Азиатска козметика и грим 7

• 47 753
  • 748
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Виола, слънце си! Nature Sunny
Звучи добре. Все още нямам промяна на контура, но кожата на врата ми е изтъняла и нееластична. Мажа с разни евтинджоси за областта, но ми се иска нещо по-добро.

# 586
  • София
Виола, с въпрос към теб. Записала съм си, че имаше намерение да поръчаш един крем, който ми е интересен и ще съм ти благодарна, ако си го пробвала и дадеш отзив за него. Става въпрос за Medi Peel Naite Thread Neck Cream. Изглежда малко неудобен за употреба, защото е много лепкав, но много ми се иска да положа адекватна грижа за врата, защото там започва да личи 40+ възрастта ми.
Благодаря ти!
Harpalike, ползвам го вече почти 2 месеца .........Много добре се отразява на контура  -уплътнява и го събира.

Едвам ме нави ....Blush
Виола, ти от кой сайт го купи?

# 587
Vivinka, благодаря, надявам се да пишеш пак, като понатрупаш още впечатления.

Заглеждам на  jm solution маските за брадичката, някой ползвал ли ги е.

# 588
  • Prismatica Aerie
Скрит текст:
Catalano харесала съм и ето това на Инисфри /продължавам да искам да си купя нещо Satisfied /
http://cosdna.com/eng/cosmetic_6fcb353682.html
откъм масла и други съставки ме устройва, но само с 1 филтър сякаш не съм спокойна.
Достатъчно ли е само Titanium Dioxide ?
Ма нямаш ли уишлист за покоряване Satisfied
Според мен не е достатъчен само титаниев диоксид, той е ефективен спрямо UVB и късите UVA лъчи - за дългите трябва още някой филтър, затова обичайно комбинират с цинков оксид. Или с Mexoryl SX.
А и самият факт, че не се чувстваш спокойна - ти е достатъчен, че би направила компромис, ако го вземеш. Аз не бих Simple Smile
Хубав стик според Director Pi e Innisfree Ato Soothing.
Aз заглеждам този, обаче още смилам идеята да ползвам стик Simple Smile

# 589
  • София
Vivinka, благодаря, надявам се да пишеш пак, като понатрупаш още впечатления.

Заглеждам на  jm solution маските за брадичката, някой ползвал ли ги е.

Поръчала съм тези, но още не са пристигнали MEDIHEAL VTR Stretching Patch - 1pack (4pcs)
Представям си как ще ме гледат вкъщи, те и без това ме гледат подозрително вече.....

# 590
emy_emy, от Beautynetkorea (първата и единствена поръчка за момента от там), но беше на някакво много хубаво намаление от типа 15долара.

Catalano, аз имам HANYUL White Chrysanthemum слънцезащитния крем и много го харесвам, но нямам спомен как беше състава (като повечето по-луксозни брандове 100% има някоя и друга неприятна съставка и много  хубави)
Ако някой пусне списък с най-разпространените при корейците хубави и "лоши" филтри ще е много полезно Simple Smile

# 591
Ма нямаш ли уишлист за покоряване Satisfied
Според мен не е достатъчен само титаниев диоксид, той е ефективен спрямо UVB и късите UVA лъчи - за дългите трябва още някой филтър, затова обичайно комбинират с цинков оксид. Или с Mexoryl SX.
А и самият факт, че не се чувстваш спокойна - ти е достатъчен, че би направила компромис, ако го вземеш. Аз не бих Simple Smile
Хубав стик според Director Pi e Innisfree Ato Soothing.
Aз заглеждам този, обаче още смилам идеята да ползвам стик Simple Smile

Мерси Flowers Hibiscus
Хе хе, значи с директор Пи мислим еднакво /почти/
И аз съм го харесала Innisfree Ato Soothing, но реших че по логично ще е да взема Winter barrier защото ми харесва вариантът в тубичка.
Загледала бях и на Холика Холика едни стикове с алое, обаче предишния път си играх 2 часа с cosdna  и ми писна накрая.

За допълване на една поръчка /действам по уишлистата/ ми трябва нещо Satisfied и не знам защо все слънцезащита ме влече.

Виола аз всичко което купувам, прекарвам през cosdna, от там можеш да се ориентираш кои филтри не са О.К.

# 592
Hot deal
https://beautynetkorea.com/category/all/688/?page=5
Взех няколко неща на Етюд Хаус, дрегата марка не я зная и нещо не искам да рискувам.

