да търпиш допълнително извратени трудности, които "партньорът" ти ежедневно създава, поради егоизъм, мързел или разни психични отклонения и не можеш да си събереш акъла от тях, камо ли да бъдеш пълноценен родител..

# 172
Скрит текст:

Това, че някои хора броят за истински тормоз само физическия и то само ако е проблемен (каквото и да значи това), по-добре да не го коментирам въобще...
За другото: Именно понеже животът е достатъчно труден и сложен, а пък и кратък - няма нужда да търпиш допълнително извратени трудности, които "партньорът" ти ежедневно създава, поради егоизъм, мързел или разни психични отклонения и не можеш да си събереш акъла от тях, камо ли да бъдеш пълноценен родител..
[/spoiler]
Това че избираш на кой ред да отговаряш е твой проблем.Не карам някого да скочи от високо без парашут.Казвам да изчака  и се подготви.И  подканвам да си признава от личен опит ли се води в съветите си.Защото няма аз или ти да гледаме децата после.Целият живот е психически  трудности.

# 173
  • София

Принципно си права, но защо вместо тази реч, не прочетеш как стоят нещата при авторката и ако се сетиш нещо, което би ѝ свършило работа тук и сега, да го споделиш!?

# 174
Животът е такъв какъвто си го направиш и такъв какъвто го виждаш. Може да е труден и приятен, може да е лесен и гаден.. всеки си избира.
Аз вече написах, това, което мисля, че би свършило работа - жената да не чака и ден, за да промени животът си и този на децата - спешно е в нейния случай май.. Действия се искат, не приказки...

# 175
Подкрепям горното мнение. Няма такова нещо като животът е постоянно зор голям. Животът е прекрасен – точно защото е плетеница от изпитания и радости. И нека се прави разлика между трудности и тормоз.

# 176
  • София

Аз вече написах, това, което мисля, че би свършило работа - жената да не чака и ден, за да промени животът си и този на децата - спешно е в нейния случай май.. Действия се искат, не приказки...

Може ли малко по- подробно- по точки, например, на база фактите, които е дала за ситуацията в момента, да обясниш как да се случи спешната промяна?

# 177

Може ли малко по- подробно- по точки, например, на база фактите, които е дала за ситуацията в момента, да обясниш как да се случи спешната промяна?

Не мога да и диктувам по точки и в стъпки, решенията, която само тя може да вземе.
Абсурдно е.
Аз бих си намерила веднага работа на 8 часа - тя каза, че би могла да си намери добре платена такава и бих го оставяла мъжа максимално време с децата на първо време, нали бил на плаващо работно време..
Така ще смени обстановката, ще излезе от цикъла и ще и дойде малко самоувереност и яснота за това как да продължи стъпка по-стъпка... Иска се кураж да го направиш да, но ако мисли да си преобръща живота на 360 градуса с раздяла, това ще и се стори лесно на фона на другите предизвикателства, които я очакват..

# 178
На 360 градуса няма нужда да обръща нищо.Но виждам съветът не  изисква веднага да  награби багаж и деца и да излиза на кратира или друго.Значи мислим еднакво до тук.Стъпки към промяна, не скок.

# 179
360 градуса само да вметна, че е връщане в изходна позиция.

Общи условия

Активация на акаунт