Разведена с деца - шанс за нова връзка

• 40 962
  • 658
  •   1
Отговори
# 315
  • Пловдив
Както и сама написа едно е мъжът да вижда децата си два пъти в месеца за по ден, съвсем друго е да се грижи за тях всекидневно. Във втория случай за теб и твоите деца почти няма да има време и ресурси.
А защо се очаква да отделя време за нейните, а не за собствените си деца?!!!

# 316
  • София
В мен го има страха какво ще каже бившия,ще ме обвини че съм пропаднала и се страхувам да не ми вземе детето.
Това е ненормалното и винаги убеждавам такива жени, че мъжете само си говорят. А за какво ще те обвини - какво те засяга, нали вече не си с него? Мъжете много обичат да лепят определения, особено когато са зарязани.
Другото, което си написала, е съвсем в реда на нещата.

# 317
  • София
Прясно разведените/разделените трябва да разберете едно - когато в живота на БНД дойде новата тръпка, нещата ще се променят много. Ще бъдете оставени на спокойствие, заплахите за взимане на децата ще секнат, защото новата дама не гори от желание да дундурка чужди деца и е много вероятно да забравят, че имат деца извън задължителните срещи. Така че спокойно - всичко е преходно

# 318
Червена лампа. Ако има бивша свеки, която иска да гледа внучета, никога няма отърване.

# 319
  • София
Като се появят новите внучета от новата снаха, много бързо ще забрави за вече порасналите внуци и ще се насочи към новите, сладки бебенца. Та и това е до време.

# 320
  • Пловдив
Защо го намирате това - бащата и бабата да престанат да се интересуват от собствените си деца и внуци - за нормално и желано, да му се не види?! Astonished

# 321
Намираме за по-удобно бащата и бабата да не са вторачени в тях, защото тогава по-често ги ползват да "наказват" майката чрез тях. Понеже вече няма с какво да я наранят, освен чрез децата. Магдена, няма как да го схванеш това, ако не ти се е случвало. Съвсем добронамерено го казвам. Simple Smile

На мен лично ново бебенце от страна на бащата щеше да ми дойде добре преди години, ама не ме огря. А вече и да се появи, моите ще са пораснали, така че за мен ще е без значение.

# 322
  • София
Намираме за по-удобно бащата и бабата да не са вторачени в тях, защото тогава по-често ги ползват да "наказват" майката чрез тях. Понеже вече няма с какво да я наранят, освен чрез децата. Магдена, няма как да го схванеш това, ако не ти се е случвало. Съвсем добронамерено го казвам. Simple Smile

На мен лично ново бебенце от страна на бащата щеше да ми дойде добре преди години, ама не ме огря. А вече и да се появи, моите ще са пораснали, така че за мен ще е без значение.

Точно така е. Отделно детето се настройва срещу собствената му майка при всяка среща с тях и после на майка му й пламва главата от бисери и тръшкания, докато детето се успокои.

И мен не ме огря. Сега и да се появи бебето ми е все тая вече

# 323
  • Пловдив
ОК, ама едно е, когато детето се настройва, друго е това на потребителката по-горе, която пише, че баща, отделящ много време на собствените си деца, няма да има време за твоите. Аз в контекста И на това попитах.

И наистина ли според вас повечето бивши мъже и свекърви, които проявяват интерес към децата, го правят само с тази цел - да наказват майката, и спират с интереса, когато се появят новата жена и новите деца? Flushed  Би било много тъжно, ако е така.

Последна редакция: вт, 13 апр 2021, 13:56 от Магдена

# 324
Не, всички са различни. Simple Smile Всеки с номера си както се казва Simple Smile

Някои имат капацитет да тормозят и бившата, и новата жена, и бъдещи жертви търсят, такива са мултифункционални Simple Smile Хубавото е, че жени с опит рядко се връзват на тия номера.

