Азиатска козметика и грим 7

• 47 777
  • 748
  •   1
Отговори
# 510
ето и моите нещица от днес  Simple Smile   

Момичета,бих искала да ви попитам за лятото какви неща ползвате,като сутрешна и вечерна грижа? Любопитно ми е,защото ,така като гледам доста от нещата,които ползвам сега би трябвало да отпаднат newsm78

# 511
# 512

Момичета,бих искала да ви попитам за лятото какви неща ползвате,като сутрешна и вечерна грижа? Любопитно ми е,защото ,така като гледам доста от нещата,които ползвам сега би трябвало да отпаднат newsm78

Céline, моля те да дадеш след време мнение за маската на Dr Jart+.

През лятото смятам да елиминирам очевидно ретинола, както и витамин Ц серумът и да мина на много лека като консистенция слънцезащита. Върти ми се от няколко дни и идеята сутрешната ми грижа да се състои само от 2-3 кожи тоник (загледала съм I'm from ricе, който казват, че не става за мазна кожа, но си мисля, че ако съм само с него без крем ще се получи) и ще се върна към по-концентриран ниацинамид от 10%, сега съм с 5% и то не всеки ден. За анти-ейдж грижа съм загледала ампулата с galactomyces на Manyo Factory и Buffet на Пурито.

# 513
(загледала съм I'm from ricе, който казват, че не става за мазна кожа, но си мисля, че ако съм само с него без крем ще се получи)
Тоникът оставя кожата супер сочна, почти мазна изглежда, затова мисля че на мазна кожа няма да се хареса.
Но ако ти харесва такъв ефект, ще ти хареса и тоникът.

# 514
А за тези има ли някой отзив, опаковките са сладурски и този кушон се чудя за дъщеря ми.
http://jolse.com/product/seantree-uv-white-cushion-15g/18254/?ca … p;display_group=1

# 515
(загледала съм I'm from ricе, който казват, че не става за мазна кожа, но си мисля, че ако съм само с него без крем ще се получи)
Тоникът оставя кожата супер сочна, почти мазна изглежда, затова мисля че на мазна кожа няма да се хареса.
Но ако ти харесва такъв ефект, ще ти хареса и тоникът.

А не, точно това изобщо не ми харесва, тези дни даже сама си се кефя колко добре ми стои лицето след като започнах да слагам пудра по техниката на Пони Grinning Благодаря, значи ще мина може би на вариант Б, тоника на Бентън с охлюва или ето това : http://jolse.com/product/primera-miracle-seed-essence-150ml/7008 … p;display_group=1

# 516
Lodsi, големи красоти Heart Ще чакаме отзиви, и мен по-специално ме интересува има ли разлика между червения и зеления Vegitoks.

Зари , и аз така правя като Мишел- първо маската хубаво я намачквам в пакета да се разнесе есенцията и после при самото вадене леко изцеждам. Докато разгъвам маската есенцията от ръцете е нанасям с потупване, отгоре маската и след 5-10 минути донамазвам отгоре от серума. Ако има остатък мажа по тялото или с 2-3 тънки тампончета направо в пакета и в хладилника.

# 517
И аз нещо подобно  правя само частта накрая с тампончетата пропускам, но вече малко ми тежи като отделено време, пък ефектта не е кой знае какъв, кожата после си е в добро състояние, но няма нищо уау. Като че ли откъм хидратация си е взела вече каквото и трябва и повече не поема. Ще поизчакам малко преди наново да сложа.

# 518
А не, точно това изобщо не ми харесва, тези дни даже сама си се кефя колко добре ми стои лицето след като започнах да слагам пудра по техниката на Пони Grinning Благодаря, значи ще мина може би на вариант Б, тоника на Бентън с охлюва или ето това : http://jolse.com/product/primera-miracle-seed-essence-150ml/7008 … p;display_group=1
Не съм ги ползвала,
Хубави за мазна кожа, с изчистени състави, са двата тоника на IsnTree-с алое и с чай.
Аз ги имам и двата, но чаят съм го оставила за лятото, защото го дават за мазна кожа и за сега мисля че ще ми е доста лек /много е хвален и от Мария, и от Рене/
 Алоето е страхотен,омекотява, хубаво се наслоява на  7 скин, като водичка е и попива веднага.Вижда ми се универсален продукт, който би се харесал на всеки.
Друг такъв е на Pyunkang yul essence toner,също е с хубав състав и е универсален продукт.

# 519

Céline, моля те да дадеш след време мнение за маската на Dr Jart+.

