Той ще живее с нас

• 8 603
  • 113
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Виждала съм чудесно поддържани входове на панелни блокове, явно хората не водят съседски войни. Сещам се, че има доста военни панелки, те не че са  от каймака на нацията, но голяма част от тях поне имат прилични пенсии и някакво чувство за ред
Мда, нашият блок е от два входа - единият на летците, другият на авиоинженери. Та, прилични хора са, с прилични доходи. Прошляци няма. Блокът е саниран, напудрен, с работещи радиатори в общите части. Не си заменям жилището за нищо на света. А и цената му е колкото кутийка-ново строителство, в която масово народът се е натъпкал, защото е престижно! Ми не, мерси. Вкъщи могат да се поберат и 10 човека.

Какво стана с авторката? Да не се засрами и се залетя да събира багажа за квартира.  Mr. Green А може и рецепти да разучава.

# 91
  • някъде в орбита...
С него преди време живяхме на квартира близо година, но не си заслужават парите хвърлени за наем, никой от нас не готви, все храна нямаше. Стаята ще я ремонтираме и ще си я правим по наш вкус, пък и ще помагаме на семейството ми.
Какво научих от цитираното:
- нямаме пари за наем, нямаме пари да си купим, но "ще помагаме на семейството ми". Пита се, с какви пари, след като явно нямате...
 - ако никой не готви, храна няма, и решението ви е да тичате при мама както всяко друго 10-годишно, как тогава решихте, че сте достатъчно големи за живот заедно (риторичен въпрос)...
- интересно ми е щом за едната храна си плюете на петите, какво ще правите когато дойдат истинските проблеми?
- ако приемаш мама и бате за "семейството ми", ти реално все още се държиш за полата на мама. С гаджето няма да сте семейство, ще играете на такова...

# 92
  • Varna
Може бате и да и е ударил един, два задвратника, ако и на него така е казала,
както е написала в темата, а той баш не е бил съгласен с мечтата и...
А, може и да се лъжа и сЯ да са метнали деЦката да я правят по техен вкус....та
затова няма време да дойде да сЪ пУФали.

# 93
  • Down south
С него преди време живяхме на квартира близо година, но не си заслужават парите хвърлени за наем, никой от нас не готви, все храна нямаше. Стаята ще я ремонтираме и ще си я правим по наш вкус, пък и ще помагаме на семейството ми.
Живели сте отделно и не е имало какво да ядете? Сега ще се настаните в дома на майка ти, за да има?
Изглежда, че не вие двамката ще помагате на семейството ти, а то на вас.

Ако темата отразява реална ситуация, в което се съмнявам, майка ти не би трябвало да подслонява приятелят ти. Щом ще си играете на семейство, стягате се и отново заживяват сами, а не висвате на нечия шия, защото имало стая, ток отопление, храна и пр.

# 94
Най-добре отделно! От личен опит ти го пиша.
Никой да не ви се меси, никой да не ви се бърка. Като има някой нужда от помощ помогнете си, но до там. Идеята ти за спестяване е добра, но ще видиш, че ще дойде момент, в който или и двамата, или един от вас ще ги прежали тия пари, но няма да иска/те да сте толкова народ на едно място.Насочете се към ипотека, ако имате възможност,там поне знаеш защо плащаш всеки месец. Ипотеката се изплаща, наема(квартирата) никога. Но това е когато имате възможност, щом нямате за момента,тогава търсете квартира.
Но пък щом си се разбирате за сега...................
Поживейте малко па.... да видите.

# 95
Ужасно е двойката да живее в детската стая на момичето. Как изобщо си се хванала с такъв, който не може да ти осигури квартира или жилище, за какво ти е?! Да го носиш на гърба си цял живот и да те дърпа надолу?

Наистина е жалко и грозно някои хора да имат такъв паразитен и прагматичен начин на мислене. Може хората да се обичат просто.

Иначе ситуацията е наистина неприятна. Ако съдя по набора на авторката, вероятно са още студенти без сериозни приходи. Според мен такова съжителство би увредило връзката им, може би е добре да заживеят заедно на по-късен етап, когато могат да си позволят спокойствие.

# 96
Не сте прави да обиждате майката на авторката. Тези от вас, които са майки на пораснали деца, едва ли всички могат да се похвлят, че са възпитали децата си точно както им се е искало.
Нека тази с перфектното дете, първа да хвърли камъка!
Едно знам от опит, че не се възпитава с постоянна критика и "Аз на твоите години ни..."