# 593
Здравейте, благодаря за интересната тема! Опитвам се да изчета всичко от първата тема, но имам ощеее....Simple Smile, за да се ориентирам дали някой е успял да спазва 10-те стъпки и колко е доволен. Има ли някакъв препоръчителен срок за спазване на 10-стъпковия ритуал и после вариант с поддържащи 3-4? стъпки? Правят ли се някакви почивки?   Но дори и двустъпковото почистване на маслена- и тоник-основа явно е доста полезна първа стъпка.
Всъщност зачетох темата за варианти за лек и "озаряващ" фон дьо тен. <Ползвам малко козметика,  ф.т. по повод, а от както преди 2-3 години смениха формулата на Lingerie de Рeau търся нещо по-леко, което да не ме алергизира.>

# 594
  • Prismatica Aerie
Ако някой пусне списък с най-разпространените при корейците хубави и "лоши" филтри ще е много полезно Simple Smile
Пускам списък с някои от по-съвременните филтри, без претенции за актуалност обаче. Конкретно за корейските продукти нямам още кой знае какви познания - освен впечатлението за огромно разнообразие в различните продукти, в зависимост и зa кой пазар са предназначени, защото например в USA са позволени само тези филтри.
Скрит текст:
Ethylhexyl Triazone, Octyltriazone (Uvinul® T 150) -UVB
Diethylamino hydroxybenzoyl hexyl benzoate (Uvinul A Plus) - UVA
Bis-Ethylhexyloxyphenol, Bemotrizinol (TINOSORB S, Escalol S) -UVA and UVB
Tris-Biphenyl Triazine (Tinosorb A2B) -broad-spectrum
Bisoctrizole, Methylene bis-Benzotriazolyl Tetramethylbuylphenol (TINOSORB M, Milestab 360) -UVA and UVB
Iscotrizinol (Uvasorb HEB) - UVB, limited UVA
Drometrizole trisiloxane (Mexoryl XL) -UVA
Ecamsule (Mexoryl SX)
Polysilicone-15 (Parsol SLX) - silicone based UV-B absorber.

Последна редакция: сб, 02 фев 2019, 22:37 от Catalano

# 595
Но дори и двустъпковото почистване на маслена- и тоник-основа явно е доста полезна първа стъпка.
Почистването е масло/балм плюс измивно-пяна или най-често гел който не се разпенва.
Тоникът е след тях.
Аз не спазвам 10 стъпки всеки път, доволна съм,следя си по кожата от какво точно има нужда.

# 596
Някой разбра ли как се разчитат кодовете за срока на годност и какъв е срокът на ползване след отваряне на продуктите на Хада Лабо? Никъде  не виждам нормална информация по опаковките.

# 597
Някой разбра ли как се разчитат кодовете за срока на годност и какъв е срокът на ползване след отваряне на продуктите на Хада Лабо? Никъде  не виждам нормална информация по опаковките.
Това съм си запазила в историята като инфо.
https://www.reddit.com/r/AsianBeauty/comments/3z015o/can_i_decod … cturing_dates_of/
https://www.narfar.com/q/3686869/does-anyone-know-how-to-check-t … ojyun-lotion-from
http://japanesecosmetics.ee/info/expiration-dates-of-japanese-cosmetics/
https://help.murad.com/app/answers/detail/a_id/14/~/how-to-deter … e-of-your-product

# 598
  • Бургас
Момичета, бихте ли ми препоръчали богата подхранваща и регенерираща маска, която се отмива. Затрупах се с шийт маски и установих, че измиващите се ми свършват.
Също търся серум с витамин С, ползвам Мелано, но май ми идва силен, защото много се беля от него, мога да го ползвам най-много един, два път седмично. Тази пролет мисля да спра третиноина и искам да заместя с витамин С за лятото.
Двата слънцезащитни крема на Cosrx в Джолсе доба оферта ли са? Бих се радвала на мнение за слънцезащитния на PURITO, от някой с мазна кожа.
Окончателното ми мнение за PURITO Galacto Niacin 97 Power Essence e, че няма да оставам без него, чудесен продукт. Използвам го денем и се държи много добре под грим, освен това ми избистри и изравни тона на кожата. Овлажнява без да я утежнява. От седмица ползвам и серума им с центела, но той май не ми допада толкова колкото ампулата на Етюд Хаус, рано е още окончателно да преценя.

# 599
Елария, кои два на cosrx? Този ли http://jolse.com/product/cosrx-aloe-soothing-sun-cream-spf50-pa- … p;display_group=1
Аз го харесвам, бързо попива не омазнява и не утежнява, идеален ми беше за остова на бб крем или фдт.
Вит. С може да пробваш на Purito или TIAM, но втория е много по-силен от мелано.

Общи условия

Активация на акаунт