Дискусионна тема. Говорилник. Частно vs държавно образование.

• 42 505
  • 855
  •   1
Отговори
# 825
  • София
И ти, Ежко, си баш от видните мазачи, пардон всичкоразбирачи, така че не се чуди толкова на мазаницата, имаш достоен принос в нея.
Стефане, синът на Антеа е профил математика с 6 часа седмично, тоест с повече часове вероятно в сравнение с тези на дъщеря ти, щом е била в друг профил в Колежа..Миналата година имаха май 7 часа  нашите (имам предвид сина й и моите щерки, които са в един клас)с някакъв ЗИП, СИП или каквото там  се води, сега са 6.Тоест многото мат е налице..Искането за тест също, така че тезата на Попея за засилен интерес не е за пренебрегване.

Последна редакция: пн, 04 фев 2019, 12:58 от пенсионирана русалка

# 826
  • София
Посипвам си главата с пепел, всичкото "мазане" започна с "моята" статистика, която дори не е за кандидатстване, а за някаква си лятна академия.

Россс, пак ще е при дъщеря ти Simple Smile

# 827

Ежко, спокойно, всички ваши деца, които са в АК, ще вземат всички изпити навсякъде, 'щото на вас като на много отговорни родители не са ви се свидили тези 30 К евро за 5 години Simple Smile Не пиша за теб, защото е напълно безсмислено да дискутирам със сектант.

[/quote]

Ама нали трябва на всяка цена да покажеш (и Ежко, и Рос) колко АК за тези 30 К вевро такса дава неща, които никоя друга гимназия в БГ не дава. Пак казвам, самият факт, че изпитвате такава необходимост, и то непрекъснато и по всяка тема, за мен е показателен, че вътрешно изобщо не сте убедени в това и имате нужда непрекъснато да си го доказвате на себе си. Другите, които четем непредубедено, виждаме за какво става въпрос.

Мислех да не ти отговарям, но го пишеш два пъти.
Та с радост мога да заявя, че това което съм дала за дъщеря ми в АК, в момента тотално бледнее.
Не съм и сънувала, че детето ми на 24 години може да е в толкова хубава фирма, да харесва работата си, колегите си, да си обикаля света без притеснения, да живее спокойно и самостоятелно на пъпа на може би най-скъпия град в света, да е щастлива и усмихната , да се грижи дори и за бабите си, така както аз никога не съм можела да си позволя ( осигурява им всичко, което са си помислили , та дори и не са се сетили, че искат от ремонти до предложения за балет в Болшой).

Дай Боже всеки родител така да му се пълни душата !!!

# 828
Сега схванах.
Но едва ли  Антеа е получила резултат, за да знае какво ще искат.
Срокът за документите беше 15 януари, резултатите тепърва ще бъдат обявени
Едава тогава ще стане ясно кому какво искат за да има прием. Идва мейл с условен прием - диплом с успех под  там 5.20 или 5.00 и евентуално положен изпит.
Е, за нас нямаше второто. Имаше потвърден прием събжект оригинална диплома с граничен успех
Интервю също нямаше, за разлика от университета в Амстердам, например.
Мисля, че Антеа тепърва ще разбере условията.
Антеа вече написа назад, че им искат тест и даде примерния конспект на теста. От там тръгна дискусията, а аз се сетих за теб и че нещо ми се върти за тест, и те намесих (извинения за което).
Мислех да не ти отговарям, но го пишеш два пъти.
Та с радост мога да заявя, че това което съм дала за дъщеря ми в АК, в момента тотално бледнее.
Не съм и сънувала, че детето ми на 24 години може да е в толкова хубава фирма, да харесва работата си, колегите си, да си обикаля света без притеснения, да живее спокойно и самостоятелно на пъпа на може би най-скъпия град в света, да е щастлива и усмихната , да се грижи дори и за бабите си, така както аз никога не съм можела да си позволя ( осигурява им всичко, което са си помислили , та дори и не са се сетили, че искат от ремонти до предложения за балет в Болшой).
Дай Боже всеки родител така да му се пълни душата !!!

И сега какво - да напиша и аз синът ми какви успехи има, без да е бил в АК, така ли?! Или Русалка за дъщеря си, пак без АК?! Абе хора, осъзнайте се малко, самозабравили сте се, темата не е за фукане кой колко е велик! Става въпрос за тестове и изисквания, и то за конкретни неща, стига сте се правили на всезнаещи, че ставате смешни!

Последна редакция: пн, 04 фев 2019, 12:59 от Анонимен

# 829
Сега схванах.
Но едва ли  Антеа е получила резултат, за да знае какво ще искат.
Срокът за документите беше 15 януари, резултатите тепърва ще бъдат обявени
Едава тогава ще стане ясно кому какво искат за да има прием. Идва мейл с условен прием - диплом с успех под  там 5.20 или 5.00 и евентуално положен изпит.
Е, за нас нямаше второто. Имаше потвърден прием събжект оригинална диплома с граничен успех
Интервю също нямаше, за разлика от университета в Амстердам, например.
Мисля, че Антеа тепърва ще разбере условията.

извинявам се на всички, че вече ставаме досадни с този прословут изпит /да подчертая - не го драматизирам изобщо, какъвто резултат си изкара синът - негов си е, и ще зависи доколко може да си се подготви сам/, включвам се отново, за да няма недоразумение, понеже, нормално, Стефан не е длъжен да изчете всичките страници от няколко дни насам

Стефане, аз даже отговорих вчера на въпроса, който беше отправен към теб, като в общи линии казах същото, което и ти Simple Smile миналата седмица синът ми /и други негови съученици от НЕГ/, получиха имейли и от Икономикс и от Мениджмънт департаментите, че не им признават за достатъчна математиката за последните 4 години, и трябва да държат математическите тестове, та така... не говорим за оферти с условие, а за условие изобщо да ранкират кандидатите

# 830
Русалке, пак казвам, на 99% съм сигурен, че изискванията пред детето на Антея са само предположения, както вече обясних, сега сме 03.02 и няма как да е дошъл резултат от Ерасъм.
Тоест, те си гледат изискванията от сайта и се вълнуват, че ще има тест, нищо повече.
Дали какво кога и къде - престои да стане ясно.

