Разведена с деца - шанс за нова връзка

• 40 779
  • 658
  •   1
Отговори
# 540
Аз пък бих заходила отдалеко - "Ани, днес ще дойде един мой приятел да ми преинсталира компютъра/смени един ключ за лампата/смени пантите на онзи шкаф в твоята стая, който виси грозно."
Бих избрала той да дойде под предлог да поправи такова нещо, което се върши за 15 минути и да си отиде. След няколко дни може пак да дойде за нещо дребно, после пак и така Simple Smile на 14 години детето бързо ще стопли, че този чичко много време прекарва с майка му, но вече ще е посрещнало госта учтиво и по-трудно ще премине към демонстрация на неприязън.
С директно обявяване на отношенията рискуваш да генерираш здрав отпор заради лоялност на детето към бащата. А така заобиколно не натоварваш детето да взема решения дали ще ви трови живота или не. Дай на детето си възможност да го приеме, без да се чувства като предател на баща си.
Аз представих новия си мъж доста необмислено направо като "моят приятел", но просто имах късмет те да го приемат. Обаче други мои приятелки нямаха същия късмет.
Едит - сега прочетох за изпълненията на бившия ти мъж, но все пак внимавай.

# 541
  • някъде там
Аз пък бих заходила отдалеко - "Ани, днес ще дойде един мой приятел да ми преинсталира компютъра/смени един ключ за лампата/смени пантите на онзи шкаф в твоята стая, който виси грозно."
Бих избрала той да дойде под предлог да поправи такова нещо, което се върши за 15 минути и да си отиде. След няколко дни може пак да дойде за нещо дребно, после пак и така Simple Smile на 14 години детето бързо ще стопли, че този чичко много време прекарва с майка му, но вече ще е посрещнало госта учтиво и по-трудно ще премине към демонстрация на неприязън.
С директно обявяване на отношенията рискуваш да генерираш здрав отпор заради лоялност на детето към бащата. А така заобиколно не натоварваш детето да взема решения дали ще ви трови живота или не. Дай на детето си възможност да го приеме, без да се чувства като предател на баща си.
Аз представих новия си мъж доста необмислено направо като "моят приятел", но просто имах късмет те да го приемат. Обаче други мои приятелки нямаха същия късмет.
Едит - сега прочетох за изпълненията на бившия ти мъж, но все пак внимавай.
Проблем с идването за кратко, е че той е от друг град делят ни 100км. Wink, Мислех за такъв вариант, но някак неискрено ми е. На нейна приятелка родителите се разделиха преди 2 години и тя преживя с нея развода. Много сме си говорили на тази тема. На нея й прави впечатление, че говоря дълго по телефона и на шега ми прави понякога коментари, но все още не съм споменала, бях на крачка да й кажа, но някак изпуснах момента.
От него не съм крила, че имам дете знае от самото начало. Приема го, дори споделя че много се притеснява дали ще го приеме, и ако случайно не стане какво ще правим...

# 542
  • София
Имаш връзка от няколко месеца и вече имаш планове? И ще вкараш детето в тази каша? Спри се малко и си охлади главата!  Махни емоциите и мисли рационално! Какъв е този, българин ли е, що за персонаж е?

# 543
Разбирам:grinning: е, явно дъщеря ти вече е наясно, така че използвай следващото ѝ подмятане и сподели. Пожелавам ти успех!

# 544
  • някъде там
Имаш връзка от няколко месеца и вече имаш планове? И ще вкараш детето в тази каша? Спри се малко и си охлади главата!  Махни емоциите и мисли рационално! Какъв е този, българин ли е, що за персонаж е?
Българин е да, работи в чужбина в транспортна фирма. Да мисля и рационално, не е само емоция. Когато дълги години не си бил приеман за значим в нечий живот и си правил и невъзможното да вървят нещата, в един момент оставаш без сили. Всеки има право на своето щастие. Чудя се с бившия бяхме в една дълга опознавателна серия над 5 години преди да се появи детето, после съвместно съжителство и пак не вярвах на това което се случи пред очите ми и което чух да говори на детето и срещу мен всичко което избълва. Понякога срещаш човек и имаш усещането, че го познаваш от цял живот, не се притесняваш да бъдеш себе си, не подбираш думите си и т.н.

