Азиатска козметика и грим 7

• 47 836
  • 748
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Catalano, ползвах тонер и след това маската, трета и отгоре останалото количество, но не мисля, че е правилно, защото е доста "мазна" и не знам доколко беше смислено да слагам трет след това... но ми беше ден за ползването му.
Аз ползвам вече трет само 3 пъти в седмицата, преди ползвах ежедневно, но да ти кажа съществена разлика в състоянието на кожата от по-рядкото ползване не виждам. Поне нямам вече много сухи участъци и раздразнение. Имаше период от време в който кожата ми беше на големи червени петна. Аз нямам пъпки, черни точки и много бръчки. Като теб боря отпускане на контур, но много се съмнявам, че ще повлияе на този проблем.
Извинявам се за отклонението от темата, но пиша от GSM и не знам как да скрия текста.

# 391
  • Prismatica Aerie
Еми, много ми е полезно мнението ти и винаги следя как ти се отразяват различните продукти, защото сме горе-долу на един хал Blush Не смятам, че е голямо отклонение от темата, защото все пак ползваме корейска козметика и съчетаваме с третиноин - вярвам, че и на други е от полза. Аз мажа всеки ден, но ще разредя, защото беленето е нетърпимо понякога - това е перманентно нарушена кожна бариера и оттам други ядове..
И аз намазах трета след маската и стана мазало общо-взето - не бих могла да кажа, че кожата ми е поела всичко, по-скоро спалното бельо... Sweat Smile

Днес пробвах Benton  Fermentation Eye Cream и имам чувството, че нищо не съм сложила. Със сигурност се държи добре под грим и разбирам, защо е толкова харесван.

# 392
Здравейте,
Чета ви от доста време и сега се включвам вече и с отзиви. Съжалявам за дългия пост
и от телефона не виждам как да го скрия.  Кожата ми е смесена... Зимата- нормална към суха, а лятото нормална към мазна, през останалите сезони е нормална. На 36 г съм, имам няколко фини линии на челото, рядко излизат пъпки, нямам белези, налични няколко малки петънца, видими пори на носа. За двойно почистване използвам следните продукти, като разлика не виждам кой продукт ще е. Млякото го използвам по същия начин като олиото, а не на тампончета.
За втора стъпка използвам Bioderma Sensibio Gel Moussant.
Тониците са:
Харесвам ги и двата. Не са тежки, не лепнат и кожата след тях е мекичка.
Серуми:
Охлювения на Мизон не ми хареса... усещам алкохола в него и като действие не видях ефект. За сметка на това обожавам Mizon All in one snail repair cream - ползвах го и като 1ва стъпка след измиване, и като крем и като носител за масло /супер бързо и лесно попива като се смеси с масло за последна стъпка/ - кожата след него винаги е мека и изгладена. Ще си го взема за лятото отново.
Следват кремчетата: Харесвам ги и трите, леки кремчета са. Ползвала съм още Sulwasoo +first activating serum  бях купила 10 тестера - разкошен аромат, кремчето омекотяваше кожата и толкова.
В момента ползвам и COSRX Rice overnight spa mask -  харесвам я, избистря и омекотява кожата.
Слънцезащити:
На Apiuе крема е със физични филтри и много ми изсушава кожата, определено е за лятото. А на Пурито не ми харесва само аромата, тежък на билки, който изчезва до 10 минути.
Последна категория:

Apiue #21 е много светъл и за мазна кожа /на мен ми изсушава/, Мизон ми сивее и се забива в порите и изсушава кожата, https://Миша е идеален  #21 - слива се с тена и стои много естествено и без да изсушава кожата.
В момента чакам Melano Cc spot essence  и паста за зъби Sangi Apagard /реминализираща/. Пазарувам от Джолси или ибей /f2plus1, lovely-love-chan0509, ideaseller_kr, roseroseshop/.

# 393
  • София
Catalano, точно заради нарушената кожна бариера се стреснах и намалих ползването на трет. Аз  не съм критерий относно ползването на азиатска козметика, защото започнах преди окало 6 месеца и все още съм на етап "обучаваща се", но мога да кажа, че кожата ми не е изглеждала толкова добре, колкото е в момента и съжалявам, че не съм я "открила" преди 10 години, макар че и преди съм ползвала качествена бяла козметика.
Относно Benton , съм ползвала минита, но за мен е "лека  серия".

