На море в Турция - тема 57

• 61 188
  • 783
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте.
Планирам почивка в Турция за мен, майка ми и нейна приятелка. От седмица чета и ровя непрекъснато, но май повече се обърках и имам нужда от съвет и помощ.
Ще пътуваме юни месец - средата или края.
Предпочитаме самолет, но може и вариант с автобус. Та, как става минаването на границата по това време на годината? Пътувала съм 3 пъти до Сирия преди войната и се е случвало и по цяла нощ да стоим на границата. А как е пътят към курортите?
Бюджетът ни е по около 1000 лв. на човек (може и малко отгоре). Искаме да сме 3те в една стая, като не държим на апартамент - може да е просто стая с 3 легла (или 1 двойно, 1 еденично).
Другите неща, които търсим, са:
-  плаж само с пясък и плитка вода (никой от нас не може да плува).
- водни пързалки (не държа на голям аква парк, но все да има някоя друга пързалка)
- храна - вкусна и разнообразна. Това е едно от нещата, на които най-много държа - да има всякаква храна по всяко време Simple Smile
- ако е посещаван от семейства с деца, така да е организирано пространството, че да не става лудница. Няма проблем да има деца, просто да е достатъчно просторно
- лесна достъност на населено място е бонус - автобус, маршрутка и т.н.

Ще съм благодарна да ми кажете кои курорти могат да предложат това, което търсим, както и конкретни хотели.

Като за първа почивака в Турция, да се пробвам ли да организирам сама нещата, или да се доверя на агенция? И на коя агенция?

Благодаря!

# 241
Цитат
Тъй като в крайна сметка ще сме с кола искам да попитам колко излиза пътя от София? По GPS го дава 15 часа, като минава през Истамбул, Eskisehir, Isparta. Това ли е най-подходящият маршрут?

Ние всяка година пътуваме по този маршут. Пътя е хубав.Пътува се леко.Относно колко часа ще пътувате всичко зависи за колко време ще минете през границата и за колко време ще  преминете от Истанбул.От Истанбул до Анталия стигаме за около 7-8 часа.Като правим 2,3 почивки за кафе .

Много благодаря. През Истанбул мислим да минем през нощта. Знам, че много зависи от деня, начина на шофиране, почивките, но по кое време е най-добре да се тръгне от София? Нас като цяло дълъг път не ни плаши, но за първи път сме с детето, което тогава няма да има и година и още го мислим, но май няма да нощуваме.

# 242
  • sofia
Едно време така са ме учили в тази тема- започваш Турция от Кушадасъ, избираш си един хубав хотел, 9 нощувки, изкарваш си страхотно и още първите дни на почивката си казваш= Аааа другата година пак съм в Турция! Другата година друг курорт и така докато не стигнеш Анталия. Почнеш ли на обратно, не знам дали няма да гледаш с други очи , а има толкова много да се види- и Бодрум, и перлата Мармарис и т.н.

# 243
  • Димитровград

evi99     искам да ти изпратя съобщение,но профила ти е заключен

# 244
*Mila*, със самолет трудно ще се намери хотел, който да покрива повечето ви изисквания на тази цена.
Ако пътувате с автобус има добри възможности в Анталия:
Sueno Beach Side - голяма територия, възможност за избор между клубни стаи и в основната сграда, разнообразна храна, отличен плаж, полегото дъно в морето. Стаите в основната сграда са реновирани, тази зима уж трябваше да реновират и клубните, но никъде няма информация за това. Хотелът е на пешеходно разстояние от античния Сиде.
Kamelya Selin - огромна територия, прекрасен плаж, хубави стаи. Можете да избирате между стая в хотела или в къщичка с директен излаз на плажа. Селин дели една територия с още два хотела - Камелия клуб и Фулия. Селин е с най-високо ниво.
Храна едва ли ще има всякаква по всяко време, защото между 9 вечерта и 7 сутринта е съвсем ограничена като разнообразие.
За другите курорти и за информация за минаване на границата оставям някой друг да се включи.

# 245
  • EU

Писах ти на ЛС Simple Smile

# 246
Както бях писала по-рано мисля да резервирам Tui magic life jacaranda, самолет за  м.май, но се чудя между Албена холидейз и Онекс тур. Утре вече трябва да съм решила.