Колкото до профила математика в АК, защо ми се върти, че всички в АК са профил математика?? Нека Ежко да каже, той е май тази година на тема профили.
Абе останало ми е , че в АК няма профил математика, има химия, физика, и т.н.
Хорариума по математика МАЙ е еднакъв.

# 831
Това да омажеш темата за мазане си е постижение! Grinning

+1000

Не съм изчел още всичко до края, но трябва да призная, че напълно подкрепям това мнение.

# 832
ОООпс, сега разбирам, извинявай, !
Верно стана мазало.
Значи имате отговор и ви пращат на тест.
Много бързо са реагирали тази година.... Наистина учудващо.

Добре де, има ли как да се сравни хорариума на часовете по мат в НЕГ и АК.
Подчертавам, не за да си ги мерим или заяждаме, просто ще имаме отговор на въпроса, на който аз не получих отговор преди време - има ли разлика в часовете по математика.
Може някому занапред да е полезно.

# 833
  • София
Попея, аз съм друг тип, много критична, все виждаща опции за още, та много рядко ще се похваля с нещо..Направих го само с приема със стипендия в унито в Корея. Темата не и за хвалби, та тогава я сложих в скрит текст.
Стефане, точно това написах нагоре, ВЪПРЕКИ профил мат и доста часове, искат твърдо тест.
Точно това си помислих и аз -дали има начин да се сравни.Но май не, от една страна НЕГ са с много кофти сайт и няма да има качени планове, от друга ще почне и надпреварата кой е по-по-най..та идеята за информативност ще се загуби още преди да се появила.

Последна редакция: пн, 04 фев 2019, 13:13 от пенсионирана русалка

# 834
Попея, аз съм друг тип, много критична, все виждаща опции за още, та много рядко ще се похваля с нещо..Направих го само с приема със стипендия в унито в Корея. Темата не и за хвалби, та тогава я сложих в скрит текст.

И така трябва Simple Smile И аз не мисля да се хваля с колко е взел синът ми ТОЕФЛ, къде живее, колко пари изкарва и колко удоволетворен се чувства. Нека е така в реала, а във форума не е нужно да се хвалим, макар изкушението да е  голямо, все пак деца са ни, но си давам сметка, че не е нищо повече от чесане на егото.

Пропуснала съм, честито на дъщеря ти и успех!

# 835
Скрит текст:
Верно стана мазало.

Подчертавам, не за да си ги мерим или заяждаме, просто ще имаме отговор на въпроса, на който аз не получих отговор преди време - има ли разлика в часовете по математика.
Ето от Русалка за НЕГ т.г.:
....
Стефане, синът на Антеа е профил математика с 6 часа седмично, тоест с повече часове вероятно в сравнение с тези на дъщеря ти, щом е била в друг профил в Колежа..Миналата година имаха май 7 часа  нашите (имам предвид сина й и моите щерки, които са в един клас)с някакъв ЗИП, СИП или каквото там  се води, сега са 6.Тоест многото мат е налице..Искането за тест също, така че тезата на Попея за засилен интерес не е за пренебрегване.
Ти може да сложиш часовете по мат на твоята малката в АК, за да стане сравнението.
За големите ни не мисля, че трябва, след като и от АК, и от ЕГ (не е НЕГ) са им искали тест за Икономикс преди години още, независимо от часовете мат.

# 836

Россс, пак ще е при дъщеря ти Simple Smile

Супер! Браво на вас! Те ще си се свържат двамата!

*** Kaто слагате часове по математика , пишете и за кои класове става въпрос. Не мисля, че всяка година са имали еднакъв брой часове

При двойна провокация някой да ми прави сметка какво и колко съм дала, че и как се чувствам от това. Пък разбираш ли аз не знам, че се чувствам така. Та реших да изложа малко факти.
За щастие мога и много повече да се хваля! Пу-пу-пу!!!!

# 837
Верно стана мазало.

аз мога да кажа за НЕГ - общо 546 часа хорариум по математика от 9 до 12 клас, разпределени така 9 клас - 108 часа, 10 клас - 108 часа, 11 клас - 144 часа и 12 клас - 186 часа

# 838
Rових да видя имам ли сканирана дипломата (по-скоро приложението, с хорариума), но се оказа, че съм я изтрил.
Ще погледна в къщи и ще стане сравнението.

# 839
Колкото до профила математика в АК, защо ми се върти, че всички в АК са профил математика?? Нека Ежко да каже, той е май тази година на тема профили.
Абе останало ми е , че в АК няма профил математика, има химия, физика, и т.н.
Хорариума по математика МАЙ е еднакъв.

В АК всички бяха И профил математика до влезлите миналата учебна година. Тях ги засяга двустепенната гимназиална боза на МОН. Малкия вече се замисля, дали да не отиде в производството да чиракува като хотелско пиколо. Така де, вместо да даваме пари две години ще печели стажантска заплата? Много от съучениците му са пред същата дилема. Доколкото съм чул, подобни дискусии има и в СМГ, както и в езиковите гимназии, но там финансовия стимул не е толкова голям.

Що се отнася до хорариума по МАТ в АК - еднакъв БЕШЕ за всички, с малко изключение - някои са взели АР МАТН за електив. Те са учили и интеграли и малко повече вектори и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт