Азиатска козметика и грим 7

• 48 471
  • 748
  •   1
Отговори
# 285
От тези, които е снимала LOTUS бях хвърлила око на Neogen и Purito. Коя според вас е по-подходяща за 40+ годишна, смесена, сравнително светла кожа със склонност към зачервяване?
Днес сутринта ми пристигна известие за пратка в пощата, но не кварталната, а на Гурко 7. Видях, че там е офис на ЕМS Bulpost. Предполагам, че е от Yesstyle, но не съм сигурна, може и от Розата да е. Често ли пристигат там пратките и това означава ли, че е прескочила митницата? Flushed
И двете слънцезащити си много хубави.
За първи път чувам пратка да е отиша на Гурко. Да не е с някаква специална доставка? Иначе -да, щом не е митническо известие , значи е прескочила трапа Simple Smile Всички пратки к-packet / обикновената доставка винаги са ми  пристигали в пощенския клон по адрес. Виж си проследяването в сайта на Бг пощи-там на последния ред пише в кой клон е пакета.

# 286
Здравейте, бихте ли ми препоръчали някаква маска и дневен/нощен крем за комбинирана до мазна кожа склонна към акне. В момента съм овладяла малко положението с пъпките, но имам останали белези.

тук има акция на продукти за акне
https://www.stylekorean.com/search/pyunkang%20yul%20acne.html

Благодаря, но се надявах някой евентуално от личен опит да препоръча нещо. А и честно казано вече сякаш отбягвам продуктите, които са насочени специално към акне, главно заради някои доста агресивни съставки.

# 287
    LOTUS,благодаря за споделената информация bouquet
   Понеже и аз съм 40+,суха кожа,склонна към пигментация,си записах прилежно всичките продукти и брандове от твоя пост  Blush Моля те, само да споделиш от къде купуваш продуктите на BRTC?

# 288
Здравейте, бихте ли ми препоръчали някаква маска и дневен/нощен крем за комбинирана до мазна кожа склонна към акне. В момента съм овладяла малко положението с пъпките, но имам останали белези.

тук има акция на продукти за акне
https://www.stylekorean.com/search/pyunkang%20yul%20acne.html

Благодаря, но се надявах някой евентуално от личен опит да препоръча нещо. А и честно казано вече сякаш отбягвам продуктите, които са насочени специално към акне, главно заради някои доста агресивни съставки.

препоръчвам продукти с Aha/bha (изгарят пъпката и по-бързо минава) , охлювеният на cosrx, както и почти всички на тая марка или ако не искаш охлюви  може хиалуроновата киселина на Mizon (по-бързо зарастване без белези)

# 289
  • Zagreb CROATIA
    LOTUS,благодаря за споделената информация bouquet
   Понеже и аз съм 40+,суха кожа,склонна към пигментация,си записах прилежно всичките продукти и брандове от твоя пост  Blush Моля те, само да споделиш от къде купуваш продуктите на BRTC?

Celine, от немския Амазон.Дойдоха за отрицателно време , няма митница, няма транспортни ... 😁 Ето линк :

https://www.amazon.de/gp/aw/d/B074P227TB/ref=ya_aw_od_pi?ie=UTF8&psc=1

https://www.amazon.de/gp/aw/d/B01ISZ54CM/ref=ya_aw_od_pi?ie=UTF8&psc=1 🙂

Последна редакция: нд, 20 яну 2019, 15:55 от LOTUS

# 290
Лотус, това са пилинг падове, а не маска

# 291
  • Zagreb CROATIA
Лотус, това са пилинг падове, а не маска

О, съжалявам много, сбъркала съм снимката ...😊
В Amazon има също :
https://www.amazon.com/gp/aw/d/B00PKXCJI8/ref=mp_s_a_1_8_a_it?ie … uL&ref=plSrch

# 292
Мале, момичета, аз съвсем съм изпуснала влака - 41 отговора в старата тема и 20 страници в новата, направо сте машини. Ама като нямам какво ново да кажа и не влизам, така ще е...
Поръчах си на cepolab biogenic essence от mega deal, него чакам в момента.
Иначе за нови впечатления, вече втори път използвам ексфолиращите падове на cosrx. Не съм много наясно какъв видим ефект трябва да очаквам (някой ако може да ме светне), знам, че ексфолират. Понасят ми, което много ме успокои, защото за първи път използвам киселини. Освен това, след двойното почистване, по тампона виждам мръсотия, което показва, че действат. Доволна съм! Още една препоръка, за която ви благодаря! Hug

# 293
Леле, 20 страници за 10дни Simple Smile Много добре ни върви темата Grin
Някой пробва ли вече азуленовите падове на PETITFEE- Azulene Ultra Soothing Pads? По принцип на Dermatory азуленовата серия ми е в уишлиста, но докато й се наканя и изчезна от сайтовете.
Скрит текст:

Rubyrubyshop са пуснали безплатна обикновена доставка (без проследяване), и безплатен k-packet при 3 артикула. Не видях срок до кога важи. Дано да е за постоянно Simple Smile

Последна редакция: нд, 20 яну 2019, 20:13 от Viola Tarakanova

# 294
Минавам да си похваля пачовете за очи на Heimish, Hydrogel Eye Patch, Bulgarian Rose Water  - много по приятни и с по-добър ефект от  Petitfee, Black Pearl & Gold Hydrogel Eye Patch са. течноста в която са е по-гелообразна, розата не е натрапчива, но се усеща приятно, не ми се приплъзват, като другите и мога да ги сложа и да си върша нещо, докато са на мен. Малко по-финни и нежни са от тези на Petitfee, скъсах единия с нокти, докато го поставях.
LANEIGE - Lip Sleeping Mask - очаквах чудеса, ама не им се получи, имам балсами на една БГ марка с пчелен восък, които ми помагат повече в борбата със сухите устни.
Etude House - Sunprise Mild Watery Light SPF50+ PA+++ (50g) - явно не го ползвам в правилна комбинация, защото след като си мина стъпките и го нанеса ( обикновенно с крема на Corxe) ми става като кир.  Приемам идей за нов.
Тонера на Nada - The Toner - не е това което очаквах, не че е лош, но ме дразни олиото в него, иначе опаковката му е жестока, децата я запазиха за игра. Искам нещо което да прилича на Benton, Aloe BHA Skin Toner, For All Skin Types и тук ще помоля за подсказки.
Innisfree- My Real Squeeze Mask -по гадна маска не бях ползвала скоро, нито ми допадна, какво прави на моята кожа, нито ми допадна как мирише, нито като материя от която е направена - никога повече! Ще си търся други или ще си взимам на Чамос от Лили.
А, поръчках си на Benton, Cacao Moist and Mild Serum и днес ще си го взема от пощата Simple Smile

# 295
  • София
За слънцезащита може да опиташ тази с центела на Purito http://jolse.com/product/purito-centella-green-level-safe-sun-sp … p;display_group=1 - чудесна текстура, усеща се като грижа за кожата, а не слънцезащитен продукт. Ароматът е билков, но на мен ми харесва.

Втора вечер ползвам про-ретиноловото олио на Isa Knox. Не мога да му видя състава в cosDNA, но мисля, че подобно на другите продукти от серията ретинолът е много назад в състава. Засега ми харесва много - не е мазно, но е богато. Избистря доста тенът и по-бързо зарастват едни 2 стари пъпчици (мразя ги, това да бориш бръчки и пъпки не си е работа!). Ще видя с останалите мостри какво се получава и или ще поръчам пълноразмерен, или още 10-20 сашета с мостри.

По отношение на рутината при употребата имам въпрос. Ретинол вечер, витамин С сутрин. Не вървят да се съчетават заедно, доколкото помня. Нощната маска, която чакам обаче има вит. С в състава, мога ли да я съчетавам с ретиноловото олио?