# 394

Ето я и моята поръчка от намалението на Benton в stylekorean Blush

# 395
Jolse стартираха mega deal.
Някои серуми са на хубави цени.
Хм,и при мен няма Mega Deal - нито в сайта, нито в приложението, нито са обявили във фейсбук, а винаги го правят?! Да не са се объркали за малко и да са го изтрили? Пусни, моля те, един линк към секцията Simple Smile

atom4e, много интересно, че A`pieu слънцезащитата ти е суха. Аз съм със суха кожа и я ползвам почти ежедневно, като отивам на спорт или имам излизане  в квартала, и нямам никакво изсушаване, опъване и тн. Според мен и като гледам продуктите, може би ти липсва хидратация и липиди между серумите и слънцезащитата, защото два от  тях са ексфолиращи и съответно изсущаващи (охлювения и ретинола), а в бъфета мисля също няма достатъчно хидратация. Мадекасасид крема на A`pieu и лосиона на Cerаve са твърде леки.
Съжалявам, че не си останала доволна от крема на Sulwhasoo Simple Smile За мен, след повече от година и половина активна употреба на корейска козметика, това си остава един от най-уникалните продукти! Точно вчера го възхвалявах, защото ми бяха излезли някакви леки възпаления на бузата и като се намазах с него ги успокои за 2-3часа и това не е за първи път. Да- не е много богат и трябва да се съчетае с правилната цялостна грижа, но той и е разработен като по-универсален и подходящ за всеки тип кожа. Имат си други линии като за много суха и зряла кожа. 

# 396

atom4e, много интересно, че A`pieu слънцезащитата ти е суха. Аз съм със суха кожа и я ползвам почти ежедневно, като отивам на спорт или имам излизане  в квартала, и нямам никакво изсушаване, опъване и тн. Според мен и като гледам продуктите, може би ти липсва хидратация и липиди между серумите и слънцезащитата, защото два от  тях са ексфолиращи и съответно изсущаващи (охлювения и ретинола), а в бъфета мисля също няма достатъчно хидратация. Мадекасасид крема на A`pieu и лосиона на Cerаve са твърде леки.
Кремовете определено са леки и недостатъчни, когато използвам слънцезащитата на   Apieu  капвам към крема, който ще използвам и 2 капки масло за лице на Khadi, иначе просто изпръхвам с него. А Sulwhasoo беше първата корейска грижа, която пробвах преди вече почти година и половина, но и рутината ми беше различна и тепърва навлиза в корейската грижа за кожата. Не съм се отказала от марката, но все още опознавам различните съчетания.
Гелчето на Биодерма скоро ще ми свърши и търся отзиви за innisfree blueberry rebalancing cleanser, pyunkang yul cleansing Foam или heimish all clean grean Foam? Загледах и  овлажняващата пяна на Papa recipe. А за серум съм се насочила към Skinfood royal honey propolis serum. Още умувам.

# 397
  • София
Виола, не мога от апа да копирам.
Сутринта имах известие за mega deal за намалената категория серуми до 42%. Всички продукти на -20%, а други на -25%. Не че е много голямо намаление. През и-нет браузър не се ли виждат?

# 398
Виола, не мога от апа да копирам.
Сутринта имах известие за mega deal за намалената категория серуми до 42%. Всички продукти на -20%, а други на -25%. Не че е много голямо намаление. През и-нет браузър не се ли виждат?
Не, няма мега дийл. Има намаление на серуми, но то май не е ново

# 399
  • София
Значи са ме заблудили полубудна на едно кафе само.
Промо периодът на серумите е 25-27 януари

# 400
Поръчах JMsolution - Marine Luminous Pearl Sun Stick SPF 50+ PA++++,  пристигне ли веднага започвам да нанасям над къшана и ще кажа какъв е резултата.

# 401
Поръчах JMsolution - Marine Luminous Pearl Sun Stick SPF 50+ PA++++,  пристигне ли веднага започвам да нанасям над къшана и ще кажа какъв е резултата.
Теди, Чакам с нетърпение да споделиш получава ли се, че само го слагам и вадя от кошницата Simple Smile

Harpalike
, това са си стандартните седмични намаления Simple Smile Като е mega deal си е в отделна секция и на всички артикули е обозначено MD. Като гледам намалението на серумите е до 29ти и нищо чудно мега дийл да е на 30 и 31.01.

Скрит текст:
И втората поръчка от NowZenith и влязла в БГ. Много са бързи се оказа -за по седмица пристигат нещата

# 402
Оф и nowzenith, само с пейпал работят. Толкова години се инатя да не си правя пейпал.

Последна редакция: нд, 27 яну 2019, 15:08 от zari65

# 403
  • София
А каква е разликата между този и лайт версията? Аз трябва да взема нещо за дъщеря ми, че лятото по цял ден е навън, а едва ли ще е стриктна с мазането с крем...

# 404
Здравейте, и аз при вас.
Вчера направих първите си 2 поръчки от yesstyle - патчове: 2та вида за очи на JAYJUN и едни за лице на COSRX, които мисля да режа и пак да ползвам за очи. Също така поръчах COSRX - Acne Pimple Master Patch, че от време на време излиза по някоя пъпчица, както и нощните маски за лице и устни на LANEIGE.
Мега дийлът при мен е празен на http://jolse.com/category/mega-deal/588/

Общи условия

Активация на акаунт