Разведена с деца - шанс за нова връзка

• 40 952
  • 658
  •   1
Отговори
# 345
И наистина ли според вас повечето бивши мъже и свекърви, които проявяват интерес към децата, го правят само с тази цел - да наказват майката, и спират с интереса, когато се появят новата жена и новите деца? Flushed  Би било много тъжно, ако е така.

Не, естествено, че не е вярно. Всички твърдящи обратното имат прекалено голямо Его и си мислят, че са център на вселената.
Децата си имат история с баща си, баба си и дядо си. Как няма да искат и те и възрастните да продължат връзката си, като само до преди няколко месеца са живеели в твоя дом, пътувал си по света с тях, тичал си по спешни кабинети през нощта, знаеш им кътните зъби и болките в малките им душици...
Но, не, тук е "важна" майката, тя да бъде наранена чрез децата, брей, че простотия!!!!
Тя, майката сама си се наранява, удряйки се в суровата реалност!
Родът се определя от мъжа, това е от веки веков! Ще си изоставя аз децата от моя род, че да й е лесно на майка им, ха-ха!
А колко злоба от родата на майката отнасят милите, които са копие на баща им!

# 346
Родът се определя от мъжа, това е от веки веков!

Родът се определя от този, който се грижи за децата. Фамилното име би могло да се определя И от друго, зависи. Малко по-премерено, по-добре за всички.

# 347
  • София
Дарсия, напълно възможно е и се случва доста често. Дори не го правят нарочно, а някак сменят фокуса и това, започва да важи "далеч от очите - далеч от сърцето". И зависи какво и колко имат да делят материално и емоционално.

# 348
Да, бе, как не се сетих, че само жените имат прекалено голямо его! Когато напуснах бащата на детето ми, той така и така беше спрял да се интересува много от нас, заваляха заплахите, че щял да го открадне и какво ли още не... Видяхме се случайно след 4 години и той беше истински изненадан, че съм продължила живота си без него, щастлива съм и изглеждам добре! Да не говорим пък колко потресен беше от факта, че имам интимни отношения с друг мъж!!!
Та хайде моля ви се да не квалифицираме само жените. Животът не спира заради една раздяла, както очевидно си мислеше той. Да не говорим за другото безумие, в което вярва - детето (понеже е момче) щяло да има нужда от него, когато станело тийнейджър! Ама не позна, защото детето стана тийнейджър, който няма изградена връзка с баща си и съответно нито го търси, нито му споделя нещо. Та така при нас. Остана си със заплахите и празните надежди...

# 349
За самото дете е важно и полезно да има връзка с баща си и с майкка си. Аз затова съм преглътнала своето отношение и моите си се виждат колкото искат с баща си. Като съпруг съм го оценила за неподходящ, но какъв баща е ще кажат децата някой ден. Не ми е било лесно да взема това решение. Просто всички факти сочат, че децата, ако са в лоши отношения с някой от родителите си, това им тежи.

Повтарям им само да си гледат детството и да не се занимават с историите на големите, особено с минали такива.

Иначе 10 години по-късно и аз имам до себе си мъж, който ме обича, още едно дете, нов бизнес и нов дом. При мен раздялата беше за добро.

# 350
Аз никога не съм ограничавала контактите им, просто баща му нямаше желание, а когато проявяваше такова, веднъж, два пъти в годината, не съм била пречка да се видят. Просто го правеше в неподходящо време - кой нормален човек би поискал да се види с детето си на 2 години в 23,30 ч? И след това да обвинява майката, че не разрешава Flushed Каня го на следващия ден в нормално време, когато детето не спи, но той така и не се появява. Няколко пъти така и спрях да се връзвам.

# 351
Така е, насила хубост не става. При нас контактите са винаги при бабата и дядото, те имат желание да си виждат внуците. Бащата май се прави, че и той живее там Simple Smile При нас е весело Simple Smile

# 352
За съжаление баба му, от страна на баща му, почина още докато беше съвсем малък, а тя ни обичаше и двамата безкрайно... Дядото реши, че му е твърде тежко без нея и тъй като няма кръвна връзка с детето (бащата е осиновен), спря да ни търси. Аз поддържах известно време контакт и правехме срещи, докато не каза един ден да го оставя на мира. Оставих на него да реши кога иска да ни потърси. Е, вече 10 години не е намерил повод за това. Сега се опитвам да убедя тийна да го потърси, просто да се видят, обаче ми отказва упорито. Продължавам да работя в тази посока. Дядото му е възрастен, може да стане късно, докато се накуми.