През лятото смятам да елиминирам очевидно ретинола, както и витамин Ц серумът и да мина на много лека като консистенция слънцезащита. Върти ми се от няколко дни и идеята сутрешната ми грижа да се състои само от 2-3 кожи тоник (загледала съм I'm from ricе, който казват, че не става за мазна кожа, но си мисля, че ако съм само с него без крем ще се получи) и ще се върна към по-концентриран ниацинамид от 10%, сега съм с 5% и то не всеки ден. За анти-ейдж грижа съм загледала ампулата с galactomyces на Manyo Factory и Buffet на Пурито.

Ще дам,разбира се,но не знам кога ще и дойде времето,че натрупах толкова много неща,че се чудя от къде да го подхвана  newsm47 Но ще ти кажа,че я поръчах въз основа на мнения на момичета тук в темата,така че, би трябвало да е ок.
Valandin,аз пък доколкото разбрах серума с витамин С може да се полза лятото,но не сигурна как стоят нещата с ниацинамида newsm78  Надявам се  отново на помощ от съфорумките тук,че не ги разбирам много действията на съставките Blush

# 520
Не знам дали е коментирано, ако е съм пропуснала и търсих информация в нета за физическа и химическа слънцезащитна. Намерих тези статии за доста полезни.
https://www.drdoppelt.com/physical-vs-chemical-sunscreen/
И тази на български. Обяснението какво е SPF ми беше интересно.
https://zdraven.bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D1%82%D1%80%D … 0%B8%D1%82%D0%BD/

# 521
Valandin,аз пък доколкото разбрах серума с витамин С може да се полза лятото,но не сигурна как стоят нещата с ниацинамида newsm78  Надявам се  отново на помощ от съфорумките тук,че не ги разбирам много действията на съставките Blush
То няма 100% точна формула,зависи от навиците на всеки индивидуално.
Ретинол и Арбутин се спират още пролетта.Сега нямам време да сложа линк, но арбутинът реално е естествен източник на едно вещество,като антибиотик и аз не бих го ползвала дълго време.

Вит.С, киселини и ниацинамид-може целогодишно.
Но ! ЗАДЪЛЖИТЕЛНО спираш киселините и вит.С 2-3 седмици преди море.
Киселините заради опасност от петна, вит.С най-вече заради слънцето но и заради тена.
Това обаче е за хора които по дифолт си ходят на работа и са с нормално ежедневие.
Ако примерно си с малко дете и си по цял ден навън,или примерно освен на море,ходиш и на басейн лятото често, и т.н. ...... си съобразяваш режима.
Познавам хора които ползват Ретинол и целогодишно-по веднъж в седмица,обаче примерно не ходят на море и не използват други активни съставки.

# 522
То няма 100% точна формула,зависи от навиците на всеки индивидуално.
Ретинол и Арбутин се спират още пролетта.Сега нямам време да сложа линк, но арбутинът реално е естествен източник на едно вещество,като антибиотик и аз не бих го ползвала дълго време.

Вит.С, киселини и ниацинамид-може целогодишно.
Но ! ЗАДЪЛЖИТЕЛНО спираш киселините и вит.С 2-3 седмици преди море.
Киселините заради опасност от петна, вит.С най-вече заради слънцето но и заради тена.
Това обаче е за хора които по дифолт си ходят на работа и са с нормално ежедневие.
Ако примерно си с малко дете и си по цял ден навън,или примерно освен на море,ходиш и на басейн лятото често, и т.н. ...... си съобразяваш режима.
Познавам хора които ползват Ретинол и целогодишно-по веднъж в седмица,обаче примерно не ходят на море и не използват други активни съставки.

michelle_ma_bell,благодаря за информацията! bouquet

# 523
  • София
Мацки, темата е дръпнала много и много полезна информация!
Аз все още съм в процес на търсене на идеалната слънцезащита за тичане и може би ще мина на мъжки leport продукти, но пусто не си пишат филтрите какви са повечето марки Simple Smile!
Имам колебания за Hera. Използват няколко филтъра. Основният е този Octinoxate - не е съвсем гаден, но не е и добър. Има съмнения за лоши влияния върху тялото. Не че ще го ползвам всеки ден. Реално това са не повече от 8-10 часа в седмицата, но... Чудя се.

Помощ от някоя от вас?

# 524
Аз да попитам ниацинамида също ли прави кожата по-фоточувствителна? В търсене съм на възможно най-сигурния антиоксидантен сутрешен серум за лятото и вече си мисля, че няма такъв без витамин Ц или киселини. Може би нещо с центела ? В момента редувам този с витамин Ц на Klairs в прозрачната опаковка и EUK на TO, но вторият е толкова мазен и попива страшно бавно, че не ми се иска да го ползвам и лятото.

Общи условия

Активация на акаунт