Авторке, от опит ти казвам, че в началото ще ви харесва и постепенно напрежението ще ескалира. Не е възможно нормално съжителство на три "семейства" в един дом. Много скоро ще започнете да се дразните едни на други и малките пререкания лавинообразно ще прерастват в ежедневни скандали.
Научи се да готвиш, всъщност е забавно, ще видиш! Прави различни ястия всеки ден и така ще разберете, кои са ви любими. Живейте си отделно и не разваляйте любовта си с битовизми,както и отношенията си с твоето семейство. Научете се на отговорности, за да ви е по-лесно един ден да бъдете родители! Успех ви желая! 💕

# 97
  • София
Да,има го момента,че мъжът си усеща дома като от детството и не може съвсем да вземе нещата в свои ръце и да превключи ролята,но това се коригира.Зависи си и от жената де.
Скрит текст:
Иначе по написаното от авторката на темата много се смях,особено с частта,че "няма храна".
Представих си как отиват да живеят на квартира и търсят храна из стаите,по ъглите,под мебелите....Тя храната се купува и готви.Ако не можеш,учиш се.Или си докарваш доходи да ходиш на ресторант или да поръчваш за вкъщи всеки ден.
Малко е несериозно:"там нямаше храна и си отидохме при мама" Grinning
Предполагам,че момичето още не го е ударило животът и не знае,че някои(повечето)неща се правят,дори да"не можеш"и да "не искаш" Simple Smile

Трещерица
2 са тоалетните при нас.Учудващо,но за 6 години никога,никога не сме се засичали и изчаквали.
Това пак си е до разбирателство.Всеки знае кога излиза и се прибира другия и с едно съвсем леко съобразяване можем да не си пречим грам Simple Smile
Всъщност не, не се коригира. Не разбирам защо масово момичетата си мислят, че щом изкарат мъжа от детската му стая и той мигом ще се промени и ще стане друг човек. Няма как да се промени възрастен индивид с вече изградени навици и начин на мислене. И после се почват битовите проблеми и караници, понеже жена не може да го промени, а той не иска да се порменя. Ако сега лежи на дивана и чака вечер с майка му да му прислугвате, като излезете сами да живеете ще е същото, но ти няма с кого да поделяш както сега доманикските задължения.

По отношение на авторката на темата - е нЕма такъв мързел! Големи станали да живеят заедно, ама  ги мързи да ги сготвят и да се отглеждат сами  Sick. Ами ако и брата си завъди семейство в детската стая? Crazy А майка ви няма ли право на личен живот, спокойствие, мъж? Или следва да ви готви и дундурка во веки?

# 98
Съседи в на майка ми блока са в три панелни стаи - хол, кухня, спалня и баня. Живеят майка и баща, син+снаха+дете и дъщеря+зет. Абсолютно съм изумена как се побират...
ПС: една от причините да се разделя с предния ми приятел беше, че след 2 годинишна връзка не искаше да излезем на квартира. Каза ми „имам си апартамент, за какво да плащам наем”. Като под това имаше предвид, че живее в стая в многостаен апартамент заедно с майка си, баща си, сестра си+гаджето и куче. Мии, мерси...

# 99
Всъщност не, не се коригира. Не разбирам защо масово момичетата си мислят, че щом изкарат мъжа от детската му стая и той мигом ще се промени и ще стане друг човек. Няма как да се промени възрастен индивид с вече изградени навици и начин на мислене. И после се почват битовите проблеми и караници, понеже жена не може да го промени, а той не иска да се порменя.
Скрит текст:
Ако сега лежи на дивана и чака вечер с майка му да му прислугвате, като излезете сами да живеете ще е същото, но ти няма с кого да поделяш както сега доманикските задължения.

По отношение на авторката на темата - е нЕма такъв мързел! Големи станали да живеят заедно, ама  ги мързи да ги сготвят и да се отглеждат сами  Sick. Ами ако и брата си завъди семейство в детската стая? Crazy А майка ви няма ли право на личен живот, спокойствие, мъж? Или следва да ви готви и дундурка во веки?
аз си мисля /може и да греша де/, че в началото на връзката може повече да повлияеш. мъжа уж е по влюбен и по можеш да го хванеш да помага и да свикне да го прави. пък и да не стане, няма да си вложил 6 години да градиш тази връзка и ако нещата не се получават по лесно ще можеш сложиш край.
изведнъж както 4-5 човека са се грижили за домакинството, ти имаш 1 стая да оправиш, оставате ти и жена ти тепърва да разпределяте кой какво ще прави. и бебето като дойде...

# 100
  • София
Всъщност не, не се коригира. Не разбирам защо масово момичетата си мислят, че щом изкарат мъжа от детската му стая и той мигом ще се промени и ще стане друг човек. Няма как да се промени възрастен индивид с вече изградени навици и начин на мислене. И после се почват битовите проблеми и караници, понеже жена не може да го промени, а той не иска да се порменя.
Скрит текст:
Ако сега лежи на дивана и чака вечер с майка му да му прислугвате, като излезете сами да живеете ще е същото, но ти няма с кого да поделяш както сега доманикските задължения.

