На море в Турция - тема 57

• 61 360
  • 783
  •   1
Отговори
# 570
http://www.milliyet.com.tr/yikti-gecti-cok-sayida-kisi-gundem-galeri-2816776/

Ураган в Анталя днес... Май много хотели ще имат доста работа..

Малеее, нещо страшно е било.Много жалко.

# 571
  • Варна
Благодаря на всички за мненията. Alan Xafira отпада от класацията (честно казано, не знам от къде го изнамериха Grinning). Изборът се свежда до Silence Beach resort и Vonresort. Другата част от компанията, обаче, нещо се притеснява от къщичките в Golden Beach, не им изглеждали добре. Явно ще е или Silence Beach, или Vonresort Golden Coast. Обаче, имайки предвид популярността на Vonresort сред нашите ТА, май клоня към Silence Beach. Не ми се иска и тази година да е както миналата беше с Lonicera (масово предлагана от агенциите и в резултат пълно с нашенци).

# 572
  • EU
Няма лошо да има българи, особено ако сте с деца Simple Smile Но иначе има доста Бай Ганьовци и не приятно ( последно във Vogue Bodrum, семки по плажа от нашите , седят до 11 в ресторанта и се наливат с ракия донесена от тях самите )

# 573
Ужас 😂

Ние в Лонисера само веднъж се засекохме с българи и то случайно, защото ме чуха, че говоря по тел на български и се заговорихме.
Но като цяло комплексът си е претъпкан и без значение от каква националност са гостите, постоянно е някаква блъсканица.

За Вон не съм срещала подобни коментари, територията му е доста голяма.

# 574
  • Пловдив
Сега видях в сайта на Турс клуб.За 31.05 няма места в автобусите.

# 575
  • русе
LONICERA WORLD 4* или vonserot coast 5  в агенцията ми препоръчват VON той е и малко по скъп. Знам че и за двата е писано в темите, но моля коментар.

# 576
  • Някъде в Европа...
Във Вон началото на юни 2018 имаше бг (създадохме страхотни приятелства и компания 3 семейства), отделно имаше и други бг (разбрахме по езика само, засичахме се на аквапарка). Територията е много голяма и в никакъв случай не се е усетило присъствието им...
Тази година пак сме там, но в края на юни и за 9 нощувки..

# 577
smile29, какво стана с Long Beach Resort, отказахте ли се от него? Там купона е на макс Wink

mypi1975, въпреки, че 4-звездният Lonicera е добър вариант, Vonresort Golden Coast определено има повече плюсове - територия, плаж, сграда, храна, отдалеченост... Ако направите детайлно сравнение на концепциите, сигурно и още преимущества ще се появят.

baume, благодаря за линка, страхотно е да я има цялата информация за новите хотели на едно място.
Ей за това го обичам този форум, всичко можеш да намериш в него Simple Smile

Последна редакция: пт, 25 яну 2019, 00:50 от Мaрги

# 578
  • София
Няма лошо да има българи, особено ако сте с деца Simple Smile Но иначе има доста Бай Ганьовци и не приятно ( последно във Vogue Bodrum, семки по плажа от нашите , седят до 11 в ресторанта и се наливат с ракия донесена от тях самите )

Има, има лошо. Няма такава сган. Делиме първото място с руснаци и румънци. Измет сме отвсякъде, мързи ме от телефона да пиша. 1 страница няма да ми стигне. Айде почвайте ме.

# 579
Здравейте, някой бил ли е в делфинариума Sealanya в Алания - ще съм благодарна да кажете хареса ли ви и как стигнахте до него.

# 580
Скрит текст:
....Ще пътуваме двама възрастни след 25.09, смятам до към 05.10 начална дата за да съм спокойна, че ще топло; бюджетът от около 1500-1600 лв. със самолет от Варна вероятно ще стигне за 5-6 нощувки. Държим на спокойствие, чистота и хубава храна, с хубав плаж, не толкова аквапарк, ако и да не сме на първа линия.
Предвид късния период вероятно трябва да се насоча към Анталия, надявам се водата да е над 22-23гр. по това време, зиморничави сме.Simple Smile Там виждам, че препоръчвате Ефталиите, обаче ми се струва, че ще е голяма лудница там, не ми се иска толкова огромен комплекс... А има ли къде да се разходи вечер човек извън него? Или да погледна друг курорт, но къде е топло по това време?
Харесах и хотелите от веригата Numa, какви са ви впечатленията за тях?

