Дискусионна тема. Говорилник. Частно vs държавно образование.

• 42 897
  • 855
  •   1
Отговори
# 630
Всъщност, информацията е публично достъпна, ето на този линк:
https://opendata.government.bg/?organization=mon
И изобщо... Забавлявайте се. Simple Smile
Резултати всякакви - 2018

Последна редакция: пт, 01 фев 2019, 18:53 от Анонимен

# 631
  • в страната на чудесата
Дидева, много благодаря.
Хубави неща се виждат, нищо, че НВО няма значение.
Аз пък получих отговор на редица опасения, малко съмнения и доста наблюдения.
Според мен НВО си отразява преподаването и способностите.

# 632
НВО след четвърти клас се провежда в училищата и квестори са преподаватели от същите училища. Не мисля, че е много добър източник.

# 633
Ежко, недей де. Пак ще те захапя. Ти изобщо знаеш ли какво се случва на НВО 4 клас? Просто не искам да си отварям устата. Препоръчвам изобщо дори да не гледате таблиците за 4 клас. Чиста загуба на време е.
НВО 7 клас поне е изчистено в някакъв огромен процент от фактора подсказване от учители и квестори и преписване. Wink

# 634
  • в страната на чудесата
Хора, то ако с подсказване резултатите са тези, просто не ми се мисли за реалността. То значи и базова грамотност е предизвикателство
Wine Glass - послучай празника Simple Smile

# 635
НВО след четвърти клас се провежда в училищата и квестори са преподаватели от същите училища. Не мисля, че е много добър източник.
Никак даже не е добър източник, таман се възхитих на Ежко за последните му мнения в темата и той се изцепи с това НВО 4. Кое, Веда ли е най-доброто училище? Извинете, но това е смях в залата. Вече 6 години се интересувам от немските училища и това е несериозно. А те са първи на НВО 4 от години. Тази класация е смехотворна.
НВО 7 е съвсем друго нещо най- малко заради това, че от него зависи приемът в добра гимназия. И е много по- обективно.

# 636
  • в страната на чудесата
Според мен от сравняването на 4 класното НВО трябва да махнем математиката. Защото някак по-голямо значение се отдава, повече външни занимания. В ЧУ има школи по състезателна математика, но не по състезателен български.
Аз лично гледам само БЕЛ.
И ако квесторите помагат, значи във Веда традиционно учителите се справят по-добре с тестовете, отколкото да речем в Джани Родари или в Св. Георги... ми това си е критерий за избор на училище!
Ежко и Дидева, много забавно. Благодаря ви.

# 637
Хахаха, интересна гледна точка. Но не махай математиката. Защото иначе рискуваш да не уважиш труда да се диктуват отговори. Wink А по ЧО и ЧП - ужас, ужас.... Разказваха ми наскоро за едно наше общо любимо училище, миналата година какви циркове е вършило.

Пхахахаха сега се задълбах малко повече. Не е истина какво се случва на това НВО.

# 638
Ха колко интересно! А имате ли цялата класация?

И кое му е интересното? Вие, възрастен, образован човек, нима наистина можете да повярвате, че е възможен СРЕДЕН резултат 99 и нещо от 100? Това е, извинявайте, изключително наивно и не допускам участник в тази тема да се върже на това.

# 639
  • София
Мога ли да насоча дискусиите към една нова посока?
Знам, че обсъждаме ЧУ, но дали не сте чули или не знаете нещо по въпроса за допълнителния критерий за прием в ДУ, който дава 20 точки от по-голямо дете, учещо в същото училище, ( но вече не по-голямо от 6 години от новопостъпващия брат или сестра )?
P.S.Дано да съм се изразила ясно😀

# 640
  • в страната на чудесата
Bliss, не се съмнявам. Децата отдавна са само инструмент за маркетинг за няколко директорки в моя бележник.
Мецане, не бъдете буквален Simple Smile Гледайте на този списък от веселата страна. Стойностите всъщност нямат значение. Само разликите Simple Smile

Валериана, моля Ви, преместете си постинга в другата тема и не насочвайте темата към ДУ. Тук сравняваме ЧУ, информираме се, исках да кажа.
Flowers Tulip

Редакция:
Блис, та това си е диктовка! Да гледаме само БЕЛ Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 641
Да, права си. Не е за темата.
Мецане, прочети пак и намери иронията.

# 642
По популярна заявка - първите 20 училища в София, класирани по ЧО+ЧП:

# 643
  • София
Няма ирония, просто ако детето ми не го приемат в ЧУ, за учебната 2019/2020, трябва да имам алтернатива

# 644
Хахахахаах, Ежко бе... разлях си виното.

Общи условия

Активация на акаунт