Дискусионна тема. Говорилник. Частно vs държавно образование.

• 42 883
  • 855
  •   1
Отговори
# 645
  • в страната на чудесата
Значи, вижда се, че във Веда има някой, който не е могъл да пренесе верния отговор.

# 646
Но и НУКК са добри. А и още едно-две ЧУ също. За едното също знаех. Другото ме изненада. Ноооо очевидно в любимото ми дори този спорт не го умеят много.

# 647
Аз от години гледам тази класация и по спомени, резултатите на Веда на НВО 4 са винаги 99,78. Това е истинско вълшебство Grinning
Споделям това, защото първите две години откакто пишех тук, и аз бях изключително впечатлен, но на мен никой не ми отваряше очите, та сам си търсех истините. Жал ми е просто за тези, които тепърва се сблъскват с това и вярват на всякакви небивалици и върху тях градят стратегия. Все едно себе си виждам преди няколко години.
И затова никого не целя да засегна, а напротив - ако мога, да помогна.

# 648
  • в страната на чудесата
Разбрах! Веда просто слагат един грешен отговор да не бият на очи!!!
Пусто не смеят да рискуват с два отговора и все са в челото на класацията.
Някой помни ли жената, която се оплакваше от агресия във Веда? Чудя се какво ли стана...

# 649
Абе аз нямам предвид конкретно училище. Не бих се изразил така категорично и нямам информация кое училище какво прави. Просто НВО4 не дава никаква достоверна информация, а и резултатите на някои училища будят основателно съмнение. Имам и някаква лична информация, но това не е от такова значение.
Както казах и на Пипи, гледайте съществени и важни неща, не затъвайте в ненужни детайли, че ще се удавите. И ако гледате НВО, гледайте НВО7, а не НВО4.
За НУКК, една много уважавана от мен форумка с изключително успешни деца беше писала от личен опит, че шестица в НУКК математика отговаря на тройка в добро ЧУ и аз напълно й вярвам.

Последна редакция: пт, 01 фев 2019, 22:13 от Татко Мецан

# 650
Всички тука сте добри по душа...
Никой ли не може да си представи най-лошото? Не допускайте ли, че резултатите биха могли да са заслужени?

ПС Така ти се пада, Блис, като вземаш писанията ми за мезе Stuck Out Tongue

Последна редакция: сб, 02 фев 2019, 06:56 от Ezhko

# 651
Възможно е някои училища да готвят усилено за нво в 4ти клас. Позната от ДУ беше споделила, че са ги побъркали от тестове за упражнение. Не навсякъде вземат това предизвикателство толкова насериозно Wink

Джанка, искрено се изненадвам за математиката. По Бел наистина стават повече, но по мат.? Сега за 11 дена ваканция имат два теста по една страница от сборника и две задачи  с по 3-4 примерчета. За два часа с почивките.
Да не би да има разлика между различните учители Thinking

# 652
Всички тука сте добри по душа...
Никой ли не може да си представи най-лошото? Не допускайте ли, че резултатите биха могли да са заслужени?

ПС Така ти се пада, Блис, като вземаш писанията ми за мезе 😜
Пипнеш ли го - ще се убодеш!
Що е то? (Таралеж) Grinning

# 653
  • София
Азбуки с по-добър резултат по математика от Питагор? Браво! Hands Plus1 Grinning. Някои наистина са се попрестарали.

Мецане, убиваш ме с тази твоя поезия Grinning! Лайквам те за последно тази вечер Wink!

# 654
Не е моя поезията, Фран цитира цяло стихотворение по въпроса в темата за АК. Взех го от там.

Доп. Пишех от телефон, та не можех да цитирам, но ето го:

Във гората той живее,             
но да пее не умее.                   
Хапва ябълки и дренки,           
спи във буковите сенки.         

Никой него не закача.             
Туй е трудничка задача!         
Ако някой го нападне,
или ще да му открадне
ябълка или пък слива,
на кълбо се бързо свива.

Бронята си той изправя
и се храбро отбранява.
От безброй игли съшита,
тя е сигурна защита!

Пипнеш ли го – ще се убодеш!

Той се казва… (Таралеж)

# 655
  • София
Не че НВО в 4-ти клас е стока или пък включва знанията по чужд език, но поне е с много по-малко "замърсяване" от частни уроци и независещо от събития преди повече от 4 години...
Специално за любителите на НВО резултати - първите 20 училища в София, според НВО за 4-ти клас за 2018 (сбор БЕЛ+МАТ):

Уау, спирам да се оплаквам от училището на хлапето (така и не добавиха онези старите готини човечета, да сложа онова търкалящото се от смях по земята).

# 656
  • София

За НУКК, една много уважавана от мен форумка с изключително успешни деца беше писала от личен опит, че шестица в НУКК математика отговаря на тройка в добро ЧУ и аз напълно й вярвам.
Мецане, не че нещо, училището със сигурност си има ред кусури, ама..Доста от тия отличници, пардон тройкаджии, как изкарват в 7 клас почти шестици на НВО  и учат после в добрите гимназии..С курсове ли само, с база за 3 от училището - извини ме, но не става баш така. Дори не харесвам  НУКК, ама това обобщение е пресилено.

Последна редакция: пт, 01 фев 2019, 22:49 от пенсионирана русалка

# 657
Ми вероятно с уроци го правят това децата от НУКК, щото знаеш и ти, че едното дете на споменатия човек влезе първо по успех в АК, а преди това влезе с пълно 6 по математика в СС, а другото дете е международен състезател. Та имаме всички основания да й вярваме, не е ли така.

Последна редакция: пт, 01 фев 2019, 22:58 от Татко Мецан

# 658
  • София
Ми вероятно с уроци го правят това децата от НУКК, щото знаеш и ти, че дъщерята на споменатия човек влезе първа по успех в АК, а преди това влезе с пълно 6 по математика в СС, а другото й дете е международен състезател. Та имаме всички основания да й вярваме, не е ли така.
Точно затова нямаме. Сравнява състезателния си тип деца с дадености по мат с нормално развити деца по предмета, без съществени пропуски, но и без кой знае какво надграждане над
 задължителното, при това от училище към МК.И вижда яма...Но това не прави децата там тройкаджии по знания. Само с единия курс дете с подарени 3 единици в бележника, нещо, което е равнозначно на сериозни пробойни, няма как да докара около 6 на изпита.Така е и нагоре, вземи някой международен състезател от СМГ и един отличник от добра езикова гимназия. На първия все ще му се струва, че шестицата на втория е подарък, понеже разликата между знанията им е огромна.И ще си живее с мисълта, че за шестица трябва да си на неговото ниво. Ами не трябва.Нима всички деца от набора на сина на Л. в СС са с това ниво? Не нали, ама пак имат 6. Системата оценява усвояването на материала по учебна програма, не на този за състезания.И всъщност шестицата на втория тип деца си е заслужена.

Последна редакция: сб, 02 фев 2019, 00:14 от пенсионирана русалка

# 659
Ееее стига де Русалке. Питай я каква беше оценката на дъщеря и на пробните (мисля в Питагор ако не се лъжа) след като тръгна да я мести от НУКК. Забравила съм вече подробностите. Не ми се рови из хисторито, но го има някъде. Не беше нищо над 4-ка.

Общи условия

Активация на акаунт