Разведена с деца - шанс за нова връзка

• 40 823
  • 658
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Напълно подкрепям това, че детето трябва да стои пред желанието на майката за обвързване. Но това в никакъв случай не означава майката да няма връзка или да не създава ново семейство. Просто, както вече казах, адаптационния период, в който да се получи свикване и напазване между детето/децата и новия партньор е от изключителна важност и трябва да бъде продължителен. Много майки го пренебрегват - запознават децата си с новия мъж чак, когато вече нещата са станали сериозни и са решили да заживяват заедно, и тогава стават големите проблеми. Мъжът не е свикнал да бъде пренебрегван заради децата, защото до този момент тя винаги е била сама с него, детето не е свикнало да дели вниманието на мама с някакъв си мъж и така започват проблемите.

Обратният вариант, при който майката запознава детето/децата с всеки новопоявил се мъж в живота й, също не е добър. Трябва да се намери златната среда.

# 466
Абе, има си разни тревожни знаци, които не бива да се пренебрегнат и е добре контактът поне между детето и съответния неподходящ мъж да бъде прекъснат, ако майката толкова не може да се лиши от него изцяло, и има ли ги такива неща, да продължават опити за адаптиране си е мъчение за детето.

# 467
  • София
Абе, има си разни тревожни знаци, които не бива да се пренебрегнат и е добре контактът поне между детето и съответния неподходящ мъж да бъде прекъснат, ако майката толкова не може да се лиши от него изцяло, и има ли ги такива неща, да продължават опити за адаптиране си е мъчение за детето.

Точно това е идеята на адаптационния период. Да могат детето и новия мъж да свикнат, а ако не стане, да се избегне сблъсъка между тях. Не е казано, че трябва да е една година плътно адаптация и после заживяват заедно. Този период, освен за напасване между детето и новия мъж, е важен и за майката. Да види получава ли се, не се ли получава, къде точно куцат нещата, ако са някакви дребни неразбирателства, да може да ги отстрани, ако са сериозни - всеки да си хваща пътя.

При мен специално този период беше 2 години, въпреки, че сина ми беше много мъничък. През първата година той изобщо не разбра дори, че имаме връзка, но пък бяхме почти постоянно заедно.

# 468
Здравейте прекрасни!Нова съм тук,реших да се влюча тъй като съм сигурна че ще получа полезни мнения и съвети,както и че ще мога да срещна хора с подобни съдби!Разведена съм с бащата на детето ми от половин година.Наскоро срещнах мъж,с който всичко вървеше повече от добре.В началото контрирах,тъй като не исках сериозни отношения а ме беше и страх от нови връзки.В последствие с негова помощ  се отпуснах,обещаваше ми бъдеще,правехме планове в дългосрочен план и аз изцяло започнах да се доверявам.Твърдеше че с детето ми няма проблем,интересуваше и всичко беше наред.Летях от щастие,смеех се,бях щастлива най накрая…до преди две седмици!Тогава всичко се промени!
След две негови срещи с родителите му(които аз не познавам).Тогава започна неговото отдръпване,и в един момент ми каза че много ме иска но съм сложна с детето.Бях като ужилена!Човекът който намаше проблем с това,с който говорехме за бъдещето изведнъж да промени мнението си коренно.Каза ми че имал нужда да обмисли.Изчаках го малко и директно го попитах дали ще продължаваме а той ми каза не.Сринах се.Питах каква е тая промяна а той ми каза че няма да ми се обяснява.Пожелах му да бъде щастлив.Ядосана съм на себе си че се доверих и че в момента страдам.Налегнала ме е страшна депресия и апатия и съм в дупка.Не знам как да постъпя и какво да направя за да изляза от тази ситуация!

# 469
  • София
Ами не всеки мъж се справя с тази ситуация. Дори родители да са му повлияли, това си е негово решение. Има хора, които се правят на много храбри и широкоскроени... до момента, в който трябват дела, а не думи.
Връзката ви е била прекалено отскоро, та да хлътнеш и да правиш дългосрочни планове. Но това се научава от такъв лош опит

# 470
  • София
Ще ти мине и ще знаеш занапред да караш по- полека.
С две думи ти се е наситил сексуално, минало е розовото и е останало извинението.

# 471
Aksi_88, според мен не знаеш цялата истина. Смяташ, че си отхвърлена защото "имаш ремаркенце". Въобще не мисля, че е това, просто го използва като оправдание.
Човекът не става за дълъг път. С времето и ще разбереш и защо се е оттеглил от връзката ви. Според мен е срещнал друга - вероятно е влюбчив и обича да гони. Сигурна ли си, че срещите са били с родителите или ги е използвал като оправдание, за да не го търсиш/да не е тук? Което всъщност няма особено значение, но ми се струва, че клониш, че те са го навили да не взема жена с дете. Надали!
Сега си го попреживей и давай напред с малки стъпки.
Това, че този не е ставал, не означава че няма да срещнеш твоята половинка.