# 545
  • София
И веднага искаш да го бухнеш в живота на детето си. Защото ти се чувстваш значима. А имаш дъщеря, която е на14. И искаш след запознанство от няколко месеца и сладки планове в прегръдка в леглото всичко изглежда розово и искаш всяка сутрин да се будиш до него. Хм, ок. Ако дъщеря ти ти сервира подобна история как ще ти се види? Рационално мислене ли ще е?

# 546
Синът ми е почти на 17 г, не живея с друг мъж след раздялата с баща му (преди 15 години), но имам връзка. Въпреки всичко миналото лято стана дума за гаджета, казах му, че ето - аз имам, но реакцията беше изненада: ама как така имаш гадже? Не може - ти си ми майка! Така че с тийновете никога не се знае Wink

# 547
  • някъде там
И веднага искаш да го бухнеш в живота на детето си. Защото ти се чувстваш значима. А имаш дъщеря, която е на14. И искаш след запознанство от няколко месеца и сладки планове в прегръдка в леглото всичко изглежда розово и искаш всяка сутрин да се будиш до него. Хм, ок. Ако дъщеря ти ти сервира подобна история как ще ти се види? Рационално мислене ли ще е?
Не се нуждая от упреци, а идеи как да се случат нещата. Не съпоставимо е спрямо дъщеря ми мисля Wink

# 548
  • София
Не й се връзвай на Андариел.
Повечето неща ги е прочела в някаква книга, но не й е ясно как са приложими в живия живот.

# 549
  • София
Не са упреци. Искаш и толкова. Ок, твоя воля. Съвсем е съпоставимо. В момента мислиш като пубер, а не като възрастен човек. Като гледам не отричаш описанието на ситуацията, защото е вярна. Обезумяла от любов. Сега и веднага, на всяка цена.

# 550
  • някъде там
Не са упреци. Искаш и толкова. Ок, твоя воля. Съвсем е съпоставимо. В момента мислиш като пубер, а не като възрастен човек. Като гледам не отричаш описанието на ситуацията, защото е вярна. Обезумяла от любов. Сега и веднага, на всяка цена.
Щом една жена се е разделила с някой с когото не е била щастлива и е намерила друг, колко време трябва да е минало, за да се приема за нормално и да не бъде съдена ?!?!? Не го схващам така аз ...

# 551
  • Sofia
От мен имаш Успех!
И спокойно, ти хубава връзка имаш с дъщеря си.
От вас двете си зависи това да продължи и занапред.

# 552
  • София
Никой не те съди. Голяма жена си, не става въпрос само за твоите желания и щастие. Няколко месеца блянове по време на любовни срещи нищо не означават. Не бързай, още не го познаваш никак този мъж, за да го вкарваш в живота на дъщеря си.

# 553
Маймунка, сгрешила си, че питаш тук. Ще получиш упреци от мнооого моралните бг мами. Моята дъщеря беше малко по- малка от твоята. Запознах я със сегашния ми съпруг след съвсем кратка връзка, просто знаех, че той е моят човек. Драми е нямало никакви. Ти си познаваш най- добре детето, ти си решаваш.

# 554
  • някъде там
Маймунка, сгрешила си, че питаш тук. Ще получиш упреци от мнооого моралните бг мами. Моята дъщеря беше малко по- малка от твоята. Запознах я със сегашния ми съпруг след съвсем кратка връзка, просто знаех, че той е моят човек. Драми е нямало никакви. Ти си познаваш най- добре детето, ти си решаваш.
Благодаря ♥️

Общи условия

Активация на акаунт