Разведена с деца - шанс за нова връзка

• 40 868
  • 658
  •   1
Отговори
# 165
Bianka, мен също не ме вълнуват пряко доходите, но си падам по nerd-ове и всъщност няма никаква разлика в критериите ми като съм създавала първо семейство и сега.
Angel_wing не ми се спори. Помисли колко пъти си била привлечена в първите 2 минути от пълен мъж,  или плешив, с псориазис, с белези от акне или по-нисък от теб. Да, някои хора са по-привлекателни от други, не само заради външността. Моите шансове да бъда харесана не са в първите минути, а след опознаване и откриване на свързващи неща с даден мъж. 

# 166
Аз като малка си мечтаех да излизам с рок музикант. Никога не ми се случи! Когато срещнах мъжа ми и разбрах, че е музикант и свири на китара, с приятели имат и група, и - сбъдна ми се мечтата, макар и след много години.

# 167
но си падам по nerd-ове и всъщност няма никаква разлика в критериите ми като съм създавала първо семейство и сега.
Нърдовете не са много по романтичните срещи Simple Smile Така че притеснението за 2те срещи на месец и т.н. би трябвало съвсем да отпадне. Просто прекарано време заедно (най-добре в по-голяма компания), не знам как точно се забавляват хората на 40+, ние си имаме компания, събираме се по различни поводи, различните хора имат малко по-различни интереси, така че има и концерти, има и кръчми, има и клубове, има и ходещи на танци, има и играещи на плейстейшън, има и гледащи кино активно. И при различни поводи - рожден ден, Нова година, просто събиране някой направил - почти винаги има по някой нов, приятел на приятел.

Просто трябва да се общува все пак в някакъв контекст, за да се опознаят хората, иначе се преценяват единствено на външност, а както се каза не всички са Анджелина Джоли или Брад Пит. Свитите, интровертни хора трябва да направят екстра усилие, особено ако отсреща са също такива. А се боя, че точно това значи в случая "nerd" - интроверт. Е пък екстравертите изглеждат като дон жуановци, които си се пробват (често е така, понякога са си просто екстраверти). И този контекст не е нужно да е романтична среща на свещи в заведение, където да се гледат влюбено в очите, той да плати сметката и да я изпрати до дома ѝ, тя да го "покани да се качи" и подобни тъпи клишета. Необходими са различни ситуации, в които да се види какъв човек е човекът. Примерно планина е чудесна ситуация ситуация и може спокойно да се предложи преход,  на който има и други хора, и сина идва и т.н. Ако нърдът харесва планини (ако е само интроверт, а не истински нърд залепен на компютъра, вероятно харесва), прекрасна възможност за опознаване - неангажиращи разговори, които да оценят интересите на другия, характера му, интелекта му и т.н. Не казвам да си прескачат в спалните чували, макар че някои хора и подобни неща обичат да правят. Има и безброй други варианти за контакт в зависимост от интересите и забавленията, които предпочита човек.

А класиката, която си върви при абсолютно всички хора, е двамата да затворят кръчмата. Немалко връзки съм започвал така, необходимо е просто хората, които имат някакъв интерес един към друг, да не драпат да си ходят, когато другите си тръгват. И да не им свети някой недосетлив тъпак/тъпачка разбира се.... И като останат само двамата - каквото има да става - става, или пък не (човек има огромна свобода и може да се измъкне с лекота от подобна ситуация, без да трябва да се излага или да наранява егото/чувствата на другия). Най-важното е човек поне в началото да си осигури някакви дни без вечерен час от детето и да може да реагира като има добър повод. Или пък да измисли събития, където може и детето да присъства (като планина примерно).

Според мен нагласата е много важна.

# 168
Авторката съвсем ще се отчая, четейки противоречивия опит на списващите.
При всеки се случва различно.

# 169
Ама разбира се, че ще е така- противоречиво. Ако е очаквала да се включи принца на бял кон тука или да намери точка по точка схема за намиране на това, което и на нея не и е съвсем ясно, че търси  - няма как да стане... Laughing

# 170
Аз бих се ентусиазирал като прочета как съвсем различни хора с различни възгледи, стратегии, навици, индивидуалност, немалко с деца и разведени (което се питаше в задачата) и т.н. са си намерили половинки.

Важното е човек да вярва в себе си, колкото и клиширано да звучи и да е отворен за възможности, да "търси", дори абсолютно нищо да не прави. Тогава наистина възможностите идват сами.

# 171
Чуждият опит в повечето случаи не върши работа, защото е следствие от чужди нагласи, чужди обстоятелства, чужд темперамент и логика на действията. Има опасност от пренагряване и изпушване, що не става като при хората хубавото и да не се случи като на хората лошото.  Човек преди всичко трябва да следва себе си.
Та, случва се една разведена и с деца жена да създаде отново продължителна и удовлетворяваща я връзка, слечва се и да не създаде повече от спорадични, кратки авантюри или пък хич да не срещне мъж. Всичко се случва и няма общовалиден, правилен път натам, накъдето човек се е запътил.

# 172

Няма да се отчаям, споко:smiley: Различният опит ми е полезен, животът е твърде шарен. Което е добро за някой, за друг е трагедия и така. Няма смисъл да спорим и да се убеждаваме взаимно, кой подхождал сериозно, кой само за секс или каквото там друго търси.