аз си мисля /може и да греша де/, че в началото на връзката може повече да повлияеш. мъжа уж е по влюбен и по можеш да го хванеш да помага и да свикне да го прави. пък и да не стане, няма да си вложил 6 години да градиш тази връзка и ако нещата не се получават по лесно ще можеш сложиш край.
изведнъж както 4-5 човека са се грижили за домакинството, ти имаш 1 стая да оправиш, оставате ти и жена ти тепърва да разпределяте кой какво ще прави. и бебето като дойде...
Toчно. В момента там са много хора и всеки като побутне малко, някои повече  Mr. Green и всичко е подредено и чисто, а Вервам има 1 стая за поддръжка. Обаче като излязат сами и ще се види в чудо, защото 90% нещатата ще чакат на нея, а като дойде и бебето ще стане  Crazy. От тази гледна точно не е практично да се живее повече от няколко месеца с роднини. Хубаво е като искаш серозни отношения да се отделиш самостоятелно. Както има разлика между това дали ще се живее в един дом с един човек /а не всеки у тях си и на срещички/, така има разлика и дали ще се живее с родители и роднини в един дом или отделно. Обаче да се живее с години с роднините, мъжа да е свикнал да го обгрижват 2 жени и после да се очаква, че този мъж ще се промени е абсурдо. Ама Вервам да се вЕрва Wink

# 101
Да,има го момента,че мъжът си усеща дома като от детството и не може съвсем да вземе нещата в свои ръце и да превключи ролята,но това се коригира.Зависи си и от жената де.
Скрит текст:
Иначе по написаното от авторката на темата много се смях,особено с частта,че "няма храна".
Представих си как отиват да живеят на квартира и търсят храна из стаите,по ъглите,под мебелите....Тя храната се купува и готви.Ако не можеш,учиш се.Или си докарваш доходи да ходиш на ресторант или да поръчваш за вкъщи всеки ден.
Малко е несериозно:"там нямаше храна и си отидохме при мама" Grinning
Предполагам,че момичето още не го е ударило животът и не знае,че някои(повечето)неща се правят,дори да"не можеш"и да "не искаш" Simple Smile

Трещерица
2 са тоалетните при нас.Учудващо,но за 6 години никога,никога не сме се засичали и изчаквали.
Това пак си е до разбирателство.Всеки знае кога излиза и се прибира другия и с едно съвсем леко съобразяване можем да не си пречим грам Simple Smile
Всъщност не, не се коригира. Не разбирам защо масово момичетата си мислят, че щом изкарат мъжа от детската му стая и той мигом ще се промени и ще стане друг човек. Няма как да се промени възрастен индивид с вече изградени навици и начин на мислене. И после се почват битовите проблеми и караници, понеже жена не може да го промени, а той не иска да се променя. Ако сега лежи на дивана и чака вечер с майка му да му прислугвате, като излезете сами да живеете ще е същото, но ти няма с кого да поделяш както сега доманикските задължения.

По отношение на авторката на темата - е нЕма такъв мързел! Големи станали да живеят заедно, ама  ги мързи да ги сготвят и да се отглеждат сами  Sick. Ами ако и брата си завъди семейство в детската стая? Crazy А майка ви няма ли право на личен живот, спокойствие, мъж? Или следва да ви готви и дундурка во веки?
На 200% съм съгласна с Афродита!

# 102
  • София
Моя мъж започна да готви след като свеки почина. Чудо, казвам ви! Обаче с ежедневното подреждане и почистване се мъча аз.
Всъщност и двамата се променихме много като останахме сами. Понякога казвам, че тогава станахме истинско семейство.

# 103
Съветвам авторката да прочете темите  - където дъщеря се оплакваше, че мъжа й слушал силно музика и щяха да се избият с тъщата. И онази дето съпругът не пипвал нищо, а тъстовете купуват лекарства за детето  . ААа и Камелия ли беше от Америка с проблемите със сина и снахата.

# 104
  • София
Съветвам авторката да прочете темите  - където дъщеря се оплакваше, че мъжа й слушал силно музика и щяха да се избият с тъщата. И онази дето съпругът не пипвал нищо, а тъстовете купуват лекарства за детето  . ААа и Камелия ли беше от Америка с проблемите със сина и снахата.
Кремена е, но те нейните се изнесоха, освен това там девойката беше отишла в къщата на бъдещите свекъри, тук е обратното - мунчо отива заврян зет да дели 1 кенеф с тъщата и ... как му се пада брата на авторката ... вуйчо? Ама нали им готви жената, ще търпят, пък и после бебето ще дундурка.... как да не е семейна идилия Crazy

Общи условия

Активация на акаунт