# 353
Здравейте и аз съм разделена от 2 месеца с БНД,в началото мислех че ще остана сама завинаги.Бившият ми мъж ми втълпи че когато остана сама съм щяла да пропадна,а никога не съм имала забежки и не съм давала повод От известно време започнаха двама мъже да ми пишат.Аз не искам все още дълги и обвързващи връзки.Единия от тях иска неангажираща връзка,другия ме кани да излизаме на срещи и т.н.С нито единия от тях не съм излязла все още.В мен го има страха какво ще каже бившия,ще ме обвини че съм пропаднала и се страхувам да не ми вземе детето.Но в същото време се чувствам и кофти че будя интерес в мъжете колкото и нелепо да звучи.Страхувам се и съм адски объркана а искам човек на който да мога да се обадя отвреме навреме.Нормално ли е да се чувствам така😥

Уверявам те, че е пълно с мъже, които искат неангажиращи отношения. За мен е  червена лампа обаче, ако още преди да сте се запознали, някой каже подобно нещо. Има една порода мъжлета, които чисто и просто искат безплатен секс и жената да идва да им кацне върху интимните части за половин-един час и после да си ходи, без да вложат нито внимание, нито 2 лева за някакво излизане с нея. Те обикновено и не стават в леглото, свидливи са дори душевно. Аз под неангажиращи отношения на жена с дете разбирам просто да не се ангажира и да няма отговорност да е втори баща, съпруг, да няма ангажимент към всички битовизми, свързани със съвместно съжителство и общ бюджет, а не просто някой, който предлага секс със съмнително качество. Една жена има нужда и от социален живот, да поизлезе някъде, да се отпусне, а не да е само на работа, в своята или нечия къща, по училище, ДГ и пр. ангажименти с детето, и е по-приятно това да става с партньор. Не че не може и сама да излезе на вечеря, да гледа филм, на излет или уикенд в някой приятен хотел. Просто е по-приятно да е с някого, което не значи, че връзката е ангажираща.

# 354
  • София
Тоест той да прави това, което тя иска, но да не й се пречка, когато тя не иска е ок А когато той иска тя да прави каквото той иска и да не му се пречка, когато той не иска, не е ок. Всъщност и двамата под "неангажираща" имат предвид да получат колкото може повече за колкото може по-малко.

# 355
Аз за себе си знам, че мога да имам несериозна връзка, когато не съм влюбена истински. Мен тогава не ме вълнува вярност и подобни. Естествено, такива връзки могат да съществуват кратко. Защото ти писва да се виждаш с човек, за когото ти е все едно дали ще го видиш пак утре или след 2 години. Но са по-добре от седене сам вкъщи и страдания (за мен поне).

# 356
Да, естествено, че и двамата, като са свободни и имат желание, прекарват време заедно. Аз поне не очаквам един мъж да стои без работа и други ангажименти, в нисък старт кога ще го повикат.

Но чисто и просто много по-малко компромиси бих направила с физическата част, умението за приятно прекарване на времето и дразнещите привички за някой, с когото съм в неангажиращи отношения. Примерно, с някои недостатъци в секса може да се направи компромис в името на някакви по-важни качества като характер и пр., ама за някой с когото основно правиш секс, не би трябвало да те вълнува колко е добър по душа и пр., ако не става сексуално. С някой, с когото си се ангажирала и живеете заедно, е обяснимо, че все в някой момент може да е изморен, изнервен от проблеми в работата, да не му е добре чисто здравословно, да има притеснения за близки и пр., но ако е някой, с когото просто се въргаляш, по-добре да си оставя лошото настроение и проблемите у тях си. За дразнещи привички и черти на характера също

# 357
Да, бе, как не се сетих, че само жените имат прекалено голямо его! Когато напуснах бащата на детето ми, той така и така беше спрял да се интересува много от нас, заваляха заплахите, че щял да го открадне и какво ли още не... Видяхме се случайно след 4 години и той беше истински изненадан, че съм продължила живота си без него, щастлива съм и изглеждам добре! Да не говорим пък колко потресен беше от факта, че имам интимни отношения с друг мъж!!!
Та хайде моля ви се да не квалифицираме само жените. Животът не спира заради една раздяла, както очевидно си мислеше той. Да не говорим за другото безумие, в което вярва - детето (понеже е момче) щяло да има нужда от него, когато станело тийнейджър! Ама не позна, защото детето стана тийнейджър, който няма изградена връзка с баща си и съответно нито го търси, нито му споделя нещо. Та така при нас. Остана си със заплахите и празните надежди...
Бива ли да не потънеш във всемирна скръб! Па и друг мъж намерила, малиииии! Някои хора се имат за незаменими и незабравими.

# 358
  • София
Има хора, за които липсата на връзка/връзки е като спиране на живота. За други връзките не са важни и спокойно могат да си живеят и без тях. А за жените твърде често е важен материалният аспект на връзката и това, че ако не са във връзка все едно не са пълноценни жени. За мъжете е плътският и битовият аспект също, макар и да не им влияе толкова дали връзката ги кара да се усещат пълноценни мъже. Говоря за случая "след брака и имането на деца".

# 359
  • Пловдив
Родът се определя от мъжа, това е от веки веков!

Родът се определя от този, който се грижи за децата. Фамилното име би могло да се определя И от друго, зависи. Малко по-премерено, по-добре за всички.
Аз пък не знам защо, но мислех, че родът се определя от всеки, който е родител. Биологичен или поне документален (при осиновяване, донори и т.н., казвам го за пълнота).

Общи условия

Активация на акаунт