Дискусионна тема. Говорилник. Частно vs държавно образование.

• 42 598
  • 855
  •   1
Отговори
# 840
От дипломата (завършил 2018г АК) ЗП 350ч, ЗИП 273ч. Нямам разбивката по класове.

ПП: От сайта на Колежа се вижда, че Английски език (Профил #1), Математика (Профил #2)... другите са явно профил 3 и 4 (сега не е "физика", а профила е "физика и математика", не е "химия", а е "химия и биология"...)

# 841
Ежко, къде ги тия стажантски заплати в БГ?
Те още малко и ще започнат да искат такса, че са те взели на стаж....

Много пресен пример - юридическият стаж за стажант - юристите. При това не е месец-два а цели 6... Необходимо условие за да се явиш на изпит за придобиване на юридическа правоспособност.
Че без нея няма как да си използваш дипломата на юрист.
Пенева, довечера ще сравня и на нашата , малката, дали е различно.
На първо четене, излиза, че количеството може би има значение за Еразмус.
Какво стои зад него (щото това е следващото, разбира се,но явно за Еразмусите не е ишу) е друг въпрос, зависи от детето, естествено, от преподавателя и т.н. Но часовете са факт.

# 842
Скрит текст:
ОООпс, сега разбирам, извинявай, !
Верно стана мазало.
Значи имате отговор и ви пращат на тест.
Много бързо са реагирали тази година.... Наистина учудващо.

Добре де, има ли как да се сравни хорариума на часовете по мат в НЕГ и АК.
Подчертавам, не за да си ги мерим или заяждаме, просто ще имаме отговор на въпроса, на който аз не получих отговор преди време - има ли разлика в часовете по математика.
Може някому занапред да е полезно.

аз мога да кажа за НЕГ - общо 546 часа хорариум по математика от 9 до 12 клас, разпределени така 9 клас - 108 часа, 10 клас - 108 часа, 11 клас - 144 часа и 12 клас - 186 часа

Ето ви и за АК какво е публикувано на сайта им ( в School Profile го има)за настоящите , като седмична програма: 9 клас -3 часа , 10 клас - 4 часа; 11 клас- 4 часа; 12 клас- 5 часа.
Учебните седмици са 36

Горното е без някакви допълнителни елективи и подобни

# 843
Ежко, къде ги тия стажантски заплати в БГ?
Те още малко и ще започнат да искат такса, че са те взели на стаж....

Извини ме за неволната заблуда. Ако нещо от бакшишите успее да скрие....
Ама и нищо да не вземе, пак ще сме спестили едни 30 хил. лева, благодарение на МОН (Да ги поживи господ!)

# 844
Ще изчакам да се изкажете, независимо от броя на страниците и след това ще пусна нова тема.

# 845
При двойна провокация някой да ми прави сметка какво и колко съм дала, че и как се чувствам от това. Пък разбираш ли аз не знам, че се чувствам така.

Не се засягай, трябва да ти кажа, че не е лично - тя с всички прави така, и аз много й се вързвах по едно време, а сега ми е забавно.

# 846
Боже, тук станало като в "Дързост и красота" от хвалби.

# 847
Rових да видя имам ли сканирана дипломата (по-скоро приложението, с хорариума), но се оказа, че съм я изтрил.
Ще погледна в къщи и ще стане сравнението.
Мерси, ще чакаме да видим и да сравним с Антеа:
аз мога да кажа за НЕГ - общо 546 часа хорариум по математика от 9 до 12 клас, разпределени така 9 клас - 108 часа, 10 клас - 108 часа, 11 клас - 144 часа и 12 клас - 186 часа
Мерси и на Антеа! Наистина е полезно и интересно.

Аз все пак си мисля, че броят часове не е определящ предвид факта, че и дъщеря на СтефанБ в АК, и моят син не в АК с вероятно по-малък брой часове (той също беше с профил мат, ама трето профилиране, защото 1 и 2 бяха езици) са ги викали и двамата на тест за Икономикс, а определящо е количеството кандидати и необходимостта да отсеят. И м.г. за БА не е имало нужда от това, а т.г. вече има.