На мен ми е ясно какво искам да ми се случи, но все още явно не съм готова. Не съм освободила напълно място за нов човек в живота ми. Не ми се обяснява... Засега се концентрирам върху личните си цели (дом, кариера, деца, пътувания, хобита), личностното си развитие и себеуважението. Bgtatko81, инвестиционните и финансови теми ме интересуват също;-)

Пък ако някой смелчага реши да рискува с мен, надявам се да бъде забавно:) Без това хороскопът ми за тази година казва, че ще срещам интересни и екстравагантни личности, но без сериозно обвързване Innocent

# 173
Всичко се случва, човек трябва да намери пътя за себе си, но все пак когато търси е полезно да чуе различни хора и да прецени и помисли тези от хората, които са подобни на него, откъде са минали. Също е полезно и да види моделите на хората, които са много по-различни от него, за да осмисли дали изобщо биха действали при него.

Много страдах докато се опитвах да повтарям някакви сценарии, които действаха при мои приятели (тотално различни като хора от мен, но тогава не си давах сметка за това). Чак когато разбрах, че при мен това няма никакъв шанс да подейства, успокоих се и си казах "аз съм си такъв и такъв, ще правя каквото за мен е смислено" почна да се получава и то да се получава повече от добре.

TafTaf мисля, че е наясно с това каква е и какво иска, въпрос на време и късмет е от тук насетне. Авторката също видя различни гледни точки и че не е въпросът толкова "дали", а е по-скоро "как".

От тук насетне остава да има кураж, самочувствие и да не се отказват хората! Каквото е писано ще стане, ние обаче можем така да подковем нещата, че да сме си малко или повече добре при всички варианти. Simple Smile 

# 174
Щом има желание и начин се намира, всичко останало са оправдания... Обаче резултати на всяка цена не бих приела. Това означава много компромиси, а рано или късно ( по-добре рано) започват да дразнят и накрая се постига обратен ефект. Както се спомена няколко пъти в темата, по-добре сам (без партньор), отколкото зле придружен...

# 175
Явно тук в темата е пълно с неустоими жени на 40+, за които мъжете се редят на опашка, но в живота има и други. За мен е валидна констатацията на Светеца.  Ако беше толкова лесно, нямаше да има никой сам. Имам 2-3 колежки на 30+ - красиви, интелигентни, свестни, не съм забелязала да са със свръхочаквания от мъжете, но от години нямат човек до себе си и вече много се притесняват, че ще си останат без семейство. Същото, дори в по-голяма степен, се отнася и за разведените. Реалността е по-различна от розовите очила. Късметът е също важен фактор, да.

Казах ти, и да ти се редят на опашка не е работа, ти пак твойта си знаеш 😀
Трудно би разбрала, дали колежките ти имат или нямат свръхочаквания, защото ти самата си с такива. И авторката, и много други, търсещи.
Успех, все пак.

# 176
  • София
Аз лично с жена, за която знам, че е с дете/деца, но не говори изобщо за детето си, не бих излязал и на 1 среща.
Ако човекът насреща ми няма деца, пък и да има, едва ли ще тръгна да го занимавам с моите. Няма да ги крия, но не сме се срещнали да си разменяме рецепти. Същото е и по отношение на бившия. Изясняваш ситуацията с 2 - 3 приказки и толкова, не се оплакваш цяла вечер как те зарязал

TafTaf, а мислила ли си в посока повишаване на привлекателността?

Последна редакция: пн, 14 яну 2019, 11:28 от Cuckoo

# 177
Когато се запознах с партньорът ми / 9г. Сме заедно/ всичко започна по интернет,  което не мисля ,че е вариант който трябва да бъде пренебрегнат , тъй като е удобен да се грижиш за детото и в същото време да общуваш в нета. Друга вариант , който би помогнал е да се включи в различни клубове,  да си отида на почивка , има хотели само за възрастни и е доста евтин пакета през зимата,  круизите също са добра опция,  тъй като е доста затворена общност по.     Очевидни причини Simple Smile .. въпрос на организация и възможност.кой да се грижи да децата,  с моят партньор , неговата бивша съпруга и той се редуваха в зависимост кой кога е решил да среща с нови потенциални партньори. 
Ти си с нагласата , че ще влезеш във връзка с тежест от две деца,  избий си го това от главата . МП ми е казвал , че мъжете на 40+ предпочитат жени с деца,  тъй като няма да имат проблеми с желания да правят  бебета.  Бих те посъветвала , ако решиш да си избираш ваканция или круиз да го правиш не през България,  тъй като цените са много високи , а по -скоро да летиш до страната,  която предлага по евтин пакет.

# 178
  • София
Познавам 3 двойки /и двамата партньори са разведени с деца/, които се запознаха чрез ФБ групи за кучета. Членуват в групи за определена порода кучета. Самите групи си правят срещи веднъж месечно и те се запознаха на тези срещи. Следва писане във ФБ и нови срещи на групата, след това и лични срещи и т.н.

Други приятели /отново разведени с деца/ пък се запознаха в една онлайн игра. Бяха доста голяма група в един съюз, правеха си срещи, чатеха в общ чат и нещата постепенно се случиха.

Като цяло интернет не е никак за подценяване при търсене на партньор

# 179
  • София
Ами и-нет има 2 лица. В такива

Общи условия

Активация на акаунт