# 325
  • София
И наистина ли според вас повечето бивши мъже и свекърви, които проявяват интерес към децата, го правят само с тази цел - да наказват майката, и спират с интереса, когато се появят новата жена и новите деца? Flushed  Би било много тъжно, ако е така.
Които проявяват нормален интерес към децата и се държат учтиво, не са такива.
Но когато изведнъж след развод/раздяла демонстрациите на любов и грижи се умножат, без съобразяване с основния отглеждащ родител - е така. Или  искат да се покажат на околните какви незаменими родители са.
Скрит текст:
Тези дни гледах "От местопрестъплението Вегас", там един сам баща отглеждаше сина си, а майката (наркоманка) тайно ходеше да спи на пода при момчето, и обясняваше, че събирала пари да си наеме жилище и ще живеят заедно. Това как да е, обаче му носеше крадени вещи. Момчето се измъчваше, че я издало, когато Лорънс Фишбърн му каза, че е постъпило правилно, то го заплю

Последна редакция: вт, 13 апр 2021, 15:07 от Cuckoo

# 326
  • Пловдив
Скрит текст:
И аз я гледах тая серия, на заспиване. Grinning
Там обаче съчувствах и на майката, защото - може би в просъница - ми се стори, че наистина и е мъчно за сина и и затова ходи, не само за да пласира краденото, а бащата не искаше да се виждат тя и момчето.

# 327
Едва ли основната цел на поддържане на близки отношения с децата е да се очерни майката, но много често, тя вече е много черна в очите на свекърите, особено ако тя е взела решението за развод. И близостта с децата се използва, за да бъде наказана.  Същото може да го има и при родителите на жената, като съответно бащата и родата му се очернят пред детето. За съжаление, рядко хората си дават сметка кой е основният потърпевш.

# 328
  • София
Виж сега, варианти има всякакви. На моя позната БНД й дава по 2000 лв на месец издръжка за двете деца, остави на всяко дете по 1 апартамент, на нея също, отделно всяко лято ходят заедно - той заедно с новата си жена и дете, тя с новия си мъж и дете + двете им общи деца на море в Гърция. Наемат си голяма вила и си прекарват супер. Обаче истината е, че такива случаи не само са рядкост у нас, а са си направо единични

В повечето случаи нещата стоят така - жената иска развод, мъжа започва да я моли да остане и, когато не стане, започва да заплашва, че ще й отнеме детето. Развеждат се - мъжа започва много стриктно да взима детето по график, че ако може и извън график, за да докаже на майката от какъв добър баща е лишила детето си. Докато детето е при него, то бива заливано от информация, която уж е за негово добро - как новия му татко не го иска, как му пречи, как, когато един ден има братче или сестричка ще започне да пречи в новото семейство, как той е единствения мъж на света, който го обича и ще се грижи за него, каква лоша жена е майка му, как му е изневерявала по време на брака с половината съседи, приятели и колеги и т.н. и т.н. Отделно го затрупва с всевъзможни подаръци, които разбира се майката е отказала да купи, защото е преценила, че са ненужни, но таткото, понеже е най-върховния баща на света, веднага скача да купува. И така превръща двете посещения в месеца при него, като едва ли не ходене в Дисниленд, където всяка прищявка е задоволена. Минава време - мъжа среща нова жена. Обикновено по-млада от него без или с деца - няма значение. Новата дама разбира се изобщо не иска да гледа чужди деца /особено, ако е доста по-младичка и иска да си скитори на спокойствие напред - назад с любимия, вместо да му дундурка децата/, след което срещите на таткото с детето започнат да стават все по-редки, а парите, които преди са харчени за детето, започват да се харчат за новата изгора. И така с времето нещата съвсем се размиват, докато не се започне с дежурните срещи около РД-то на детето и Коледа, когато детето изобщо не иска да ходи при баща си, защото не харесва новата му жена, бащата не иска да го взима, за да не натоварва новата си жена, но и двамата го правят, колкото да отбият номера - таткото да каже, че е взел детето вече за тази година, а детето да си прибере едни 100 - 200 лв. подарък от татенцето

Ето това е масовата история за огромно съжаление.

# 329
  • Пловдив
Т.е. смяташ, че това Е масовата история. Това е същината.
Другото мога да си го представя много добре и без подробно описание, всички сме виждали такива случаи.
И дано не си права за масовостта, де - надявам се все пак, че не си.

Скрит текст:
А, да, и за симетрия - ако новият мъж на майката е "нов татко", то и новата жена на таткото следва да е "нова майка". Wink Шегувам се, разбира се, но не съвсем.
А ако новият мъж на майката също има деца, то майката от нашия случай влиза в ролята на новата на бащата за тях и започва да не иска да идват и т.н. Wink
Ако не, значи и горното развитие не би следвало да е най-масовото. Wink

Последна редакция: вт, 13 апр 2021, 16:13 от Магдена

Общи условия

Активация на акаунт