Повдигам си въпросите, защото много се разчитам на информацията, която давате в тази тема.
Докъде я докарах: спрях се на Алания и Сиде заради климата през октомври и хубавите плажове.
Четох, че плажът на к-кс Ефталия не е много добър, освен откъм Вилидж. Marin излиза 1500лв от 09.10.
VonResort Beach 5* излиза около 1800лв от 08.10, как го намирате като цяло? Притеснява ме, че е късно (освен цената).
За Justiniano Club 4* агентката, която посетих днес каза "по-скоро не". Иначе е около 1500лв от 01.10.
Ще видя какво ще ми препоръча тя по горните критерии. Каза, че Емералд предлагат най-голям избор и ниски цени с полети от Варна, Тез тур и другите били ориентирани към по-скъпи хотели и повече нощувки.

Предвид горното обаче взехме да се замисляме за пътуване с личен транспорт като си разделим пътя
още една двойка. Съответно ми остава бюджет за по-добър хотел - до около 1200лв за двама ни. Пътя го смятам общо около 800лв от Варна. В този случай "безопасно" ли е да резервирам директно в сайта на хотела или някой от всичките посредници /травел републик и др. турски сайтове/, за които пишете, или като за първа почивка да си ползвам проверена тур агенция.

Знам, че са ми много питанките, но наистина ще съм благодарна за всякакви насоки.

Saudadе, бях тръгнала преди 2-3 да пиша отговор на въпросите, после нещо стана, не довърших и някъде съм затрила информацията. Чак сега се сетих, че търсих хотели с полет от Варна и не довърших нещата...Flushed

Ако решите да пътувате със собствен транспорт, има доста повече опции и вероятността да намерите по-изгодни цени се увеличава. Когато се спрете на конкретен хотел, ще търсим къде си заслужава и ще прецените дали директно в сайта ще резервирате, дали чрез Халим или ТР. Важно е да намерим хотел според вкуса ви и бюджета.

Без да търся най-ниска цена видях, че KAMELYA K CLUB след 29.09. ще ви излезе 1255 лв. за двама, за 5 нощувки. Комплексът е голям, интересен, зелен, с прекрасен плаж и добра храна и обслужване.
ALVA DONNA BEACH RESORT ще ви излезе 1275 лв. след 01.10., отново за 5 нощувки. Хубав хотел в Сиде, малка територия, доста зеленина, по-спокоен и по-тих от Камелия. Плажът е добър.
Във VONRESORT GOLDEN COAST след 20.09. цената на нощ е 212 лв., което значи 6 нощувки. Също е много добър вариант и смятам, че ще останете доволни.
В Алания отличен вариант е SAPHIR RESORT 5*. Има компактна зелена територия, много добро ниво, но за съжаление, плажът е по-лош от предходните хотели. За това пък цената му е 198 лв. на нощ за двама. Много е популярен сред западноевропейците. И руснаците го харесват, но като че ли не са толкова много там.
Не мога да не ви предложа и MARITIM PINE BEACH в Белек. След 01.10. ще ви е ок за 6 нощувки. Хотелът е след реновация и през сезон 2018 се представи много добре. Има отзиви на първа страница.

Ако остане вариантът за пътуване със самолет, погледнете SAPHIR HOTEL 4*. От 01.10. е 1825 лв. Хотелът си заслужава, територията е красива, стаите са прилични (май в основната сграда реновацията беше по-скоро, а във вилите по-отдавна), храната и обслужването не отстъпват от някои 5-звездни хотели. Плажът не е много готин, има чакъл.

По отношение на Justiniano Club - има два хотела в Алания с такова име, но и двата са кофти.

Ако си харесате някой хотел, ще търсим и по-добри цени. Ако не си харесате, ще търсим други хотели Wink

Оф, напълно съм сигурна, че голяма част от нещата вече ги писах веднъж, за това ако все пак съм публикувала в темата и сега пиша наново същото, моля, не ми се смейте много.

# 581
  • Димитровград
Ако някой се интересува и иска сам да си организира почивката искам да кажа че този хотел е много евтин през Травел Репиблик и мисля че си струва.Има аква и луна парк!
 Silence Beach Resort Hotel

# 582
mypi1975,
Плюсовете на LONICERA WORLD са, че е реновиран по-скоро и че аквапаркът му е по-нов (от миналата година) и има по-разнообразни пързалки, но пък е по-сгъчкан, защото е дострояван. Плюс е разбира се и цената.
Плюсовете на VONRESORT GOLDEN COAST са плажът - много по-голяма плажна ивица, има хубав пирс, трите хотела общо имат много по-голяма и зелена територия, по-малко се пътува до него. Безплатен алкохол се сервира 24 часа, докато в Лонисера е до 2 през нощта. Има 6 а ла карта, срещу 2 в Лонисера, обаче и в двата хотела резервацията се заплаща. И накрая - във Вонризорт няма чак толкова народ и плажът не е пренаселен.
Приликите - и на двете места има бистро, което работи през нощта, така че тук точките са изравнени. В Лонисера бистрото е в 5-звездния хотел, но може да се ползва. Баровете и сладкарниците са достатъчно и в двата хотела. Стаите като големина също нямат разлика - и в двата хотела са теснички.