Сега разрових и намерих в приложението за сина общо 350 часа ЗП мат за 4 години, редактирам се, имало и 268 ЗИП мат, значи, общо става 618 (повече от тези в НЕГ на antea).

Стефане, ако случайно изровиш и на голямата приложението от АК, ще е даже още по-полезно, защото е по-съпоставимо -  и двамата са викани на тест за една и съща специалност.    

Последна редакция: пн, 04 фев 2019, 15:08 от Анонимен

# 848
  • София
Попея, синът на Пенева и девойката на Стефан са един и същи набор, така че едва ли има разлика, щом всички се водят профил мат.По-скоро ми е интересна разбивката на Антеа, имам спомени за повече мат в 11 спрямо 12 клас заради четвъртия профил.Довечера ще питам моята девойка какво пише в дипломата й, ще помоля да ми я снима. Антеа, по официален  път ли изиска отнякъде учебните планове?

Последна редакция: пн, 04 фев 2019, 14:51 от пенсионирана русалка

# 849
а тази година дори са обявили със 70 места повече за прием спрямо миналата година, което и според мен значи значително увеличен брой на кандидатите

разбира се, както и Стефан казва за текущото представяне на голяма част от съкурсниците на дъщеря му, сигурно половината няма да преминат във втори курс...

Русалке, часовете и разбивката ги взех от академичната справка, и отделно съвпадат напълно с посочения хорариум в справката за изучавания материал в тези години, която е изцяло съгласувана с Крумова

# 850
.

Последна редакция: пн, 04 фев 2019, 16:12 от Татко Мецан

# 851
Попея, синът на Пенева и девойката на Стефан са един и същи набор, така че едва ли има разлика, щом всички се водят профил мат.По-скоро ми е интересна разбивката на Антеа, имам спомени за повече мат в 11 спрямо 12 клас заради четвъртия профил.Довечера ще питам моята девойка какво пише в дипломата й, ще помоля да ми я снима. Антеа, по официален  път ли изиска отнякъде учебните планове?
На мен ми е даже по-информативно голямата на Стефан колко часа е имала, защото и тя е викана на тест за същата специалност в същия университет - моят има 350 ЗП, оф че съм тъпа, надолу имало и ЗИП Simple Smile Значи, извинете: ЕГ има 350 ЗП и 268 ЗИП. Пенева от АК - ЗП 350ч, ЗИП 273ч .
Ми то същото излиза. Моят излиза с хорариум колкото в АК, а аз си мислех, че е недостатъчно мат в училище, та ходеше в СМГ. И правилно съм си мислела, сега погледнах СМГ хорариума по мат 9-12 клас : ЗП 350, ЗИП 662, общо мат 1012 часа.

Да обобщим до тук хорариума часове мат за 4 години:
антеа (НЕГ мат профил):                               общо 546
пенева (АК): 350 ЗП , 273  ЗИП -                   общо 623
аз (ЕГ мат профил): 350 ЗП и 268 ЗИП -     общо 618
русалка (НЕГ мат профил) (чакаме):
СтефанБ (АК) (чакаме):

Последна редакция: пн, 04 фев 2019, 16:02 от Анонимен

# 852
Моя син беше профил физика, сега новия профил ще е математика и физика, не знам дали ще има разлика ...
Гледам дипломата:
Природо-математически профил
ЗП са си всичките по учебния план на МОН  (АЕ I чужд 556ч + АЕ интензивно изучаван 648ч. на отделен ред, не е с отделна оценка)
II чужд език (испански) 278ч
ЗИП
Профилирана или задължителна професионална подготовка
АЕ 224
Математика  273
Физика и астрономия 237
БЕЛ 62
Непрофилирана и/или задължителноизбираема професионална подготовка
Испански език 103
Информатика 116
СИП
5 предмета (елективи в АК) общо 40+72+166+32+30 часа

# 853
Da, ще проверя в къщи, за дипломата на малката съм сигурен, но за тази на голямата имам съмнение, че приложението се затри някъде и дали го намерихме нямам спомен. А само там има хорариум.
Тая диплома къде ли не ходи, тогава ги искаха в оригинал при записването, после в БГ университета стоя няколко години...
Ще стане ясно.

# 854
antea, имаш ЛС

Общи условия

Активация на акаунт