Априлски бебета - тема 4

• 63 751
  • 725
  •   1
Отговори
# 165
По-скоро са от препотляне и препотяване. Как спи, с какво спи облечена? При хранителна алергия на други места избиват обриви, а и щеше да има минимум още един симптом, примерно слуз в акото или странно на вид ако.

Няколко пъти е акала доста тъмни фекалии, но това беше преди пъпките по гърба.Спи с боди с дълъг ръкав и в чувалче без ръкави.Не се бях замисляла, че може да е от претопляне.
Пак свекървата ще излезе виновна.
Благодаря ти много!

# 166
Ами ако е топло в стаята, може да й се поти гръбчето. Моята е по боди с къс ръкав и летен чувал и се случва пак да се изпоти някой път, ако забравя да намаля парното. Виж дали не е това. Пък тъмното ако зависи какво е яла. От червено цвекло и боровинки тамън черно го е докарвала. Ако не минат от само себе си пъпчиците, питай педиатър, но по принцип обрива от храна е по корем, лице, гърди,тази част на тялото 🙂

# 167
И аз мисля, че са от претопляне. След като изкъпеш бебето махат ли се, променят ли се?

# 168
И аз мисля, че са от претопляне. След като изкъпеш бебето махат ли се, променят ли се?

Мисля, че няма разлика.Но вече съединих пъзела и вече ми е ясно от къде е дошъл проблема.

# 169
Плачат ли бебета ви от скука. От няколко дена е на вълна "мама".

# 170
Как така от скука? Бебетата плачат с причина, не от скука. Причината може да е физиологична или друга - обърни ми внимание, играй с мен, боли ме и прочие. Ако бебето има достатъчно стимули, няма как да му е скучно, но може да му липсва комуникация и да иска интеракция с мама и татко. И това не е скука - а нужда, говори си с мен, играй си с мен.

# 171
Малката седи на пода и се занимава само ако и аз съм с нея. В момента в който стана тръгва по мен, а ако изляза от стаята започва да пищи и плаче. И забелязвам, че ако не и се даде нещо което иска или например не и дам да отваря шкафовете започва да трепери и да плаче, направо се плаша какъв характер ще има 😁

# 172
И ние сме така , а да не говоря , ако ми взема нещо с което е намерил , а не трябва ! Започва едни тръшкане и рев , рев ! Става червен и рота с лека и не може въздух да си поеме!

# 173
Д., Ината, и ние сме така и заради това съдя, че това е етап в развитието.
 Моето бебе се забавлява с  пролетно-летните дрехи.Цветни са, събрах му ги на куп в центъра на стаята и подивя от кеф.Та, си пляска, панталоните си обуваше през главата, други дрехи се опитваше да облече, но по-скоро си ги качваше на главата.
Използвах момента и седнах да изпия едно кафе.
Блаженство беше момичета, за няколко минути!
Пратихме снимки на таткото и клипче, а той каза, че и по тоя повод след работа ще се почерпят с водка с колегите.Хаха!

# 174
Моето бебе грам не може да се забавлява само. Чак се чудя има ли деца, които си стоят седнали и играят сами. А относно забранените работи направо изпада в истерия, ако му го взема от ръцете. Вечно се  забавляваме двамата и като дойде тати тримата Simple Smile

# 175
Моето се забавлява само, заиграва се, но най-любимо е достанционното. Не го даваме, крием го и накрая решихме да вземем още едно в друг цвят от доставчика на телевизия. Изведнъж забранената играчка вече е на разположение, но познайте кое иска да вземе - новото разбира се Grinning

# 176
Има, разбира се, деца, които играят сами. Ама за да се занимава детето, трябва родителят да седне и да му покаже играчката, да поиграе с него и така. После детето само започва да си изследва играчките.
Дъщеря ми вече има 3 кутии от икеа за играчки, пълни до горе, сама си вади каквото иска, сама играе, но със всяка една играчка първо е играла с мама и татко. Обикновено по някое време като се наиграе сама, идва да се гушка и да се търкаля с един плюшен мечок по пода, докато я гъделичкам и целувам. По същият начин с книжките. Вече си ги разлиства сама, но поне веднъж на ден й показвам и чета от тях.

# 177
Не съм учила бебето как да играе. Засичала съм калко време си играе с капачки, обича връзки, дори с малка хавлиена кърпичка имитира как му подсушавам косата.
Най-много му пречи подредеността, ако му посредя играчките поне 30 минути ще ги разрежда много съсредоточено.
  И книжки обича да гледа, в смисъл - картинки.

# 178
И мойто мишле си играе сам. Той се " бори" с мечока само като му се спи, а книшките набарали ги,казва аааааа и ми ги носи да му чета😀
Аз измислих начин да му взимам забранените неща без да плаче( преди това беше пищене, рев с крокодилски сълзи)казвам "дай на мама" като ми го даде казвам"благодаря", след това му го подавам като казвам "заповядай", така няколко пъти, той се радва, смее и накрая му казвам"хайде да го оставим да спинка" оставяме го, например дистанционното и взимаме негова играчка и почваме да играем с нея. Така за момент е забравил за пустото дистанционно или телефон без да ми се тръшка и пищи.

# 179
Играчки спрях да купувам, играе със чорапи, кърпички, щипки за пране, найлонови торбички, маркери, запалки.
Не ги лапа, а премята от едната ръка в другата и хвърля на пода. Голям мерак има за ходене, цял ден обикаляме стаята хванати за ръчички. Вече не обича проходилката иска да я водя за ръчичките.

Общи условия

Активация на акаунт