Разведена с деца - шанс за нова връзка

• 40 983
  • 658
  •   1
Отговори
# 255
Така де, то и аз не желаех уж, пък като пожелах то взе че не стана. Изненада ни след 3 години Simple Smile

# 256
Интересно мнение на chris78

С няколко неща съм доста несъгласен (като мъж) Simple Smile

Най-важното е относно това:
Цитат
тези, които още нямат деца, но биха искали - за тях едва ли сте много интересна, защото подминавате вече детеродната възраст.
Допускате, че да има дете за един мъж е равнозначно с това да е генетично негово дете. Все си мисля, че не сме чак толкова повърхностни мъжете - всички хора, които осиновяват деца, "чужди" деца ли гледат, след като не са от техния велик генетичен материал? Имам в обкръжението поне няколко мъже, които са се събрали с жени с дете/деца от предишен брак и това са техните собствени деца вече. Не мислят за тях като за "чужди". Имат връзка изградена чрез грижите, които полагат и със сигурност ги обичат много повече тези деца отколкото биологичните им бащи, които не са никаква част в живота на детето, абсолютно никаква. И децата са по-привързани към заварените родители. Даже с един такъв си говорихме веднъж колко бих доволен, че един вид станал родител от раз на сладко детенце на 3-4 (не помня вече на колко е било като се събрали), без да преминава през скучните години на тантуркането на бебе. И как се чувствал като станал така внезапно баща (отговорности и т.н.)

По другите точки, с които не съм съвсем съгласен Simple Smile
Цитат
Тези, които не искат - те техни не искат, че вашите ли ще искат да гледат?
Децата и сега си ги гледа майка им. Каква е логиката да трябва да ѝ "ги гледа" някой? Самите майки се колебаят дали искат да допускат партньорите в живота си и да ги запознават с децата, за гледане никой нищо не говори на първи етап. Пък на следващи етапи всичко се случва - изграждането на връзка с чужди деца, често вече пълноценно мислещи (почти) като големи хора, със сигурност не е като да ти връчат едно 3 килограмово бебче от родилното.

Цитат
Говоря за прекарване на повече време заедно и за секс, иначе да пиете кафе в обедната почивка може и по-често. И с такава скорост колко време ще отнеме да се изгради връзка...
Връзка не се изгражда дори на 20 с пиене на кафета и секс. Връзка се изгражда с опознаване, с близост, с подкрепа на другия, която много по-често (поне при самодостатъчните) е емоционална и интелектуална подкрепа. Всичко това не се случва по кафенета, ресторанти и хотелски стаи. Последните са за кеф - черешката на тортата. Но в днешния свят, в който повечето нормални хора работим нещо, имаме собствен живот, вълнения, интереси, немалка част от общуването с партньорите става онлайн дори да живеем заедно от години. Физически не е възможно да сме нон стоп заедно освен при някакъв общ бизнес примерно. Така че няма никакъв проблем да общуват и да се опознават динамично, всеки Божи ден и да трупат ентусиазъм за моментите, които могат да откраднат заедно. Толкова по-експлозивни ще са тези моменти, когато могат да се случат.

Изводът е, че не са съвсем така групите както ги описвате Simple Smile) И при мъжете, и при жените има много различни варианти на търсене на едно или друго нещо в парнтьора/партньорката. И особено сред по-зрели хора е възможно напасване при достатъчно активен социален живот и проактивност в търсенето на партньор, ако човекът наистина има желание да намери такъв.

Примерно в темата бяха описани два интересни случая с "неподходящи" за партньори мъже - забавният плейбой на TafTaf, когото тя просто не харесва като човек, въпреки че обективно погледнато е готин и досадният татко, дрънкащ за децата си, от историята на анонимната. Сигурен съм, че ако се кръстосат тези два случая - анонимната да излезе със забавния и добре изглеждащ господин, а TafTaf с дрънкащия за децата си татко, шансовете биха били много по-големи и за 4те участници в "голямото търсене" да харесат потенциалните партньори Simple Smile)

# 257
всички хора, които осиновяват деца, "чужди" деца ли гледат, след като не са от техния велик генетичен материал?
Да.  
Но с теб какво да споря - ти си многознайко и си прав за всичко. Вероятно и за това:
татко говорещ постоянно за децата си - евала, ако бях жена веднага го взимах, като мъж ще го водя на бира и ще го запозная с поне 10 млади жени без деца, които веднага ще го лапнат, не му берете гайлето.
Значи само в твоя приятелски кръг има 10 млади неомъжвани жени, готови да лапнат всеки непознат само защото ти си го препоръчал. В цяла България тогава би трябвало да гъмжи от такива, закъсали за свестен мъж. Но въпреки това те не са конкуренция за 40+ годишната разведена с две деца. Тя няма от какво да се притеснява, и за нея ще се намери някой - преди да са го "лапнали" онези неомъжваните.
Добре.