Последна редакция: пн, 21 яну 2019, 12:51 от Harpalike

# 296
  • Germany
Harpalike, и аз така то бръчки ли, пъпки ли. Все си мислех, че като стане време за бръчки ще съм приключила с пъпките, но те не ме оставят. Сега положението е добре, две петънца трябва само да поизчезнат.  Аз да похваля Hanskin - Cleansing Oil & Blackhead (BHA). За хора с комбинирана и мазна кожа е идеално. Малко е странно, не е мазно, а по-скоро като водичка. Нанася се на суха кожа и после с топла вода се разтърква. Дали маха спирала не мога да кажа, защото аз преди това ползвам напоени с мицеларна вода тампончета, които притискам леко към очите и веждите. Обаче чудесно чисти черни точки по нослето.

shay, аз ползвам този крем за дневен в момента TONYMOLY - The Chok Chok Green Tea Watery Cream . Харесва ми, мисля че не е оптимален вариант, но не ми дразни, не се опъпчвам от него, лекичък е, попива бързо, хидратира, но не ми омазнява кожата. Но наистина нещо с охлюви ще е много добре.

Последна редакция: пн, 21 яну 2019, 12:51 от PeaPink

# 297
  • Reasonford Manor
Втора вечер ползвам проретиноловото олио на Isa Knox. Не мога да му видя състава в cosDNA, но мисля, че подобно на другите продукти от серията ретинолът е много назад в състава. Засега ми харесва много - не е мазно, но е богато. Избистря доста тенът и по-бързо зарастват едни 2 стари пъпчици (мразя ги, това да бориш бръчки и пъпки не си е работа!). Ще видя с останалите мостри какво се получава и или ще поръчам пълноразмерен, или още 10-20 сашета с мостри.
И аз имам мостри на това олио и всичко, което успях да открия относно състава е екстракт от босилек, богат на β-каротин (прекурсор на ретинол) и екстракт от хвойна.. На няколко места видях, че се ползва след тонер - а мислех, че като е масло е накрая на рутината. Допускам, че има силикони, именно заради липсата на усещане за мазен продукт, а консистенция на такъв.
Впрочем в MISSHA Time Revolution Night Repair New Science Activator Ampoule също има ретинол, но е толкова назад в състава (който е изумителен по брой компоненти!), че не бих му обърнала внимание - някъде преди феноксиетанола и...пептидите Simple Smile
И още един ретинолов серум с добри отзиви - съчетава ретинол и ретинил палмитат, съответно 0.4% и 0.06%.

Вит.С и ретинол в една рутина би могло, ако кожата е привикнала поотделно с всяка една съставка. Но по принцип уж не е препоръчително. Съмнявам се, че в маска витамин С ще е в раздразваща форма и.. количество Simple Smile

Последна редакция: пн, 21 яну 2019, 13:19 от Catalano

# 298
shay, пускам ти инфо за кожа склонна към акне, което вече е споделяно назад в темите и обсъждано Simple Smile Конкретни продукти са +алтернативи, хубави, пробвани, бюджетни. Коментирали сме ги не веднъж в темите, а има и много ревюта за тях в нета, и съм сигурна, че можеш да си подбереш подходящ сред тях. btw на Pyunkang Yul серията за акне е потенциално разкошна -марката е страхотна, съставите са хубави и като цяло в корейската грижа няма "агресивна" борба с акне.

Скрит текст:
... За мазна и акнеитична кожа са подходящи продуктите на COSRX,PURITO и Benton, както и всичко с центела азиатска (назад в темата сме коментирали доста, има и линкове) и мадекасол; също така пантенол, охлюв, ниацинамид, азелаинова киселина.

