Азиатска козметика и грим 7

• 48 453
  • 748
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Viola, уж знам... То в почти всеки корейски продукт има или ницаинамид и/ или пептиди, а серумът с витамин С ми е като сутрешна молитва. Засега не е имало поражения. Вчера опитах някаква европейска глинена маска в пакетче (виновна съм - нещо като guilty pleasure са ми опитите на боклучави еднократни масчици) - такова щипане, дърпане и мъка с корейски продукт не може да се постигне, колкото и страшни да изглеждат съставките.
За олиото на Isa на нищо смислено не попаднах - нито на английски, нито на руски. Ще му дам още малко шансове.

Catalano, мерси за линка. Ще се запозная по-подробно с продукта.

# 301
  • Стара Загора
Здравейте, момичета Hug Моля да ми препоръчате ББ крем . Имам на Миша,  ползвала съм на Skin79 , но искам нещо различно. Не искам да е от най-покривните, по-скоро нещо леко или средно покривно. С комбинирана кожа съм. В първите страници на сегашната тема има постнат клип на  една влогърка рускиня, която хвали охлювения на Lioele. Ако някой го ползва моля да сподели мнение.

# 302
Ако не се лъжа - Вит Ц и ниацинамид не се съчетават, тъй като Вит Ц неутрализира ниацинамида и той няма да действа просто, а не че ще раздразни кожата или ще предизвика някаква кофти реакция

# 303
Ако не се лъжа - Вит Ц и ниацинамид не се съчетават, тъй като Вит Ц неутрализира ниацинамида и той няма да действа просто, а не че ще раздразни кожата или ще предизвика някаква кофти реакция

Смята се, че е така, но самите изследвания, но базата, на които  са правени тези изводи са спорни. В момента има доста продукти, които успешно съчетават ниацинамид и вит.С (например PURITO Pure Vitamin C Serum). Зависи от формата на Вит.С и концентрацията на ниацинамида, а и при изчакване 30 минути между  нанасянията повечето съставки си се самонеутрализират върху кожата и не влияят на последващите стъпки.
И все пак това е приложимо само ако знаеш какво, и защо го правиш, и си познаваш кожата Simple Smile

Последна редакция: пн, 21 яну 2019, 19:46 от Viola Tarakanova

# 304
Момичета, идвам пак за съвет.
Приятелка имам, която е със страшни пигментни петна след почивка в Доминикана.
Вече година не минават и май стават по-зле.
Не е ползвала корейска козметика, но пък даде една чанта пари за разни други прехвалени.
Може ли да ми препоръчате какво точно да и взема и кое след кое да използва, възможно най-ефективно.
Благодаря!

# 305
При много петна и силни по-добре на дерматолог с лазер да ги махне и да се съсредоточи после да пази резултата.

Последна редакция: вт, 22 яну 2019, 10:07 от zari65

# 306
Карамел, почти цялата азиатска козметика е с избелващи съставки. Основните, за които се сещам са витамин С, ниацинамид, арбутин.. Според типа кожа вече трябва да си подбере козметиката, тоници, есенции, серуми, кремове и т.н. Но може да ползва витамин С сутрин, че защо не и вечер, той помага много за пигментни петна. Чака се преди и след нанасяне с другите стъпки. И задължително силна слънцезащита през деня. Това трябва да й стане основен навик, като дишането. Grinning Аз дори и вкъщи, и в мрачно време зимата си слагам слънцезащита. Азиатците имат огромно изобилие ако реши да избере тяхна. Насочи я към нас и нека почете малко като има време, много е писано назад. Ако реши нека се включи и да пише, ще й помогнем. Много момичета си изчистиха кожата с азиатска козметика, включително и аз, но иска постоянство, да не кажа фанатично постоянство и малко търпение. Simple Smile

# 307
Благодаря, момичета!
Аз също съм от тези,които изчистих лицето, но аз по-скоро с Гликолова киселина.
От може би 6 месеца използвам вече корейска козметика и съм влюбена във всичко, до което се докосна.

