На море в Турция - тема 57

• 59 902
  • 783
  •   1
Отговори
# 735
  • До морето
Boho chic аз сама запазих от сайта на Aska Lara , но доста се помъчих докато ми прие резервацията.Халим ми съдейства за плащането понеже нашите карти не ги приемаше не знам защо.

А с кредитна или дебитна плати? И какъв процент предплащане искат? Или направо цялата сума плащате? Говоря за тези, които организират сами.

# 736
Boho chic аз сама запазих от сайта на Aska Lara , но доста се помъчих докато ми прие резервацията.Халим ми съдейства за плащането понеже нашите карти не ги приемаше не знам защо.

А с кредитна или дебитна плати? И какъв процент предплащане искат? Или направо цялата сума плащате? Говоря за тези, които организират сами.

Ние организираме сами от години почивките си. До сега сме плащали на място в хотела цялата сума и с дебитна, и с кредитна карта.

# 737
Здравейте! Мислим това лято да почиваме в Турция, засега избрахме Бодрум. С агенция с автобус няма да издържа пътя, а със самолет ни идва скъпо.
Измислихме вариант с влак до Истанбул, и от там със самолет до Бодрум, което е 150лв на човек. Има ли други варианти? Самолетите София-Бодрум са ни много скъпи.
До хотел не сме стигнали, в букинга има уж промоции на ол инклузиви по 700лв/седмично. Видях, че има сайтове на 1-ва стр. и ще погледна и тях..
бюджетът ни е ограничен, даже можеше да пропуснем морето тази година, но ако намерим бюджетен вариант за път ще ходим. Помагайте моля, че само в Истанбул съм била, нямам никакви идеи как да организираме тази почивка.

# 738
Judy, за първи път чувам да предлагат само 7- дневни пакети със собствен транспорт? Коя агенция е това?

А за доп. легло, според мен, ако в самия хотел нямат 3-то основно легло, а ползват разтегателни, от агенцията няма как да ви обещаят, че ще има такова.
Тук значение има изборът на хотел, а не агенцията, през която се резервира, в нашия хотел това лято всички стандартни стаи са със спалня и отделно легло:
Скрит текст:

# 739
Първо търсихме със самолет през Емералд, Географски свят. Там тия 7 дни ограничение ни отказаха. Ако някой може да ни предложи агенция, в която да няма такова, моля да пише. Ще ми е от полза. Тази година почивката ни ще е 11 дни. Просто така можем.
Затова преминахме на собствен транспорт, че не сме вързани. А и обичаме да обикаляма околностите с кола. Сега мислим да се върнем през Истанбул с 3 нощувки.
Обаче там пък, като отворихме сайтовете и тази година на агенции /ние си проверяваме все пак/, на доста места бяха коректни и пишеше, че третото легло не ни гарантират да е нормално, а е възможно да е диван или походно. Ние държим детето да си е на нормално легло. На Емералд току-що гледах - пак така. Даже им отправих запитване може ли за избраните и посочени хотели да ни гарантират нормална тройна стая с нормално легло. Сега чакам отговор за цени и за тази възможност.
Иначе за хотелите, за които съм питала за третото легло, със сигурност знам, че има нормални тройни стаи, т.к. съм гледала сайтовете на самите хотели. Надявам се отметката им да е била по принцип и да не касае хотелите, които принципно имат такива тройки - двойно и единично легло, на които сме се спрели.
Сега ще видя какво ще ми пишат по този повод. Пуснах и до други агенции запитвания със същия въпрос. Вкл. до Географски свят, т.к. от тях бяхме доволни. Веднъж преди години ги ползвахме за Дидим, пак бяхме със собствен транспорт, но там ни отговориха на изискванията и си направихме резервацията през тях. Тогава беше с авансово заплащане.
Иначе когато резервираме сами не са ни искали аванс. Не говоря само за Турция. Така сме били в Черна гора, Хърватия, Франция. Или плащаме на място с картата, или кеш. Даже миналата година в Либерти Лара платихме накрая на почивката, когато си тръгвахме и си освобождавахме стаята.

Скрит текст:
Там с Букинг имахме проблем. Резервирахме от предходната година още и дадохме номер на кредитна карта. Наложи се през годината да я сменим. Дадохме в Букинг новия номер. Точно в деня на потеглянето ни за там получихме имейл, че резервацията ни се отменя. Звъннах веднага в Букинг - българският отдел бяха като умрели, направо. Ужасно. Нищо не успяхме да се разберем.
Обадих се тогава лично в хотела на рецепция и обясних какъв ми е проблемът. Оказа се, че когато правили проверка на картата /старата, понеже нашите хора забравили да дадат новата с новия номер, им изписало съобщение, че е невалидна и затова ни анулирали резервацията. Младежът от хотела ме попита дали сме сигурни, че ще отидем за същите дати. Отговорих положително и че вече сме си стегнали багажа. Той каза, че ни запазва стаята и това беше. Малко треперих дали ще имаме стая, като пристигнем, защото това беше само един телефонен разговор. Но от хотела се оказаха супер коректни. Пазиха ни стаята, на заявената вече от нас цена и, както вече писах, платихме накрая, при заминаването си. Добре, че бяха коректни комшиите! Нашите българчета от Букинг яко ни изприщиха. Досега не бяхме имали проблеми, ама на - вече имаме отразен един. И то съществен.