# 258
татко говорещ постоянно за децата си - евала, ако бях жена веднага го взимах, като мъж ще го водя на бира и ще го запозная с поне 10 млади жени без деца, които веднага ще го лапнат, не му берете гайлето.
Значи само в твоя приятелски кръг има 10 млади неомъжвани жени, готови да лапнат всеки непознат само защото ти си го препоръчал. В цяла България тогава би трябвало да гъмжи от такива, закъсали за свестен мъж. Но въпреки това те не са конкуренция за 40+ годишната разведена с две деца. Тя няма от какво да се притеснява, и за нея ще се намери някой - преди да са го "лапнали" онези неомъжваните.
Добре.
А не не, това просто е начин на изразяване Simple Smile Конкретно в моя приятелски кръг свободните жени са в някаква яка криза на средната (или не знам и аз какво точно), та няма 10 Simple Smile Даже не мога да кажа, че няма да мислят като анонимната; повечето от тези, които познавам по-добре, са на този акъл. Подразни ме повърхностната оценка на анонимната просто. Иначе наистина имам достатъчно познати жени (вкл. и по-млади и без деца), които са необвързани и според мен биха харесали подобен мъж, но са доста интровертирани, очевидно имат някакви причини да са все още необвързани (задръжки, липса на време, не могат да срещнат подходящия човек и т.н.), така че принципно има шанс за всички.

Ако трябва да обобщаваме - мнението си съм го казвал вече - понеже жените винаги се целят нагоре във възрастта, а мъжете надолу, най-трудни откъм избор на партньори изглеждат нещата за най-младите мъже и по-възрастните жени (ако можем да наречем човек на 40 "възрастен", за мен си е млад поне до 50-60 в днешно време един човек, когато е новата "средна възраст"). Но това е така само на пръв поглед, защото примерно свестни мъже на 40-50, които не търчат по лолитки и не са машини за свалки, сигурно ще изглеждат "скучни" за опрелен тип жени, така че реално най-трудни са нещата за плейгърлки на 40-50, които искат да си намерят "сериозни" плейбои на 40-50 Wink

Мисля, че би бил интересен мъжки спор по темата. Аз за много неща изхождам от себе си - ако бях разведен с деца на възрастта на която съм сега, нямам никакви съмнения, че бих си намерил и сериозна партньорка и само секс (ако това искам). По-лесно отколкото примерно на 17-20. Кажете за Вас - ако 78 е набор, значи сме в сходна възрастова група.

Според мен основният проблем при намирането на партньор/ка е човек да знае какво търси и какво иска и защо го иска.

# 259
chris78, това че жената е била омъжена или обвързана (щото и съжителството се брои), не я прави обречена или по-малко конкурентноспособна, желана и привлекателна от т.н. свободни жени.

# 260
Аз не казвам, че самата жена е непривлекателна. Обаче това, че има две деца е голям минус за евентуално съжителство.
За излизане, ресторанти, уикенди заедно когато децата са при бившия - сигурно ще си намери без проблем. Но за нещо по-сериозно става трудно.

Аз колкото имам познати разведени мъже, ни един не се е женил пак. Имат си там разни жени, с които се срещат и това е. Най-близкият ми такъв като съм го питал, вика "да не съм луд, от една се отървах, сега да се навирам сам при друга ли?". Също така той ми е казвал, че гледа да се среща само с жени с деца, защото след няколко запознанства с бездетни 30-40г. още от съвсем скоро почвали да го подпитват кога ще живеят заедно, не иска ли деца... И сега бяга от такива.
Всъщност, имам един разведен познат, който се ожени пак и има две деца от новата, но от старата нямаше.
Вие как си го представяте чисто практически ако мъжът има вече две деца и родят две нови с новата, или тя доведе своите две да живеят заедно, кой има къща, в която могат да се настанят 4 деца когато предишните му дойдат на гости за 2 дни, както там са му свижданията?