# 247
  • Берлин
Идвам на отчет супер щастлива. Ама първо благодарност към Халим за целия труд - човече, никога не съм общувала с някой така отзивчив човек. Да си жив и здрав. Марги, благодаря за инфото за стаите. И сега докладвам: не съм на себе си от 2 дни след сменената ми идея за почивка. Обходих всички немски агенции - греда, всичко изгодно е със самолет + хотел, а аз вече имам билети Истанбул - Анталия, което фиксира и датите. Освен това сме много хора /4 възрастни с 2 деца/ и с едно дете на 14, което броят за възрастен повечето хотели. ММ разкости турските агенции, ми и там не се получи каквото искам. Халим ми прати идеи за други хотели, обходих 1ва страница с коментарите и тн.-пак не. И одеве получавам мейл от травъл републик за дискаунт във Вонрезорт голдън бийч /написано на кирилица изглежда нелепо хихи/. Веднага в сайта и атака. Та нашият пакет заминава за Сиде /живи и здрави/. 4 възрастни + 2 деца /8,14/- 1489.60 евро, 7 нощувки - просто не ми се вярваше. Преди малко ми позвъниха от травълрепублик, питаха адреса и последните 4 цифри на кредитната карта, потвърдиха резервацията и имам мейл за това също. Сега се надявам всичко с резервацията да е ок и най-важното - да сме живи и здрави.
И ще си търся трансфер, че ММ и част от пакета ще са с колата, аз летя от Истанбул.
Желая всички да намерите каквото търсите на най-добрата цена и пак благодарности.

# 248
  • Димитровград
Цитат

Писах ти на ЛС Simple Smile]

Получавам писмото ти ,но не мога да ти пиша!

# 249
*Mila*, със самолет трудно ще се намери хотел, който да покрива повечето ви изисквания на тази цена.
Ако пътувате с автобус има добри възможности в Анталия:
Sueno Beach Side - голяма територия, възможност за избор между клубни стаи и в основната сграда, разнообразна храна, отличен плаж, полегото дъно в морето. Стаите в основната сграда са реновирани, тази зима уж трябваше да реновират и клубните, но никъде няма информация за това. Хотелът е на пешеходно разстояние от античния Сиде.
Kamelya Selin - огромна територия, прекрасен плаж, хубави стаи. Можете да избирате между стая в хотела или в къщичка с директен излаз на плажа. Селин дели една територия с още два хотела - Камелия клуб и Фулия. Селин е с най-високо ниво.
Храна едва ли ще има всякаква по всяко време, защото между 9 вечерта и 7 сутринта е съвсем ограничена като разнообразие.
За другите курорти и за информация за минаване на границата оставям някой друг да се включи.

Благодаря много. Тези двата до колкото виждам са в Сиде. Колко часа е пътят до там с автобус, дали знаете?

За храната е образно казано - просто търся място, което да предлага разнообразие през деня, а не само стандартните закуска, обяд и вечеря.

Търих и в Мармарис, но и там нещата са много разнообразни и не мога да се ориентирам къде отговаря на това, което искаме и дали въобще има нещо в нашия бюджет. Гледах Green Nature Resort, Turunk Resort, Linda Resort.  Някаква информация за тях?

А иначе в Сиде имам питане и за Serenis Hotel, Silence Beach Resort, Sentido Turan Prince, Sunmelia Beach. Всякаква информация ще ми е полезна.

# 250
  • Димитровград
 Serenis Hotel не ви съветвам,ако имате друг избор.За ниско бюджетен хотел става.Хотела е много компактен.Храна има много,но нищо особено,например баклава няма.3 басейна,единия е с морски вълни.Бара на басейна вечер работи като нощен бар.Плажа е хубав с плавен подход в морето,но не се поддържа много ,имаше доста счупени шезлонги .

# 251
  • Варна
Онекс Тур е фалирала предишна агенция, не помня името, аз не бих рискувала.

# 252
Цитат
Тъй като в крайна сметка ще сме с кола искам да попитам колко излиза пътя от София? По GPS го дава 15 часа, като минава през Истамбул, Eskisehir, Isparta. Това ли е най-подходящият маршрут?

Ние всяка година пътуваме по този маршут. Пътя е хубав.Пътува се леко.Относно колко часа ще пътувате всичко зависи за колко време ще минете през границата и за колко време ще  преминете от Истанбул.От Истанбул до Анталия стигаме за около 7-8 часа.Като правим 2,3 почивки за кафе .

Много благодаря. През Истанбул мислим да минем през нощта. Знам, че много зависи от деня, начина на шофиране, почивките, но по кое време е най-добре да се тръгне от София? Нас като цяло дълъг път не ни плаши, но за първи път сме с детето, което тогава няма да има и година и още го мислим, но май няма да нощуваме.
Ние тръгваме от София така, че да сме в началото на Истанбул около 23 часа. Тогава движението не е натоварено и се преминава бързо. Ако ползваме самолет от Истанбул до Анталия, летим около шест и половина-седем часа и пак преминаваме през града спокойно.

# 253
  • София
Цитат

През кой от мостовете на Истанбул минавате? Четох, че голяма част от хората минавали по втория (дано не бъркам), но по третия, който е платен, било по-спокойно.

# 254
  • Варна
Ще съм благодарна да ми кажете кои курорти могат да предложат това, което търсим, както и конкретни хотели.
[/quote

Как да ти кажем като си забранила ЛС/

Общи условия

Активация на акаунт