Последна редакция: вт, 29 яну 2019, 10:28 от Judy

# 740

@Eanonims  THE ROXY LUXURY SPA до миналата година се казваше Aurum Didyma Spa and Beach и на първа страница има 3 мнения от почивали там през 2018, ако се върнете назад ще откриете и още.
Другите 3 хотела, които сте дали, честно казано нищо не ми говорят, Roxy/Aurum поне е 5 звезден и съм чувала добри отзиви за него като съотношение цена/качество. Вижте и Roxy Moon, от него също съм чувала положителни отзиви от приятели, ако държите да сте в Дидим.

Благодаря! Simple Smile

# 741
Цените в боокаинг са доста по високи за турските хотели
неса крайни цени винаги има алтернативи..
Мин. година някои хотели бяха на тройна цена в боокинг от турските агенции. Нямаме достъп от Турция в боокинг за турските хотели затова немога 4есто да сравня..  
Боокинг хувавото му е да  платиш сумата по време на навлизане..
Турските искат на кеш по време на резервацията- но имат анулиране без никакви изисквания и да ви върнат цялата сума обратно
Aгенциите които са написани в първа страница не са някои селски.. %90 турския народ си резервита от тези сайтове..
Малко смело, 2019 сме Simple Smile

# 742
Judy, това ми беше мисълта - да гледаш в самите хотели дали стаите са с основно легло, че от агенциите понякога дават грешна информация или пък не смеят да гарантират със сигурност.

Иначе за самолетните програми - Тез тур имат всякакви варианти - от 5 до 12 нощувки, но пък цените са солени.

# 743
Цените в боокаинг са доста по високи за турските хотели
неса крайни цени винаги има алтернативи..
Мин. година някои хотели бяха на тройна цена в боокинг от турските агенции. Нямаме достъп от Турция в боокинг за турските хотели затова немога 4есто да сравня.. 
Боокинг хувавото му е да  платиш сумата по време на навлизане..
Турските искат на кеш по време на резервацията- но имат анулиране без никакви изисквания и да ви върнат цялата сума обратно
Aгенциите които са написани в първа страница не са някои селски.. %90 турския народ си резервита от тези сайтове..
Малко смело, 2019 сме Simple Smile

Ми миналата година с Гениус отстъпката, която ползваме, цената си беше чудесна през Букинг. Но ние заявихме още декември, предходната година. За 11 нощувки в Либерти Лара за трима души беше към 4800.00 лв. Пълен инклузив, вкл. и с всичко от мини-бара в стаята, който се зареждаше всеки ден. Сравнявахме и с други - за тогава си беше добре.
Ще прегледам и турските агенции. До сега не съм ги пробвала. Ако нещо от тях ми допадне - ще те питам за отзиви.

Judy, това ми беше мисълта - да гледаш в самите хотели дали стаите са с основно легло, че от агенциите понякога дават грешна информация или пък не смеят да гарантират със сигурност.

Иначе за самолетните програми - Тез тур имат всякакви варианти - от 5 до 12 нощувки, но пък цените са солени.
Да, аз от хотелите почвам огледа - тип на стаите, басейни /на нас това ни е слабостта/, плаж и да има зеленина и дървета /ние сме по сенките/.

# 744
Здравейте! Имам въпрос, на Бююкчекмедже, става ли за плажуване...ако някой е ходил? Искаме да го съчетаем с ходене до Истанбул, затова търся в близост и за почивка.
Благодаря! Simple Smile

# 745
Здравейте! Имам въпрос, на Бююкчекмедже, става ли за плажуване...ако някой е ходил? Искаме да го съчетаем с ходене до Истанбул, затова търся в близост и за почивка.
Благодаря! Simple Smile

няма да стане
на север
Килъос, Шиле, Агва

или след Силиври (извън Стамбул)

# 746
Judy,
пътувам със собствен транспорт с агенции - Ориент99 и Турс клуб.Аз също избирам различен брой нощувки и време удобно за нас, което е извън графиците им с обвързан транспорт.Стига да има свободни места за вашите дати проблема е никакъв.Тази година имам резервация също чрез Турс клуб.

# 747
Не знам как вървят цените за този хотел, но 4800 не е ли много за 11 нощувки?

# 748
Според това, което сравнявахме за типа хотел  - не бих казала.
По-евтино винаги може да се намери. За нас сумата си е съвсем добра за този инклузив и хотел.

# 749
Има ли вариант с тез тур или друга агенция да се вземат само самолетни билети? И изгодно ли е?

Общи условия

Активация на акаунт