И накрая, сигурна ли си, че става въпрос за VONRESORT GOLDEN COAST, а не за VONRESORT GOLDEN BEACH?

# 583
  • София
Здравейте!
Много приятно ме изненада доброжелателността и отзивчивостта на пишещите тук, поздравления! От вчера чета мнения и препоръки за почивка в Турция и мисля че намерих точния хотел. Без колебания се спрях на SUENO HOTELS GOLF BELEK /описанието на Роже бе решаващо, много благодаря!/. Ще ходим от 8 юни, след края на Рамазана, за една седмица.
Имам едно питане - в руските форуми, наред със суперлативите, пишеха че в ресторанта на хотела само се е закусвало,  а за обяд и вечеря трябвало да се ходи в съседния Deluxe, където било доста многолюдно. Също така за да се стигне до плажа трябвало да се мине пак през другия хотел, после по някакви стълби надолу, с други думи било малко тегаво. Преди построяването на Deluxe голф количките карали директно до плажа, вече не. Ако може някой да ме осветли ще е хубаво, не че това ще ми повлияе на избора на хотел.
Благодаря предварително!

# 584
  • София
Здравейте!
Много приятно ме изненада доброжелателността и отзивчивостта на пишещите тук, поздравления! От вчера чета мнения и препоръки за почивка в Турция и мисля че намерих точния хотел. Без колебания се спрях на SUENO HOTELS GOLF BELEK /описанието на Роже бе решаващо, много благодаря!/. Ще ходим от 8 юни, след края на Рамазана, за една седмица.
Имам едно питане - в руските форуми, наред със суперлативите, пишеха че в ресторанта на хотела само се е закусвало,  а за обяд и вечеря трябвало да се ходи в съседния Deluxe, където било доста многолюдно. Също така за да се стигне до плажа трябвало да се мине пак през другия хотел, после по някакви стълби надолу, с други думи било малко тегаво. Преди построяването на Deluxe голф количките карали директно до плажа, вече не. Ако може някой да ме осветли ще е хубаво, не че това ще ми повлияе на избора на хотел.
Благодаря предварително!

Кака Милка, е като описанието на Роже бе решаващо за избора ти ти прочете ли в него такива неща? Simple Smile  Моля те  не променяй смисъла на написаното пречупвайки го през собственото си съзнание и изваждайки го извън контекста...
Предполагам, че става въпрос за това мнение в Топ хотелс Ру, което те е накарало да се безпокоиш:
"...Завтракали мы в гольфе (все что нам нужно можно было найти и официантов много, обслуживали отлично), а обедали и ужинали в делюксе (там все- таки выбор блюд и обслуживание в это время лучше)

Читать полностью на https://tophotels.ru/viewrate/?id=1814361"

ами хората им е било по-вкусно в Делукса затова са обядвали  и са вечеряли там. Къде прочете, че по концепция в Голфа само се закусвало newsm78 newsm78 newsm78.
Ами някои можеше да напише, че е закусвал в Делукса, а в Голфа само вечерял.... Лошооо...Обяд няма никъде, ни в Голфа ни в Делукса Grinning
 и продължавам с цитата:
"Надо заранее быть готовым, что до моря далековато, тогда и дорога будет короче. Сначала едем на машинке около 1 -2 мин. (ездят часто-нет проблем), потом проходим главный холл и спускаемся на этаж ниже (по красивой лестнице или на лифте), затем ряд с магазинами, а потом дорога вдоль бассейнов! Раньше машинки возили прямо к морю и это наверно было быстрее!!!

Читать полностью на https://tophotels.ru/viewrate/?id=1814361"

ами това е един от най-големите комплекси в Белек, няма как разстоянията да са малки. На който не му се ходи си избира хотел с територия от 20 000кв.м и няма да ходи, всичко му е под ръка.
В няколко страници по-рано в темата обяснявах как от плажа до стаята ни в Суено Голф се прибирах по-бързо отколкото в някои от стаите на Делукса. Защото машинките както пише брата руснак те карат до голфа за минутка две Simple Smile всичко останало ще го преминеш и ако си в Делукса плюс ходенето по дългите коридори на етажите от асансьора до стаята.
Така че там и в Делукса да си пак ще ходиш, и това е хубавото-голямата територия Simple Smile
Дали успях да те осветля newsm78 или и аз се изгубих из дебрите на превода Grinning

Общи условия

Активация на акаунт