# 308
Някой знае ли къде може да се провери срока на годност на Caolin cosmetics? /Where is pore?/ В известните няколко сайта не откривам нищо.

# 309
Карамел, IceIce го е написала прекрасно -  нека направо приятелката да попрочете назад в темите и като се ориентира да пита , защото има адски много подходящи корейски продукти, но е много трудно да се препоръчва от "нищото". Все пак е и комплексна грижа и няма как от едно кремче да се очаква магически ефект за 1 месец Simple Smile
Аз, след една торба пари за козметика и дерматолози, преборих ужасна пгментация с корейската грижа, но пия и добавки, плюс постигнатото се поддържа ежедневно. При мен има и утежняващи фактори, че петната са провокирани от заболяване и  трябва да си ги коткам и обгрижвам ежедневно. Ако при въпросната дама е само слънчева пигментация, точно сега е подходящото време за третиране.

LOSHKA, не разбрах въпроса Simple Smile Всички корейски продукти обикновено имат точно и ясно обозначен срок но производство/годност.

# 310
това, което виждам на няколко продукта е: 1.  CAA1K.  2.   EB001 и под него EF001.  Исках да видя дата на производство защото го взех намалени.

# 311
Момичета, идвам пак за съвет.
Приятелка имам, която е със страшни пигментни петна след почивка в Доминикана.
Вече година не минават и май стават по-зле.
Не е ползвала корейска козметика, но пък даде една чанта пари за разни други прехвалени.
Може ли да ми препоръчате какво точно да и взема и кое след кое да използва, възможно най-ефективно.
Благодаря!

Иглена мезотерапия поне 3 процедури и после корейска ако иска.

# 312
Момичета, това ми пристигна днес.
Пощальона ми звънна, че имам една пратка, а като отидох в пощата се оказаха четири.. От известно време били там ми измънка едната служителка, гузно някак. Joy И аз се чудех какво са тези забавяния, ти бива празници и почивни дни и все пак.. С удоволствие забелязах, че са ми пратили мострички на innisfree почистващо олио със зелен чай и ябълка. Аз нямам такива и масленото измиване го правя с ленено семе или кокосово масло от био магазина. Добре ми е, но реално не съм пробвала други.. Побързах да се мацна с тонера на some by mi на сгъвката на лакътя и отстрани на врата сутринта и засега съм ок. След онези мистериозни пъпки около брадичката съм решила всеки продукт да го вкарвам постепенно, след тест и един по един. Искам да ви кажа, че винаги съм смятала кожата си за крайно нечувствителна, но ето какво ми се случи и не знаех от какво. Усложних си живота, защото започнах наведнъж много нови продукти. В интерес на истината така и не разбрах от кой се обринах.. Но изключих повечето и започнах наново да ги вкарвам един по един, и съм ок.
За сметка на "нечувствителната" ми кожа пък очите са ми проблем. Често се е случвало да ми парят и сълзят от козметика и гримове. Някои може би помнят като си взех Hada Labo Koi-Gokujyun UV White Gel SPF 50+ PA++++ и написах, че изпитвам известен дискомфорт с очите. Еми потвърди ми се, че е от този продукт. С друг нямам проблем. Пробвах и като Зоро да се мажа с друг като маска около очите, а другата част от лицето с Хада Лабото, не и не. Много съм разочарована! Категорично повече на лицето няма да го ползвам, чудя се мога ли да го оставя за лятото за тяло примерно или да го дам някой друг да го ползва.

# 313
IceIce, ще чакам отзиви от тоника. Засега само положителни коментари виждам Simple Smile

# 314
  • София
IceIce, съветът ми е да не ползваш кокосово масло за лице, дори и при маслено измиване. Има много висок комедогенен индекс и не е добро решение - запушва порите на лицето. Пъпките много вероятно е да са от него.

На мен пъпки два пъти са ми излизали от корейска козметика - първият път от едни ампули с хайвер на Skin Food (направо стана страховито) и втори път от една нощна маска с витамини, която пък се оказа чудесна за ръце и крака.

Общи условия

Активация на акаунт