# 472
Здравейте прекрасни!Нова съм тук,реших да се влюча тъй като съм сигурна че ще получа полезни мнения и съвети,както и че ще мога да срещна хора с подобни съдби!Разведена съм с бащата на детето ми от половин година.Наскоро срещнах мъж,с който всичко вървеше повече от добре.В началото контрирах,тъй като не исках сериозни отношения а ме беше и страх от нови връзки.В последствие с негова помощ  се отпуснах,обещаваше ми бъдеще,правехме планове в дългосрочен план и аз изцяло започнах да се доверявам.Твърдеше че с детето ми няма проблем,интересуваше и всичко беше наред.Летях от щастие,смеех се,бях щастлива най накрая…до преди две седмици!Тогава всичко се промени!
След две негови срещи с родителите му(които аз не познавам).Тогава започна неговото отдръпване,и в един момент ми каза че много ме иска но съм сложна с детето.Бях като ужилена!Човекът който намаше проблем с това,с който говорехме за бъдещето изведнъж да промени мнението си коренно.Каза ми че имал нужда да обмисли.Изчаках го малко и директно го попитах дали ще продължаваме а той ми каза не.Сринах се.Питах каква е тая промяна а той ми каза че няма да ми се обяснява.Пожелах му да бъде щастлив.Ядосана съм на себе си че се доверих и че в момента страдам.Налегнала ме е страшна депресия и апатия и съм в дупка.Не знам как да постъпя и какво да направя за да изляза от тази ситуация!

Мисля, че трябва да си щастлива, че о време си се оттървала. Каквато и да е причината за отдръпването му говори само и единствено, че не е постоянен в чувствата и емоциите си, а може би и несамостоятелен във вземането на житейските си решения. За какво ти е такъв?

# 473
  • София
Еее, а аз в какви пиеси съм участвала:
м. септември - не мога да преглътна, че имаш дете (на 15 години)
м. ноември - дай да се събираме и да си правим дете (обаче детето е направено, само че не негово, т.е. да правя аборт)
м. декември следващата година, вече съм с 2 деца - сбъркал съм, дай да се събираме и да си правим дете, ама веднага, защото...(ясно защо, аз карам 40-тата си година)
Обаче аз вече съм Тома Неверни и не се връзвам на голи обещания. И си намери друга майка с 2 деца, доста по-млада от мен и без моите лоши спомени, та тя му роди

Последна редакция: вт, 15 юни 2021, 15:19 от Cuckoo

# 474
Ужас!Въпросния е на 34 и при мен беше подобно!Две деца искам,нямам време и т.н трябва да е по скоро.Когато ми каза че съм сложна с детето му казах да намери друга без дете,не искал.Нямам думи!
Как се справи емоционално и излезе от това положение?

# 475
Еее, а аз в какви пиеси съм участвала:
м. септември - не мога да преглътна, че имаш дете (на 15 години)
м. ноември - дай да се събираме и да си правим дете (обаче детето е направено, само че не негово, т.е. да правя аборт)
м. декември следващата година, вече съм с 2 деца - сбъркал съм, дай да се събираме и да си правим дете, ама веднага, защото...(ясно защо, аз карам 40-тата си година)
Обаче аз вече съм Тома Неверни и не се връзвам на голи обещания. И си намери друга майка с 2 деца, доста по-млада от мен и без моите лоши спомени, та тя му роди
Бившият ми възлюбен беше така, даже два пъти му се вързах за събиране. На човека по Коледа му се събждаха мераците за семеен живот, но не изтрайваха до февруари. За малко да си помисля, че сме баджаначки и видях, че твоя си е седнал на задника.

# 476
  • София
Бившият ми възлюбен беше така, даже два пъти му се вързах за събиране. На човека по Коледа му се събждаха мераците за семеен живот, но не изтрайваха до февруари. За малко да си помисля, че сме баджаначки и видях, че твоя си е седнал на задника.
Зависи кога е било, при мен става дума за 2008-2009. Бг-мамма е малка, може пък и да сме баджаначки. Човекът обича да топи перото в служебното мастило, та познавам поне 3. Седна си на г**а,  наближавайки 50, само че аз съм му наборка. Всъщност, изнамерих жена му в отчетните теми за първото й дете

Последна редакция: вт, 15 юни 2021, 17:25 от Cuckoo

# 477
Aksi_88,  стягай се момиче! Срещнала си мъж празнословец - голям на думи, мишка на действия. Не искаш такъв, нали?
От какво ще се скапваш? Сложна си с дете - да, защото се искат топки и любов за да влезеш и приемеш едно семейство като твое.

# 478
  • София
Е, никой не е длъжен, то важи и за жените (не топки, де, но любов се иска)

# 479
Зависи кога е било, при мен става дума за 2008-2009. Бг-мамма е малка, може пък и да сме баджаначки. Човекът обича да топи перото в служебното мастило, та познавам поне 3. Седна си на г**а,  наближавайки 50, само че аз съм му наборка. Всъщност, изнамерих жена му в отчетните теми за първото й дете
И периодът, и склонността да се топи перото там, където си вади хляба съвпада, но онзи, за когото аз говоря, не се кротна и след 50, и няма дете от жена с предишен брак. Явно любителите на топенето имат сходен репертоар. Яд ме е, че тогава не съм чела мамата и съм се връзвала.
Акси, радвай се, че си се отървала сравнително рано, момиче. Дали е ползвал наличието на детето за оправдание или действително мама не не го дава на разведена с дете, не ти трябва такъв.

Общи условия

Активация на акаунт