Започва се  със задължително двустепенно почистване: 1. Heimish All Clean Balm (много добър състав без мин.масло, което би утежнило акнето),
втора стъпка
Cosrx Good Morning Gel
Purito Defence Barrier ph cleanser
Pyunkang Yul Cleansing Foam 150ml

Почистване с лека химическа ексфолиация - COSRX One Step Original Clear Pad (или Neogen); COSRX Two In One Poreless Power Liquid 100ml

Тоник
PURITO Fermented Complex 94 Boosting Essence 150ml
PURITO Centella Green Level Calming Toner - 200ml
ETUDE HOUSE Soon Joong toner

Грижа
Витамин Ц-
TIA'M My Signature C Source - 30ml
PURITO Pure Vitamin C Serum - 60ml
Rohto MELANO CC  Vitamin C

Серум/ампула
PURITO Green Level Buffet Serum 60ml ⠀⠀
PURITO Snail Repair Advanced Serum - 60ml⠀⠀⠀⠀⠀⠀
BENTON Snail Bee High Content Essence 60ml
BENTON Snail Bee Ultimate Serum 35ml
Elrastory Alpine Healing Serum 30ml
iUNIK Propolis Vitamin Synergy Serum 50ml
IUNIK Black Snail Restore Serum 50ml
Leejeeham Propolis Ampoule

Лосион/крем
Purito Centella Green Level Recovery Cream - 50ml
Jart cicapair cream
Apieu madecassoside cream
MISSHA Near Skin Madecanol Cream
Etude House Soonjung 5-Panthensoside Cica Balm
BENTON Snail Bee High Content Lotion

Локално
Ампула COSRX Centella Blemish Ampule
CIRACLE] Red Spot Pink Powder 16ml
Стикери за пъпки Cosrx черни/червени

Слънцезащита
A'PIEU Madecassoside Sun Cream SPF39, PA++ 40g -физ.филтър, центела азиатска
ETUDE HOUSE Soon Jung Mild Defence Sun Cream - 25ml (SPF49 PA++)- физ.филтър, пантенол
Innisfree fig brightening sun cream spf 50 физ.филтър
Too cool for school air sun primer - матиращ крем, физ.филтър
Too cool for school air sun cica lotion - крем с физ.филтър, центела азиатска

Sheet masks:
BENTON Snail Bee High Content Mask pack
BENTON  Goodbye Redness Centella Mask Pack
A'PIEU Cicative Zinc Sheet Mask
Mediheal Teatree Care Solution Essential Mask 10ea

Night pack
COSRX Low pH BHA Overnight Mask (има центела)
COSRX Ultimate Nourishing Rice Overnight Spa Mask

Това са  примерни продукти, както и алтернативни варианти. Стъпките (освен първата почистване, и последната слънцезащита) се съобразяват с нуждите.

Harpalike, по принцип няколко активни съставки могат успешно да се съчетаят в една рутина ако знаеш какво правиш. Всичко зависи от кожата, процентите, пауза между нанасянията и тн. Аз като се замисля в момента прилагам едновременно самостоятелно силни киселини, вит.С , ниацинамид, пиптиди, плюс съдържащи ги в състава си продукти.  Съмнява ме в олиото да има някакъв сериозен процент ретинол (в Missha е под 0.004% ако не се лъжа). Корейците като цяло не го харесват.

# 299
Изчетох всички ревюта до тук, благодаря ви за споделената информация.
Може би си спомняте, че ползвах падове с киселина на NEOGEN wine, след това поръчах тези на NEULII.
Еми вторите не ми харесват, лепнат ми и трябва да отмия след тях, докато на NEOGEN не отмивах.
Тези на NEULII взех покрай ползване на 2бр. мостри, доста ми допаднаха тогава, не лепнеха, не  се наложи да ги отмивам сега с цяла кутия не зная защо се получи по тоя начин.
Ако ви попадне промоция на NEOGEN дайте ми знак, за да си взема отново.

Общи условия

Активация на акаунт