Мисля, че би бил интересен мъжки спор по темата. Аз за много неща изхождам от себе си - ако бях разведен с деца на възрастта на която съм сега, нямам никакви съмнения, че бих си намерил и сериозна партньорка и само секс (ако това искам). По-лесно отколкото примерно на 17-20. Кажете за Вас - ако 78 е набор, значи сме в сходна възрастова група.
И аз ако остана сам, не се съмнявам, че бих намерил жени за срещи, развлечения, секс - даже няма нужда да излизам по баровете, само в офиса е пълно с разведени (или застаряващи моми) които си търсят. Да се събера обаче да живея с жена с други деца - не бих. Аз си имам вече две, които ще искам да вземам редовно и не си представям каква лудница ще стане с 4... те 2 понякога могат да те подлудят, че 4.
Недай боже пък да се стигне до "жена, тичай, че моето и твоето бият нашето".
Може би когато изхвръкнат от гнездото тогава може да се мисли пак за съжителство. Но тогава родителите ще сме на 50+ както сега ги раждаме на 30+

# 261
  • София
Е, какво толкова, 50 са новите 30 (бъзикам се)

# 262
Chris78, не си го представяме, виждали сме го това с 4-те деца, даже 5.
Защо обобщаваш, след като това касае нито теб, нито мен, нито други хора, различни от тези, избрали да живеят така.
Да не отваряме сега и болната тема - децата от предишен брак 😁

# 263
Истината винаги е някъде по средата. Факт е, че много мъже мислят точно както chris78 е писал. Има и много жени, които след обвързване с мъж с деца,  правят всичко възможно връзка им да отслабне (не оневинявам самите мъже, те  са склонни да го допуснат). В България огромен процент от разведените мъже поддържат съвсем спорадична или никаква връзка с децата си. Много мъже наистина смятат,че обвързване и съвместно съжителство  с жена с деца  има много негативи и изисква сериозни компромиси. Същото, всъщност важи и за много жени. Естествено, има втори бракове и дългосрочни връзки, но няма как да се твърди, че шансовете са еднакви с тези на свободни жени под 35 или мъже под 40.

# 264
  • Street of Dreams
Мисля, че мъжете, които "един път се отървали" от брак/обвързване не са в целевата група на авторката. Бях много изненадана от съветите в началото "ти го давай повърхностно и неангажиращо в началото, ДА НЕ ГО ПОДПЛАШИШ, пък се надявай все някой да се обвърже. За мен няма по-противни мъже от тези, които изконно не искат да се обвързват И ГИ Е СТРАХ и смятам че и тя не търси такъв. Винаги има риск нищо да не стане между двама души - и то голям. Но да се надяваш да вържеш някого, за когото раздялата е "отърване", а свободата - висша ценност - това си е голяма глупост. Хората трябва да имат сходни ценности и да се даде знак от самото начало. Иначе се получава неприятно в даден момент и за двамата, след няколко месеца неангажиращи отношения.

На жена с 2 деца, която търси споделено ежедневие, обич и грижа, както каза, не й трябва мъж, който се плаши от обвързване. Да, изборът главоломно намалява, но по-добре сама с децата.

Относно какъв е шансът - аз смятам, че има голям брой свестни хора, които са направили грешен избор в брака си първия път, но това не ги прави неспособни за обвързване - напротив, желаят го. Шанс винаги има, стига да знаеш какво искаш и какво предлагаш. Децата ти са част от теб - ако обикне теб, ще обича и децата ти.

# 265
Въобще защо да говорим за шансове? Шанс винаги има, не са нужни статистически значими данни, щото всичко опира до лично взети решения от двама души. Надявам се, мненията тук и привидно ядливият тон, да не са подхранили страховете, а по-скоро обратното.

# 266
  • София
Относно какъв е шансът - аз смятам, че има голям брой свестни хора, които са направили грешен избор в брака си първия път, но това не ги прави неспособни за обвързване - напротив, желаят го. Шанс винаги има, стига да знаеш какво искаш и какво предлагаш. Децата ти са част от теб - ако обикне теб, ще обича и децата ти.
Не се говори за изконно нежелание, а за 5 месеца, в които тя иска отношенията да се развият главоломно до съжителство. То неженени хора не се събират толкова бързо
Има хора, които все са сбъркали, ако ще да се оженят 5 пъти, защото не гледат реалистично на живота и все отсрещната страна им е виновна.  Пази Боже да налетиш на такъв екземпляр с желание за обвързване (разбирай - да го обгрижваш финансово и сексуално)

# 267
(1) Аз не казвам, че самата жена е непривлекателна. Обаче това, че има две деца е голям минус за евентуално съжителство.
(2) Също така той ми е казвал, че гледа да се среща само с жени с деца, защото след няколко запознанства с бездетни 30-40г. още от съвсем скоро почвали да го подпитват кога ще живеят заедно, не иска ли деца... И сега бяга от такива.
(3)И аз ако остана сам, не се съмнявам, че бих намерил жени за срещи, развлечения, секс - даже няма нужда да излизам по баровете, само в офиса е пълно с разведени (или застаряващи моми) които си търсят. Да се събера обаче да живея с жена с други деца - не бих. Аз си имам вече две,
Няколко неща Simple Smile
- точка 1 противоречи силно на точка 2 Simple Smile От една страна казвате, че две деца е голям минут, от друга приятелят бягал от бездетни, защото не искал да се обвързва
- по точка 3 - ето още един татко с деца, който не се притеснява, че може да си намери. Значи до момента 2ма от 2ма - затова казах, че не го мисля таткото с децата от историята на анонимната. Повечето жени харесват чувствителни и грижовни мъже, а че един мъж говори за децата си, а не за еврофутбол, е положителна характеристика.
- най-важното - относно съжителстването. Не видях до момента нито една от потребителките, които писаха по темата и са с настоящ или бъдещ статут "разведена с деца" да е казала, че търси "съжителство". Даже напротив, мисля, че поне една (а може би и повече, не ми се проверява) казаха, че имали връзка с мъж, но не били готови за съжителство. (2) всъщност подкрепя същото, ако се замислите - разведеният търсел жени с деца, защото очевидно те не драпат за съжителстване толкова.

Затова казах, че и самодостатъчна разведена жена, която не е зла кучка и самодостатъчен разведен мъж, който е като цяло добър баща, не е пияница, побойник и т.н., имат нелоши опции, а децата не пречат. Предимствата им са:
- знаят какво искат (което и при двете страни на първо време не включва съжителство - както мъжът се е опарил и не бърза да иде от трън та на глог, така и жената се е опарила и вярата ѝ в мъжкия пол е силно разклатена и е необходимо време)
- имат самочувствие, особено ако те са напуснали половинката си.
- не бързат за деца, понеже имат такива

Другите логистични неща са преодолими. Вие сте с 2 деца - ако стане грешка и се появи още едно, все ще измислите нещо, на първо време ще смените колата с някой ван предполагам (защо не напишете нещо от мъжка гледна точка и в темата за контрацепцията - там се офоримиха някои интересни дискусии за предпочитания мъже/жени?) Simple Smile) Плюс виждане за през уикенда не е като да живеят нон стоп 4 деца заедно.

Та не че не съм съгласен - напротив. С много неща, които пишете, съм съгласен, просто мисля че не са само тези 4 или колко там групи, които обособихте - разведен/ерген разведена/неразведена, с деца/без деца. Хората се делят и на това какво търсят в партньора (поне 3-4 групи), какви са като личност/характер (умни или глупави, високо/ниско образовани, интроверти/екстраверти, сексуални/не толкова сексуални, мили/спокойни/зли/агресивни), виждане за семейството (еманципирана роля на жената vs. традиционна роля на жената в семейството) и т.н. и т.н.. А като добавим към това и различни изкривявания от типа "бягай с 200 от този" (мъжете си имаме наш вариант на популярния бг-мамма черен списък на мъжките пороци/недостатъци), от които всеки човек има поне мъничко значенки на поне 1-2 от тях, тогава пък съвсем стават безброй групите като вземем предвид кой с какво би направил компромис. Примерно аз бих направил компромис с външност за сметка на други неща, някой друг би направил компромис с характер за сметка на външност и т.н. и т.н.

Последна редакция: вт, 15 яну 2019, 19:37 от Анонимен

# 268
Я питай един господин с ник Scooba какво мисли за 50-годишните мъже и дали са взели-дали.

# 269
БгТатко, разумът може и да казва, че разведен мъж, говорещ за децата си е грижовен, но истинктите казват друго. Няма жена с деца, която да иска да слуша за чужди. На подсъзнателно ниво децата на мъжа са заплаха и разходване не ресурс, който тя смята за полагащ й се.

Общи условия

Активация на акаунт